plny disk

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware plny disk

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    domcho
    Účastník (Participant)

ahojte, vypisuje mi ze mam plny disk.. da sa niekde pozriet prehlad, pripadne vymazat nieco..ale fotky a podobne veci mam 40gb..a „ostatne“ mam 60gb a netusim co tam je…dik

tutuc
    Účastník (Participant)

cmd + / vo finderi ti zobrazi status bar naspodu, kde uvidis kolko volneho miesta na disku mas. Dufam, ze sa nemylim, ze to funguje vo finderi, pretoze v totalfinderi to ide urcite.

domcho
    Účastník (Participant)

nefunguje mi to :(

tutuc
    Účastník (Participant)

tak potom vlavo uplne hore je jablcko, klik, potom about this mac, dalej das More info… a v tomto okienku si rozkliknes tab storage. Najdes tam informacie o tvojom disku (rozlozenie suborov a velkost volneho miesta)

tutuc
    Účastník (Participant)

este ked na nejaku zlozku kniknes pravou klapkou mysi a das get info, dozvies sa, kolko dana zlozka zabera miesta. Mozes takto pozriet v svojich osobnych zlozkach a co je zbytocne pomazat.

domcho
    Účastník (Participant)

ano k tomu som sa dostal..ale ked si spocitam vsetky zlozky, tak mi vyjde cca 60gb, a dalsich 55gb netusim co moze byt

iMartin
    Účastník (Participant)

Stiahni si túto perfektnú appku http://www.daisydiskapp.com Nič iné ti nezobrazí obsah disku prehľadnejšie. Bude ti stačiť aj trial verzia.

domcho
    Účastník (Participant)

vdaka

tutuc
    Účastník (Participant)

mas 120GB disk? V takom pripade je dost mozne, ze s tym nic nespravis. Ja mam 180GB a mam ho skoro neustale plny … cca 20GB volne miesto … v macu nemam nic len system, aplikacie, a data do prace. Je to jednoducho maly disk.

igino
    Účastník (Participant)

Skús si ešte vypnúť ukladanie Time Machine na lokálny disk. To sa deje vždy keď nie je pripojený externý disk, kam sa zálohuje. Spravíš to cez Terminál. Príkaz nájdeš tu: https://www.macblog.sk/forum/discussion/26192/rozdiel-vo-volnom-mieste-na-disku/#Item_6

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.