OS X a CAD

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software OS X a CAD

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #90628
    tomankubik
    Účastník (Participant)

    zdravim vsetkych, len tak teraz tukam do CADu na mbp a napadlo ma, ci tu su nejaki kolegovia architekti? aki soft pouzivate? ja len 2d Draftsight, co ako nahrada Autocadu (LT) je v pohode…ale zvazujem nieco vacsie napriklad Archicad alebo Vectorworks…idealne by bola ovsem nejaka zaujimava cenova alternativa, ale bohuzial nic som nenasiel…tak mozno to bude zaujimava diskusia

    #338555
    mahomo
    Účastník (Participant)

    ak vies robit, a robil si v AutoCADe, tak jednoznacne AutoCAD. Z vlastnych skusenosti mozem povedat, ze je stabilnejsi ako na windowse.

    Skusal som aj ArchiCAD aj Vectorworks nejaky ten rok dozadu, ale nevedel som si na to bohuzial zvyknut, co ma vtedy aj mrzelo, ale teraz spokojnost po kazdej stranke.

    #338682
    tomankubik
    Účastník (Participant)

    nuz autocad, aj napriek tomu, ze je v SR nepochopitelne akysi standard, co vyplyva z prveho ruskeho cracku a statnych podnikov a implementacii autocadu tam, osobne ho nemam rad ako vacsinu produktov autodesku…ale v zasade to co pouzivam je free verzia autocadu, pochopitelne nema plnohodnotne funkcie, ale nie som ochotny za elektornicku ceruzku ci obycajny CAD bez pridnej hodnoty v zmysle BIM dat kolko financnych prostriedkov, cize programy ala Autocad ovladam na uzivatelskej urovni ( skratka pracujem v nich) ale ocakaval by som v dnesnej dobe od programu nieco viac, preto sa snazim najst cenovo pristupnu alternativu…nieco ako maly BIM…asi skusim este pozriet Turbocad…zial na win platforme je alternativ viac napriklad taky ashampoo cad…

    to mahomo ale aj tak vdaka za nazor

    este niekto je tu od fachu?

    #338772
    Csaba Gyori
    Účastník (Participant)

    ja som student pozemnych stavieb b kosiciach… aa od zaciatku studia pouzivam archicad (studentska verzia je zadarmo pocas studia).. vacsina studentov (windowsaci) ficia na autocade.. a vidim ako sa niekedy trapia.. archicad ma vyhodu v tom ze mozes kombinovat 3d kreslenie a 2d… cize nemusis tahat stale ciary..len naastavis a natiahnes steny.. takisto dvere,okna..a potom ked potrebujes doplnit nejake ciary tak jednoducho 2d.. niekedy tam su aj komplikacie.. ale stale lepsiu alternativu pre mac nevidim. :) budem sledovat diskusiu.. mozno sa nieco nove dozviem aj ja..

    #338776
    mahomo
    Účastník (Participant)

    Alebo nechajte CAD CADOM a zacnite sa venovat SketchUpu :) vystupy su super a ked sa to skombinuje s renderovacim pluginom, tak nie je o com!

    Moj osobny nazor je taky, ze ArchiCAD vyzeral byt super v tom case, ked som ho skusal, no kompatibilita medzi AutoCADom a formatom dwg bola bohuzial mizerna. No verim, ze sa to uz zmenilo.

    Ale aj tak je to vela o zvyku. Ked som sa dopocul, ze autodesk sa opaet zacina venovat vyvoju AutoCADu pre platformu Mac, tak ma to neskutocne potesilo, kedze v praci fungujeme na wine a doma dlhe roky na jablku :)

    Skusal som aj v dalekej minulosti Turbocad, ale nejako ma neoslovil. Zrejme som uz deformovany dennodenou rutinou autodesku 8)

    #338779
    Csaba Gyori
    Účastník (Participant)

    ta kompatibilita sa zlepsila.. archicad otvara dwg v pohode.. akurat tie hrubky ciar este nemaju domyslene :) ten sketchup neviem odkial by sa dal zohnat.. este som to ani neskusal.. mozno sa tomu raz povenujem.. lebo ten render v archicade je dost slaby..

    #338780
    Csaba Gyori
    Účastník (Participant)

    aa tak mimochodom google sketchup alebo trimble sketchup?

    #338889
    tomankubik
    Účastník (Participant)

    sketchup je fajn, dokonca vyborny ale:
    1. lepsie napisany na platformu win
    2. pluginy su prevazne na platformu win
    3. je to vseobecny modelar
    4. poskytuje minimum informacii ohladom entit v modeli
    5. nie je to CAD a ani sa nim plnohodnotne nahradit neda
    6. nie je to BIM a ani sa nim plnohodnotne nahradit neda

    to mahomo, vdaka za nazor, ale k stechupu vid vyssie (btw. mam sketchup pro + maxwell full plugin+vray ) a pouzivame to denne (ja aj kolega) a proste napriek tomu, ze skoro denne robime ja v layoute tak sa to neda nahradit…aspon zatial uvidime kam vyvoj posunie trimble…ale predpokladam ze to kvetin (kytek) v zmysle vyuzitia na architekturu…snad sa mylim

    to csabi: vdaka za nazor, ja som pracoval v Archcade (win) od 6.0 po 8.0 verziu a zdal sa mi prijemny, potom uz sa znacne skomplikoval a je pravda ze dlho som ho nema pusteny, jeho nevyhoda pre mna je ze ak potrebujem dve licenecie (ja a kolega) tak je to investicia 4/6000Eur co rozhodne nie je malo
    pokial viem tak uz by mal ma dwg pomerne odladene a v reali ta kompaktibilita nie je pre mna az tak klucova, nakolko mnoho profesii si riesime interne a ked tak sa vlastne projekt posiela na profesie len raz a profesista aj tak prilis hrubku ciar neriesi, ted amoju hrubku, riesi skor svoju hrubku (vsetko myslene na hrubku ciar v hladinach)

    to csabi: sketchup bol kedysi @last, potom ho na par rokov kupil Google, ktory to teraz strelil Trimble-u…ale v zasade existuje verzia free, ktora na ucely “digitalnej plasteliny” bohato staci, oproti platenej verzi nema len Layout (nieco ako polointegrovany Coreldraw) a Stylebuilder (program na tvorbu stylov, ten som nemal zapnuty nikdy odkedy mam licenciu) a kolega fical na free sketchupe niekolko rokov, len ked sme robili vyrobne vykresy v Layoute tak si prehodil moju licenciu…rozhodne stoji za vyskusanie

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.