OSX YOSEMITE

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software OSX YOSEMITE

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 35 )
  • Autor
    tono295
    Účastník (Participant)

zdravím chcem sa opítať ž či sú nejaké problémi s osx yosemite či to mam stahovat

marostrepan1
    Účastník (Participant)

nie nie sú žiadne problemy sťahuj budeš určite rád :)

freee
    Účastník (Participant)

maka to fajn..

joeytuti
    Účastník (Participant)

Na mojom MacBooku (Early2009) OSX Yosemite funguje veľmi svižne. Grafika je fajn, ale najviac som pozitívne prekvapený rýchlosťou systému. U baterky nepozorujem žiaden rozdiel (ani do plusu resp. do mínusu). Za mňa doporučujem stiahnuť.

Karol61
    Účastník (Participant)

Chcem sa spýtať či je v Yosemite aj program Spravy. Niekde som čítal ale nespomínam si kde vraj nebude tam program Správy. Ďakujem za info.

miro r
    Účastník (Participant)

ano je a spravy funguju. a system dost ychlejsi. ani s emailom uz nie je problem

Karol61
    Účastník (Participant)

Ďakujem idem to teda stiahnuť a nainštalovať :-)

petto16
    Účastník (Participant)

Dostali ste niekto do aplikácie messages (správy) v macu aj históriu správ?

miko99x
    Účastník (Participant)

to petto16: ked som updatoval Mac, tak som tam mal akurat imessages historiu, no ked som dal clean instal, tak som tam nemal nic, iba tie najnovsie ktore mi chodili po instalacii ios8.1

Kaliakra
    Účastník (Participant)

S OS X robím od Pumy a toto je prvý raz, čo mám po upgrade problémy. Železo MacBook Air mid 2013, 4 GB RAM, 256 SSD. V Systémových nastaveniach sa nedajú nastaviť Hlásenia. Presnejšie: ovládací panel si nedokáže zapamätať zmeny programov ani režimu Nerušiť, po ukončení a novom spustení Systémových nastavení sú nastavenia Hlásení rovnaké ako pred zmenou, teda také, ako po nainštalovaní – sú v nich znovu aktivované všetky programy, ktoré chcú niečo hlásiť. To ma dosť hnevá.
    No a padá mi Safari, čo som ešte nikdy nezažil. Pri načítaní Facebooku sa Safari zasekne a celý počítač odmieta reagovať, dá sa iba hýbať kurzorom, ale nič viac, nereaguje na tlačidlá myši ani na klávesnicu, nedá sa vypnúť Safari, spustiť iný program ani zadať Vynútené ukončenie. Len natvrdo vypnúť tlačidlom celý stroj.
    Ďalší problém je, že Time Machine má na externom disku WD MyCloud vyhradené 2 TB priestoru, ale v Systémových nastaveniach pod Yosemite udáva celú kapacitu externého disku (4 TB), ignoruje, že má v nastavení disku vyhradené iba 2 TB. Som zvedavý, čo sa stane, keď tie 2 TB zaplní…

peto01
    Účastník (Participant)

Takze takto, chcel som si povolit handoff na macbook pro 2009 s tou appkou co teraz niekde na 9to5 bolo ci kde. Vypisala ze bluetooth je not ok a ze reboot robi. To lenze po reboote comp nenabehol. Bootuje s logom a pod nim je process bar. Ked skonci tak zobrazi ten symbol zakaz statie. Videl to niekto uz? Mam z toho zly pocit haha

sonjoe
    Účastník (Participant)

Peto01..mal som podobny problem pri Time Machine. Po update yosemite a vymene hdd za ssd som zo stareho hdd 1tb s volnym 500Gb chcel urobit TM disk. Ma som tam 350GB filmov. No TM zamrzol pri 95% a nedalo sa nic urobit iba trvde vypnutie. Na tom disku som este stale mal OSX ale uz nesiel bootovat, tiez som mal zakaz statia. Tak som nabootovat uz z noveho SSD ale osx mi ten 1tb disk nenasiel, nenacital. Asi po 10x repair a verify sa ho nejak podarilo spojazdnit ale nedalo sa s nim nic robit. Dokonca ani erase. Nakoniec sa mi to nejak podarilo, cize musel som cely disk naformatovat nanovo a stratil som 350gb filmov a asi 50GB instalaciek :D :D

