Pomalý Mac Mini 2012

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Pomalý Mac Mini 2012

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    thesilentman
    Účastník (Participant)

V poslednej dobe pozorujem, že môj Mac Mini late 2012 (4GB RAM) je dosť pomalý. Skúšal som opraviť disk permissions, verify disc je OK, v login items nič nemám. Neviem, čím to môže byť a či je tak pomalý kvôli obyčajnému HDD a malej RAM. Myslíte, že má zmysel napr. upgrade RAM na 8, príp. 10GB? Alebo to skoro nič nevyrieši a treba skôr SSD? Ináč, bežím ešte na Mavericks, mal by zmysel, čo sa týka rýchlosti, update na El Capitan? Díky za rady.

joer
    Účastník (Participant)

Jednoznačne upgrade na 16 gb RAM- idu ti tam tieto:
    2 – 204-pin PC3-12800 (1600 MHz) DDR3 SO-DIMM a takisto dat SSD disk minimalne na OS a Aplikacie a HDD nechat na zalohu. Mam to tak spravene na MacMini Mid 2010 a slape ako hodiny. Zial mne tam islo len 12 GB RAM. A idem na Beta verzii Capitana 10.11.4. Ziskas novu masinu na dalsie 4 roky. 4 GB RAM je dneska malo, minimalne 8 GB.

Ramku daj Crucial pár a SSD disk Crucial, Samsung, Intel

napr: https://www.alza.sk/crucial-bx200-240gb-d3850468.htm?catid=18845887

RAM: https://www.alza.sk/crucial-so-dimm-16gb-kit-ddr3-1600mhz-cl11-dual-voltage-d342622.htm?catid=18853199

Ronald
    Účastník (Participant)

Pripájam sa k odpovedi predomnou. Na vlastnej koži som mal možnosť vyskúšať si rozdiel asi na 3strojoch (niektoré dátovo staršie než tvoje Mini) a keby som mal preháňať, tak tvrdím, že s 4GB RAM bol systém skoro nepoužiteľný ! (otvorené nonstop Safari a Mail s 10.000+ databázou). Pri upgrade na 8GB RAM, SSD a El Capitan sa všetky zariadenia správajú výkonovo absolútne neporovnateľne ! Sú to úplne iné stroje ! Dnes je to už štandard, no pri porovnaní je obrovský rozdiel.  SSD sú už za dostupnú cenu a v prípade záujmu ich nájdeš aj z druhej ruky (platí to aj o RAM)

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.