- Toto téma obsahuje 9 odpovedí, 4 hlasy, a bola naposledny upravená pred 16 years od
Anonymný.
-
AutorPríspevky
-
4. augusta 2009 o 0:57 #63818
Anonymný
Neaktívny:-)
4. augusta 2009 o 1:03 #168797sento
Účastník (Participant)classic bol podporovany do systemu 1o.3.9
vyskusaj snad COI (ale neviem, ci podporuje ppc procesory)
4. augusta 2009 o 1:08 #168798Anonymný
Neaktívnyhttp://www.apple.com/support/tiger/classic/
Myslim, ze je, inak by sa mi v Preferences asi ani ikonka nezobrazila. Mam taky iMac pocit. :)
4. augusta 2009 o 6:00 #168803gs_peter
Účastník (Participant)sento ma obrovske skusenosti…
Steve_SK, Classic je obsiahnuty na instalacke 10.4, ktoru clovek dostal ku stroju, podmienka je samozrejme PowerPC procesor…
Mac OS 9 budes musiet stiahnut a nainstalovat zvlast, takze si to spravne pochopil, treba hladat retail verziu alebo skus sa spytat, ci ma niekto original disky k iMac G3, ktore obsahovali Mac OS 9 a uz aj 10.1 alebo take cislo myslim…
ak sa mi podari zistit, ze by niekto v mojom okoli mal system 9, tak ti dam vediet…
4. augusta 2009 o 9:11 #168808Anonymný
NeaktívnyGS_Peter: Vdaka za odpoved. :)
Na diskoch 10.4 som take nic nevidel, ani v moznostiach Additional Software to nie je, skusil som stiahnut z netu retail verziu OS 9, ale problem je v tom, ze nechce mi to nainstalovat, pokial je na disku OS X a chce mi sformatovat HD, co je moznost, ktora sa mi nie tak celkom paci. :)
Skusim teda este stiahnut nejaky starsi OS X (lebo kupovat teraz cez eBay sytemy a skusat je trochu mimo, hehe) a najst ten OS 9 prave na nich.
Pripadne, cital som, ze by sa mal dat najst instalacny subor classic, len ja som ho nenasiel, na niektorom z instalacnych CD bud 10.4 alebo 9.2.x. Skusal som to hladat, ale nenasiel som, konkretne sposobom tymto:
1. v terminali som napisal: defaults write mac.apple.finder AppleShowAllFiles -bool TRUE (tym sa mi zobrazili skryte polozky)
2. na CD som hladal zozku .images, kde by mal byt umiestneny instalator OS9Classic.dmg, ale nenasiel somTakze pokial by ste ho niekto mal, alebo nasiel, bol by som vam za tento subor velmi vdacny.
Dakujem.
4. augusta 2009 o 10:15 #168813sento
Účastník (Participant)tuto niekomu zacat radit, je skutocne hrach na stenu
nakoniec sa do teba obuje 3. strana…mam aj origesy OS7 na disketach, ak potrebujes
radsej napis co porebujes spustit
4. augusta 2009 o 10:30 #168814Anonymný
NeaktívnyPotrebujem spustis „The Songs Of Distant Earth“ a konkretne by som z OS 9.2 instalacneho CD alebo nejakeho ineho potreboval subor OS9Classic.dmg, ktory by sa mal nachadzat v zlozke .images
Vdakaa.
4. augusta 2009 o 11:42 #168823renad
Účastník (Participant)Steve:
Classic normálne funguje pod Tigrom. Pod „americkým“ OSX Tiger môžeš spustiť len „americký“ OS9, pod lokalizovaným „českým“ OSX Tiger môžeš spustiť aj OS9 CZ aj OS9 UK.
Ja som to používal nasledovne:1. keďže som mal v PowerMacu viac diskov, na jednom z nich bol nainštalovaný OS9, na druhom OSX. Keď som potreboval dlhodobo robiť v OS9 tak som nabootoval z disku OS9. Keď som robil v OSX (nabootovanom z disku OSX) a niečo som som potreboval v OS9, tak som označil v „system preferences/classic“ ten OS9 a robil som v ňom.
Pokiaľ som mal len „400MHz“ procesor, tak som radšej prebootoval do OS9, lebo tak bol podstatne rýchlejší ako v emulácii cez classic „vrstvu“2. po dokúpení upgradu na 1,2 GHz procesor som používal OS9 už len cez „classic“
Čiže aj ty máš možnosť č.1 aj č.2. Teda buď si rozdelíš disk na 2 partície – na jednu sotíš OS9, na druhú OSX. Alebo teda len jeden disk – jedna partícia – a jazdiť len cez Classic vrstvu ….
Inak z „e-mac-u“ mi zostali inštalačné DVD (10.3+classic) + kupoval som aj CD s Classic CZ + mám aj OS9 UK.dmg + mám aj obraz disku OS9 CZ – keď som kupoval PowerMaca (už si to však celkom nepamätám, musel by som pozrieť do archívu – čo všetko tam vlastne mám – ale určite by som to tam mal mať na 100%)
6. augusta 2009 o 17:29 #169101Anonymný
NeaktívnyRenad: Prosim Ta, da sa rozdelit disk s uz nainstalovanym OS X? Nieco ako pod Vistou. Ak sa da, tak ako? Nemozem na to prist a ked som to skusal, tak mam vsetky policka neaktivne (Partition, Volume, …). Dakujem.
Kolko MB ma to OS9UK.dmg? :) Mozno by to pomohlo.
6. augusta 2009 o 21:25 #169118Anonymný
NeaktívnyUP .. :)
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.