Podpora ESIM pre telefóny iPhone na Slovensku

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Podpora ESIM pre telefóny iPhone na Slovensku

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Autor
    Príspevky
  • #553888
    applefruit
    Účastník (Participant)

    Ahojte, zakladám tento thread ako informačné miesto ohľadom ESIM. Na Slovensku zatiaľ podporujú ESIM dvaja operátori a to Orange a O2. Ja osobne používam ESIM od 11/2018 v Orangi ako SIM pre osobné číslo a do slotu si dávam SIM s číslom od zamestnávateľa. Tiež je možné kombinovať SIM v slote napr. kvôli výhodnejším dátam. V prípade otázok, kľudne sa informujte, rád zodpoviem, čo bude treba ak budem vedieť. Tiež tento thred bude slúžiť do budúcnosti ak zavedie ESIM Telekom a 4KA.

    #554647
    Dega
    Účastník (Participant)

    Mám iPhone 11pro max , jedného dňa mu šiblo a musel som ho 4 x reklamovať v Orange . Zaujímavé je na tom to že keď som chcel do telefónu dať esim O2 tak mi vypísalo hlašku že nepodporuje tohto operátora . Máte niekto Orange aj O2 v jednom telefóne ? Ďalšou zaujimavostou bolo že keď kompletne resetujete iPhone a mali ste tam nainštalovaný esim profil , tak sa vás telefón spýta či vyresetovat všetko alebo všetko okrem esim profilu. Toto nevedeli ani v istores.

    #556523
    jani0077
    Účastník (Participant)

    túto hlášku vypísalo aj mne, keď som chcel vložiť do telefónu inú sim, než od môjho operátora – mne povedali, že ide o to, že do esim modulu viem načítať iba QR kód od primárneho operátora (mám O2), ak chcem použiť inú sim, tak do klasického slotu.

    #556534
    Dega
    Účastník (Participant)

    Pekne sprosté , a vraj telefón nie je blokovaný pre iného operátora , tak mi to tvrdili na technickej podpore

    #556542
    jani0077
    Účastník (Participant)

    Predajca mi to vysvetlil tak, že operátori museli zaplatiť nemalé licenčné poplatky, preto sa snažia ESIM slot blokovať. Ani mne sa takéto praktiky nepáčia, ale nič s tým nenarobíme. Pri staršom iPhone 5s sa mi dokonca stalo aj to( v T-mobile, od nich ani cent nechcem), že po zriadení paušálu bez telefónu, ktorú som ja doniesol, mi zablokovali IMEI na ich sieť. Toť praktiky našich operátorov.

    #556592
    applefruit
    Účastník (Participant)

    Ďakujem za informácie, nemám telefón od operátora, tak toto som nevedel a sú to cenné info. Neviem presne ako to majú operátori riešené, ale veľa spoločností ponúka ESIM podporu pre operátorov prostredníctvom cloudových služieb. Nechápem tie praktiky blokovania ESIM slotu, keďže za telefón vlastne zaplatíte plnú sumu počas viazanosti.

    #556594
    applefruit
    Účastník (Participant)

    Orange údajne nič neblokuje a človek, čo má z Orangu telefón sa vyjadril, že mal obe ESIM aj O2 a aj Orange a dalo sa medzi nimi prepínať a fungovali bez problémov. Bolo by treba reálne overiť ako to naozaj je a či sa nejednalo iba o uživateľskú chybu alebo problém v danom čase u operátora.

    #556596
    applefruit
    Účastník (Participant)

    podľa vyjadrenia z Orange sa nič neblokuje a načítavajú aj bezradným používateľom O2 esimky, takže len trolling na ESIM, že by?

    #556600
    applefruit
    Účastník (Participant)

    Takže mám potvrdené, známy ma telefón z O2 a išla mu načítať ESIM Orange, takže buď sa tu jedná o nevedomosť užívateľov alebo o trolling na ESIM, čo je budúcnosť. Vyššie komenty berte ako nerelevatné, mám aj screenshoty, že je to v poriadku u oboch operátov. Túto informáciu poskytujem pre MacBlog, kedže toto považujem za médium, kde by mali byť správne informácie. Pracoval som kedysi u operátora.

    #632552
    applefruit
    Účastník (Participant)

    Ak používate eSIM a kúpite si nový iPhone, tak starú eSIM si viete preniesť na nový iPhone. Pri nastavovaní nového iPhonu vyberiete preniesť mobilný program a na starom len potvrdíte, že ho chcete preniesť a prenesie sa Vám eSIM do nového. Tiež ide preniesť aj fyzickú SIM do eSIM po nastavení telefónu. V oboch prípadoch potrebujete k tomu mať pôvodný iPhone, ktorý podporoval Dual-SIM, čiže iPhone XR, XS, XS Max, 11, 11Pro, 11Pro Max, 12 Mini, 12, 12Pro, 12Pro Max s aktualizovaným iOS.

    #632557
    applefruit
    Účastník (Participant)

    Pridávam link na návod: klik sem!

    #1070277
    applefruit
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    4ka spustila podporu eSIM, kto máte dual-sim iPhony a 4ku, môžete si SIM preniesť na eSIM a mať tak dve SIM v iPhone. Napr. 4ka eSIM + normálnu SIM od iného operátora alebo služobnú. Stojí to 8e, už mám prenesenú a funguje. PIN odporúčam po nastavení nechať zrušený a mať len kód do telefónu. Celý proces bol bez problémov, preniesli sa mi zo SIM na ESIM dokonca nastavenia presmerovania a čakajúcich hovorov, CLIPU. QR kód príde emailom. Po nascanovaní treba nastaviť APN na internet, aj pre hot-spot a zapnúť VoLTE. Všetko funguje, používam na iPhone XR.

    #1070281
    applefruit
    Účastník (Participant)

    Kto máte záujem preniesť si SIM na ESIM vo 4ke: Klik sem.

    #1073417
    Avatar photokajzer soze
    Účastník (Participant)

    telekom stale nic ze

    #1084512
    applefruit
    Účastník (Participant)

    Telekom zatiaľ nie, ale plánujú spustenie v priebehu tohto roka, čiže ako posledný budú mať oni, ale nevadí, hlavne, že bude :-) a s Unimobile to vyzerá blede, ESIM avizovali aj oni ešte minulý rok

    #1086826
    Yaco
    Účastník (Participant)

    Mate niekto skusenost s apple watch LTE na slovensku? Da sa lte v apple watch rozbehat na SK? Z orangu som dostal odpoved, ze sa nedohodli s apple na poplatkoch. Zatial tato sluzba nie je dostupna na sk. U ostanych operatorov som zatial neprezistoval

    #1094996
    applefruit
    Účastník (Participant)

    @Yaco: vo 4KE píšu o párovaní hodiniek s ESIM, spýtať sa mailom jedine ich, ale pravdepodobne sa jedná o Android hodinky, ale spýtať sa by bolo vhod. Za otázku nič nedáš a budeš vedieť naisto.

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.