OS X 10.8.2 vypnutie monitora na MBPro a praca len na externom monitore

Domov Diskusné Fóra Nezaradené OS X 10.8.2 vypnutie monitora na MBPro a praca len na externom monitore

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    kačo
    Účastník (Participant)

zdravim vas,

potrebujem opat poradit :)

spravil som upgrade na z 10.7.1 na 10.8.2 … Kym som mal snow leoparda, tak som fungoval tak, ze som mal displej na MBPro zhasnuty, MBPro otvoreny aby lepsie chladil a pracoval som na pripojenom externom 24″ monitore spolu s externou klavesnicou a myskou

teraz po prechode na mountain lion mi to robi to, ze mam rozsvieteny displej aj na MBPro a aj externy a je to v celku neprijemne

prosim o radu
    dakujem

kačo

MooDy
    Účastník (Participant)

zaklop Macbook nech ide do sleep mode – pripoj ext. klavesnicu, monitor, zapni ho do el. siete – v zavretom stave stlac akukolvek klavesu na ext. klavesnici – po prebudeni ho mozes otvorit. Na 10.8.1 mi to takto funguje, dufam ze ten update tuto funkciu zachovava.

kačo
    Účastník (Participant)

žiaľ, presne ako píšeš, som to robil aj predtým no tentokrát mi to po update už nefunguje :/

lopez453
    Účastník (Participant)

pouzivam slabu magnetku.
    Macbook pomocou magnetu pri displeji detekuje zaklopeny notebook.
    Pri klavesnici (u mna nalavo od FN) je vstavany senzor, priloz magnetku a zistis kde je.
    Potom ti pojde len ext. displej ale notebook sa bude pekne vetrat ako chces.

kačo
    Účastník (Participant)

no tak som konecne nasiel magnetku, pri ktorej mi MBPro pekne uspi, no externy monitor sa neprepne do rezimu primarneho monitora, ale iba sekundarneho (funguje ako rozsirena plocha) :/

iwans
    Účastník (Participant)

Trochu drahšie, ale elegantnejšie, riešenie je utilita SwitchResX. Tá umožňuje aktivovať/deaktivovať ktorýkoľvek pripojený aj interný displej bez fyzického odpojenia káblov. Na mojom MBP viem vypnúť interný displej bez zaklápania, uspávania a zobúdzania… A tiež bez magnetky.

majdy
    Účastník (Participant)

A čo tak len pripojiť, nastaviť externý monitor ako hlavný a znížiť jas displeja na minimum aby nesvietil? Alebo použiť nejakú sleep appku na uspanie displeja?

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.