Partíciovanie disku

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Partíciovanie disku

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #56621
    Aleks
    Moderátor

    Chcel som dnes rozdeliť disk v iBooku na 2 partície tak aby sa mi pôvodná zachovala a zmenšila a vznikla druhá. Nabootoval som z inštalačného DVD (Leopard), cez Disk Utility som pridal partíciu a dal Ok. Začalo to robiť a zrazu mi vyhodilo error, že daný volume nemôže byť resiznutý, lebo to filesystem nepodporuje, že by to mal byť napríklad HFS+ Journaled, pritom to presne tam je. Skúsil som to ešte niekoľko krát, reštart, spustil som ho ako firewire target mode a skúšal som tak. Nič.

    Na iných diskoch, čo som mal k dispozícii, som tiež skúšal a tie sa úplne normálne partíciovať dajú. Na danom disku som si všimol ešte jednu anomáliu a to, že aj keď je spolovice plný, Disk Utility tvrdí, že je tam obsadených iba 1,5 GB. Disk som dal skontrolovať v Disk Utility – v poriadku. SMART status – v poriadku. Práva – v poriadku. Každý deň z toho disku bootujem a vyzerá byť úplne v pohode.

    Stalo sa vám niečo také? Viete poradiť?

    ďakujem

    #119081
    Amarok
    Účastník (Participant)

    problem bude asi v tom ze mas na disku rozhadzane data a nedokaze ti oddelit cast kde mas nieco napisane… je dost mozne ze jedine co sa da robit je instalovat nanovo ale defragmentacia stoji za pokus (ajked pri defragmentacii nedokaze presuvat systemove subory ktore pravdepodobne robia problem). ja som koli tomu instaloval lea na 3 krat!!

    #119083
    Aleks
    Moderátor

    Tak toto mi nenapadlo :)
    Super, dík moc. Vyskúšam.

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.