Po novom mi na Yosemitu casto mrzne finder. Hlavme ked oznacim viac suborov a kliknem pravym. Tento novy update mi uplne zacina pripominat, preco som vlastne zrusil windows pred 5rokmi..Katastrofa, mam ho tyzden a vkuse nejaku problemik sa najde. Dufam ze novy osx update secko poriesi lebo toto sa na apple neponasa :/

peto01
    Účastník (Participant)

tak to si robis len srandu, mam tam veci o ktore nemozem proste prist

edit: reinstal pomohol, žiadna strata dat sa naštastie nekonala. vyzera to tak že trim enabler narobil bordel

sonjoe
    Účastník (Participant)

Jedna katastrofa za druhou. Momentalne mi na white 2009 uplne odisiel Yosemite, z nicoho nic. Po zadani hesla do konta nabehnu nejake bios veci a restart a to sa deje dokola. Toto je uz 5. vec za posledny tyzden.
    Take nervy co mam na apple, si nepamatam ci som volakedy mal na windows. Toto je obrovska kopa sraciek a apple uz absolutne nie je hodny svojho mena a penazi….nonsens

joer
    Účastník (Participant)

po tom, co mi pod Yosemite kompletne v TM zmizli zalohy az do juna a ostala len posledna z predchadzajuceho dna som sa nasral a vratil nazad na Maverick. nehovorim o tom, ze k Airportexpresu mam zapojenu tlaciaren a repraky a tento je pripojeny kablom do Airportextremu. predtym som nemusel nic prepinat, iTunes si nasli Airportexpres a hudba sla z reprakov. Teraz som musel prepnut manualne na expres a v tom mi zacala trhat, pomali ist MagicMouse ktora je pripojena cez Blootuth. takze sakra co moze rusit WiFi zaridenie Blootuth zariadenie?

baltazar
    Účastník (Participant)

@joer

vazne, vsetky zalohy z TM su prec

sonjoe
    Účastník (Participant)

Tiez rozmyslam, ze sa vratim spat na mavericks kym to nevychytaju. Na Pro mid-2012 mi nejde net na wifi, kazdu chvilu ma uz odpaja. Na White mi odisiel komplet OSX. Nadhera. Skvela praca vyvojarov…

joer
    Účastník (Participant)

To Baltazar: Tento pruser s TM bol ak sa dobre pametam v ML. Tiez po pripojeni TM zmizli stare zalohy lebo novy system si musel nejako updatnut TM na svoj obraz. Ale predpokladal som ze sudruhovia v Cupertine uz taketo psie kusy vypustili zo svojho repertoaru. Ako vidim, zmysel pre kanadske zartiky ich neopustil. Robim na Macoch a Appl produktoch od 94 roku, ale pani takyto bordel co sa deje poslednu dobu v Apple to fakt nema obdobu. Bohuzial, musim skonstatovat ze Steve tam chyba a moc. Tim je dobry obchodnik a manager ale tam treba niekoho kto povie to povestne: Je to na hovno a bez rozpakov da tzv. steeva vo vytahu niekomu zodpovednemu za tieto prusery. Daj pocitacovy boh, nech sa tam niekto urychlene spameta a tresne pastou po stole a povie, nie toto nevypustime do obehu, je to na hovno.

slavozv
    Účastník (Participant)

…. Nechapem, lebo nic, ale naozaj nic z tych problemov o ktorych pisete vyssie, alebo v inych postoch o problemoch s OSX Yosemite sa ma netyka – a kedze nemam dovod neverit vam, tak sa len vytesujem – Yosemite mi „se vsim vsudy“ chodi jak vino (iMac 27″, Late 2013 + MB Air 13″, Mid2011)

jockerx2
    Účastník (Participant)

No ja som spozoroval zatial problem a to fakt velky s Wifi a to to aj na MB Air 2014 a iMac 27 2011….. MB air sa mi pripoji ale ide velmi pomali ako keby ISDN….. iMac sa pre istotu vobec nepripoji….. :) pani z Cupertine niekde spravili asi chybu……. ale sak ostavam kludny hadam to vychytaju cim skor…..:)… Len ma trosku sere ze MB Air mam asi 3 tyzdne tesil som sa Yosemite a chlapci vypustili YOSEshitE…. :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 35 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.