Pockat si na Leoparda?

Domov Diskusné Fóra Ostatné Pockat si na Leoparda?

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54781
    zee
    Účastník (Participant)

    ahojte,
    koncom septembra planujem kupit macbook. docital som sa, ze lepard(a) vypustia az behom oktobra, doporucujete mi pockat s kupou kym zacnu predavat MB aj s leopardom ? kolko si myslite ze bude trvat nez ho budu predavat v MB ? alebo mam kupit kludne aj s tigrom ?

    za radu/y vopred dakujem.

    #108611
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    zee: uz sa to tu vo fore riesilo niekolko krat .. kazdy podla svojho .. ale pocitaj s tym, ze ked by “teoreticky” bol v predaji uz Leopard v oktorbri .. uvedom si, ze 90% programov a aplikacii nebude na to odladenych a bude to isty cas trvat, ten system bude od oktobra podrobena masivnemu testovaniu platiacich zakaznikov a moze sa kludne stat, ze ta MacOSX sklame … preto by som doporucil najprv zacat na odladenom Tiger a potom az tak po pol roku od uvedenia Leopard prejst na novy system.

    #108614
    edkis
    Účastník (Participant)

    Ja si nemyslim ze to bude az take neodladene ako vravis. Urcite sa nejaka ta mucha najde ale myslim ze Leopard bude dost pouzitelny system minimalne na urovni Tigra. Momentalne testujem Leoparda a zatial som som stihol potestovat tak build 9A466 je na dost dobrej urovni co sa tyka pouzitelnosti. Je pravda ze pouzitelnostou ho robi aj vylepseny Finder Spotlight a zbytok ako Spaces Stacks atd.

    #108615
    benko
    Účastník (Participant)

    zee: ja cakam s upgrejdom pocitaca na vydanie leoparda.

    ALE – pre vsetkych ktory si kupuju prvy mac nie je leopard az tak dolezity, a kazdemu odporucujem nech si mac kupi co najskor ako moze. avsak v tvojom pripade, kedze pises ze si MB planujes kupit az koncom septembra, a leopard ma vyjst v oktobri, tak by som na tvojom mieste tie max. 4 tyzdne s kupou pockal.

    ak nepockas, tak nova verzia ta bude stat 129$, co je pri MB viac nez 10% jeho ceny. A poviem ti rovno – urcite budes chciet leoparda, ked vyjde.

    mimochodom, apple pri vydani noveho systemu zvykne ponukat vyraznu zlavu na nakup OS pre tych, ktory si pocitac kupili tesne pred jeho vydanim (tusim ze 2 tyzdne, a cena OS je asi 30$).

    #108617
    EllaMagnificato
    Účastník (Participant)

    Ahojte som maximalny novacik.V lete chystam kúpu iMAC,viem uz o leopardovi,ktory vyjde v oktobri,chcem zacat na Tigrovi,v predajni mi slubili,ze nebude problem mi ho potom nahradit New Leopardom…hm/5000,- priblizne/chcem sa len poinformovat ci by sa to odniekiaľ nedalo stiahnut alebo je nutne nechat si to nainstalovat original od applu?Ďakujem za odpoved ak bude niekto ochotny.

    #108620
    benko
    Účastník (Participant)

    EllaMagnificato: apple nema ziadne vstavane ochrany v Mac OS X. To znamena, ze ak mas instalacne DVD, strcis do hociktoreho macu, a instalujes. Kolko krat chces, bez akejkolvek aktivacie, bez akehokolvek seriove cisla. Uplne nic. Mas DVD, instalujes. Skopirujes DVD na ine ako zalohu, instalujes s zalohy – ziadny problem.

    Doveruju svojim uzivatelom, a veria v kazdeho vlastnu zodpovednost. Instalovat system bez jeho kupenia je kradez.

    #108625
    jurosik
    Účastník (Participant)

    leopard bude stat 129$ – to nie je tak vela aby si mal problem s jeho zakupenim
    samozrejme, ze sa da stiahnut. prve neoficialne verzie uz aj teraz

    #108630
    EllaMagnificato
    Účastník (Participant)

    Takze mi odporucate bezproblemov si dat nainstalovat leoparda,pokial ho niekde zozeniem.No 5 litrikov mat uchovanych v kapsičke nie je zla alternatíva :)))))

    #108679
    zee
    Účastník (Participant)

    aj na zaklade vasich reakcii sa cim dalej, tym viac priklanam k tomu, ze si na leoparda pockam. benko napisal, ze casom ho urcite budem chciet, co je nepochybne pravda a nakolko som student, tak aj tych 129$ je pre mna suma na zamyslenie :). aj ked nebude hned od zaciatku odprosteny od vsetkych much, casom to urcite dotiahnu. nakolko to bude moj prvy mac, tak ani nejako nepredpokladam, ze pocitim tu pociatocnu vecsinovu neodladenost aplikacii pre leoparda, viac to podla mna pocitia skuseny uzivatelia, ktori si uz nasli svoje oblubene apikacie, alebo priamo na nejakych aplikaciach “vysia”. takze si asi pockaaaam :)

    za vase reakcie dakujem.

    #108680
    benko
    Účastník (Participant)

    zee: leopard mal vyjst uz v prvej polovice tohto roka, a apple si dalo cas este do oktobra, co znamena ze by ta verzia co pride mala byt dostatocne stabilna.

    a co sa tyka aplikacii, v pripade panthera a tigra bola situacia relativne bezproblemova – skoro vsetko slo, pripadne bolo opravene v priebehu par tyzdnov. pri leopardovi predpokladam este rychlejsi prechod, pretoze programatori uz teraz nedockavo cakaju na jeho prichod s novymi verziami svojich produktov. dovod je jednoduchy – leopard prinasa nove technologie, ktore programatorom ulahcuju zivot, a takmer kazdy ich chce pouzivat.

    na http://update.omnigroup.com/ si mozes pozriet ze momentalne pouziva tigra 99.3% uzivatelov. pamatam si statistiky z doby ked tiger vysiel, a prekvapujuce velke percento (neviem uz isto, ale povedzme 80%) ludi upgrejdlo v priebehu prveho tyzdna/mesiaca.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.