Pomoc – Blbnu mi softy v Mac OS X

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Pomoc – Blbnu mi softy v Mac OS X

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54624
    gasek
    Účastník (Participant)

    Kupila som si Qwicksilver G4 Nainstalovala som si don Mac OS X. (original CD) potom som si instalovala Adobe Softvare Photoshop 7, Illustrator, Indesign (tiez original CD). Okrem Photoshopu mi ostatne strajkuju. Illustrator pri starte velakrat vystrazne pipa a potom padne, Indesign nabehne, ale ked zacnem cokolvek robit, trebars vytvarat textovy ramcek, este ho ani nenatiahnem do potrebnej velkosti, zacne to “makat” Toci sa taka ta farebna srandicka. Ked som si dala monitorovanie funkcii, Vtedy mi to ukazovalo, ze procesor strasne fachci. Pamet nie je na vine, ta ukazuje poloprazdnost, hoci mam momentalne iba 640 MB. Ale nemyslim, ze by to bolo tym. Preco nepada Photoshop? Este cosi! Inkriminovane Softy sa pri monitorovani funkcii zobrazuju cervenym pismom. Disk mam poloprazdny, este som nestihla nic poriadne robit. Plochu mam upratanu…. Este som cosi kdesi postrehla na internete, v nejakom fore, ze sa niekomu bije Stuffit s Adobe Softom. Co je na tom pravda? A este nieco ma napadlo, kde tiez moze byt pes zakopany! Pri instalacii mi to hlasilo, ze sa instaluje do Atypickeho, alebo akeho prostredia. (nestandardneho…..)Co to moze byt? Ze by to nebol soft pre OS X. Ale myslim, ze kamosovi to islo. Nestrcim ruku do ohna. Ja mam konkretne OS X.4.Pomoze niekto?

    #107958
    Kiko
    Účastník (Participant)

    Vobec sa do problematiky nevyznam som len novacik co sa tyka OS X, ale nemohlo by to byt napr. G4 vs. Intel? Ze sa snazis spustit nieco co je stavane na Intel alebo take nieco?

    #107959
    gasek
    Účastník (Participant)

    Noooo, niektore z nich su Mac/PC verzie, ale zda sa mi, ze prave ten Photoshop je taky a ten ide.V tom to asi nebude a myslim, ze by sa mi to nepodarilo ani naistalovat. HM! Ale diky!

    #107992
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Aktualizovala si si Mac OS X vsetkymi aktualizaciami zo software update? Mas aktualizovany software od Adobe cez Adobe Updater?

    #107995
    crumar
    Účastník (Participant)

    Pozri sa ako mas naformatovany systemovy disk. Ak je naformatovany na Mac OS Extended(Case-sensitive, Journaled), tak je problem v tom. Adobe CS 1 s tymto formatom nerozchodis, lenze ty pises o PS 7, tak neviem…

    #108010
    gasek
    Účastník (Participant)

    Neaktualizovala som Mac OS X inak je to Mac OS X.4. Nemam doma internet. Tak nemozem ani nic z domu stahovat.
    Inak, photoshop mi praveze bezi, Illustarator mi nechce. Vcera som sa ho snazila preinstalovat, lebo predtym som ho instalovala tak v casovej tiesni, tak som myslela, ze som tam nieco nebodaj pokafrala, ale: Vyhlasovalo mi to, ze Instalujem do NEKLASICKEHO prostredia. Dalej bolo napisane: Nebola istalovana podpora pre spustenie illustartoru ako klasickej aplikacie, chcete-li pridatpodporu pro klasicke prostredi, urcete klasicke prostredi a znovu spustite instalaciu.
    Co mam teda urobit?

    #108012
    crumar
    Účastník (Participant)

    Na ten format disku si sa vobec pozrela? Asi nie…
    Mas lokalizovany system?

    #108025
    gasek
    Účastník (Participant)

    Sory, bola som chorá a akosi ma to tak pohltilo, že som na to pozabudla. Ale už som sa pozrela. Je tam napísané asi tolkoto: Format- Mac OS Extended (journaled). Photoshop mi funguje. To je divné, že Illustrator a Indesign z tej istej krabice nechcú naskočiť. A co to Klasicke prostredie? O čom to splieta?
    Ináč, dik za tu pomoc v rámci toho monitora. Zvlaštne, kamoška si nakoniec zaobstarala tu vecičku, čo si mi poradil, ale vypýtali za to dvojnásobok, ako je na tej stránke uvedené.

    #108027
    crumar
    Účastník (Participant)

    Dvojnasobok vypytali preto, lebo tieto redukcie predavaju od dvoch vyrobcov. Zjavne mali teda tu od drahsieho :)
    Hlavne je, ze to pomohlo…

    #108030
    Thomm
    Účastník (Participant)

    Nie je prostredie Classic nahodou OS 9 a menej… Mozno v tom je problem…A mozno nie…
    OS 10 ma uplne inu architekturu, ale myslim, ze tam je nejaky nastroj na virtualizaciu…mozno nie je taky kvalitny ako by mal
    a mozno je G4 uz nan slaba. Najskor by som sa pozrel po najnovsich verziach toho Illustratoru a Indesignu.

    Heh, sranda, ze sa snazim v tomto pomoct a ani nemam Mac. (zatial)

    #108031
    rypak
    Účastník (Participant)

    Pokial ide o lokalizovane verzie:
    1. pridaj medzi jazyky cestinu
    (Jabĺčko/System Preferences/International/Language/Edit List (tam v zozname treba čeknúť češtinu).
    2. Otvor si informácie o aplikácii (ukáž na aplikácia a Apple-I) a v sekcii Languages vypni všetko okrem “cs” alebo “Czech”.
    3. Daj vedieť či to pomohlo

    #108043
    gasek
    Účastník (Participant)

    Thom, Urcite mam OSX, ved som ho tam instalovala. Mam Powerbook, kde mam OS9. Aleeeee…. Predtym v tom G4 bol OS9. Ja som ho prenahlala tym OSX. Zmyzlo vsetko ostatne a teraz je tam uz len OSX a tie veci, ktore som tam ponahravala. Inak Kamos ma G4, ale o rok starsi typ. Ma tam OSX panter, ci co to bolo predtym. Jemo tam ide tusim aj Photoshop CS a take tie Adobe veci…. Sranda, nie? Nieje to nanho vela, urcite nie.
    Rypak, Dobre, bod 1. chapem. Bod 2. ale niesom si ista. Kde mam otvorit informacie o aplikacii? Akoze po nainstalovani? Ono mi to vyhlasuje veci, este skor, ako nieco instalujem.Alebo vtedy, ked instalujem? HM, no skusim skusim….

    #108048
    rypak
    Účastník (Participant)

    Informacie o aplikacii si otvoris tak ze si najdes miesto kde je aplikacia ulozena (nie len jej zastupcu – alias), vyselektujes ju (jednym kliknutim) a potom ked je “vyselektovana” aplikacia stlacis naraz Apple-I (alebo cez menu File/Get Info. Potom Uvidis aj tie “languages” v otvorenom okne.

    #108345
    Mr Pessimist
    Účastník (Participant)

    asi si spravim zensky nik a budete mi chodit okolo zadocku a odpovedat.mam 100000 otazok som komplet amater

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.