Photoshop Elements alebo iPhoto ´09 ?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Photoshop Elements alebo iPhoto ´09 ?

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    xRiCky
    Účastník (Participant)

Zdravim, co je podla vas lepsie na organizovanie (triedenie) fotiek ? Adobe Photoshop Elements alebo iPhoto ´09 ? Nemam este prakticke skusenosti ani s jednym, prave sa chystam na triedenie fotiek (velke mnozstvo :) ) tak by som potreboval poradit v akom programe by som to mal urobit. Ak poznate este nieco lepsie tak odporucte :) Dakujem

raul
    Moderátor

Nestretol som sa s nicim lepsim ako iPhoto… Ale aj tak treba vyskusat vsetky, kazdemu sadne nieco ine, poznam ludi, ktori uprednostnuju APE, ci nieco od Google Picasa (sa to tusim vola..).

jveres
    Účastník (Participant)

s AP elements nemam skusenosti, ale na iphoto 8/9 frcim uz viac ako rok a maximalna spokojnost, vo vsetkych fotkach mam poriadok

gs_peter
    Účastník (Participant)

Adobe Photoshop Elements som dostal k tabletu a nemam z neho pocit, ze by sa tym triedili a organizovali fotky, v podstate ani neviem, ze to mam…

na triedenie „pracovnych“ fotiek pouzivam Adobe Bridge, ktory som dostal v baliku Adobe CS2, super vec

na triedenie sukromnych fotiek pouzivam iba iPhoto, aj ked z baliku iLife’06, myslim, ze sa mu nic nevyrovna…

Vojtin
    Účastník (Participant)

Zustal bych u apple aplikaci, lepsi integrovanost do systemu, aplikace od adobe jsou nabobtnalej balast. iPhoto ci Aperture je reseni. iPhoto je soucasti iLife.

danocoys
    Účastník (Participant)

z oboch variant jedine Aperture :-) iPhoto pouzivam len kvoli faces, places a kvoli rychlemu uploadu an facebook a mobilme (Aperture nevie dostat foto na FB)..

XcoRpi
    Účastník (Participant)

iPhoto, neni o čom…

piggee
    Účastník (Participant)

danocoys: pre teba toto http://www.apple.com/downloads/macosx/aperture/facebookexporterforaperture.html

a tiez sa priklanam k aperture.. akurat mam jeden problem, ze mi nechce na mobileme potom dovolit usporiadat poradie albumov.. ked to aj popresuvam cez web, tak ma celkom ignoruje..

Inac na mujmac.cz zacal vychadzat serial o aperture a jeho funkciach..

xRiCky
    Účastník (Participant)

A co Aperture? je lepsi ako iPhoto ´09 ?

raul
    Moderátor

Mne osobne viac vyhpvuje iPhoto… Zalezi od toho, ci chces iba spravovat a jednoducho upravovat rodinne fotky, alebo sa venuje profesionalne fotografii – aperture ma aj podporu raw, tusim…
    Ale ako vravim, mne viac vyhovuje iPhoto.

xRiCky
    Účastník (Participant)

Hlavne sprave fotografii a mozno trosku pokrocilejsej uprave ale v prvom rade hlavne sprava fotografii a pouzicam len jpg…nemam fotak ktory uklada v raw…Som novy na apple a mam velku kopu bordelu v podobe fotiek (music uz zacleneny v iTunes aj s covermi ;) ) z windowsu :)

raul
    Moderátor

Teda jednoznacne iPhoto :)

mha
    Účastník (Participant)

Používate niekto kombináciu Lightroom – iPhoto? Zaujímalo by ma akým spôsobom. Lightroomu sa nechcem vzdať kvôli jednoduchosti a názornosti úprav fotografií, iPhoto je neprekonatelne v triedení vyhľadávaní a prezentácii.
    Jediné. čo ma doteraz napadlo je všetko naiportovať do lightroomu, upraviť a potom vyexportovať a naimportovať do iPhota. Zdá sa mi to ale dosť nepraktické…

miso13
    Účastník (Participant)

to MHA: ja to pouzivam rovnakym sposobom… pre prezentaciu iphoto pre upravu a solidnejsiu pracutriedenie LR. Fotim Raw, importujem do LR, upravim, exportnem Tif {lebo nie vsetko po upraveni drzim v LR} a tiez exportnem jpg z LR do iphota.
    Niekde na youtube existuje video tutorial na to ako priamo z LR exportovat fotky do iPhota bez toho, ze by si to musel robit „manualne“… link si nepamatam, hladaj….
    aby toho zmatku nebolo malo, tak este pouzivam ako medzikrok PS a GPSbabel:)

a rada na Temu: elements ti je len na triedenie fotiek na prd. Bud skus bridge, acdsee i ked sucasna beta este ma vela much pripadne Lightroom. Ak chces triedit len „rodinne“ fotografie iPhoto je jasna volba.
    lightroom aj acdsee su skusobne verzie, neviem ako je to s iphoto. Starsia verzia bridgu je sucastou elements 6 a ta mozno je tiez trial verzia… Novsia je sucastou PS CS4 a ten ma trial…

danocoys
    Účastník (Participant)

Ja pouzivam Aperture na spravu a upravu fotiek.. velke a dolezite udalosti fotim vyhradne na RAW a v Aperture ich upravujem, fotky ktore mam pre osobnu potrebu ci uz rodinne alebo nejake fajn stretka si naimportujem do iPhota.. super vec je ze iPhoto podporuje priamo import z Aperture Library a tak si nahodim presne ktory album potrebujem a je vymalovane.. velmi sa mi osvedcila tato kombinacia. Lightroom som pouzival zozaciatku, potom som presiel na Aperture a odvtedy nemam dovod menit.. vrelo odporucam..

monicqa
    Účastník (Participant)

ja som tiez za iphoto, ale pre pokrocilejsie upravovanie aperture.
    no na iphote mi vadi jedna dolezita veci, ze library je strasne velka. z 25 gb fotiek dokaze spravit 100 gigovu kniznicu. aky to ma potom vyznam?

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.