Ohlasovanie spamu a nežiadúcich komentárov

Domov Diskusné Fóra Ostatné Ohlasovanie spamu a nežiadúcich komentárov

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #77158
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Vážení návštevníci,

    v súvislosti s narastajúcim spamom (či už od robotov alebo užívateľov samotných) a žiadosťami o riešenie tohto problému pridávame možnosť ohlásenia nežiadúcich príspevkov a spamu v diskusiách. Pri každom príspevku máte možnosť odteraz kliknúť na “ohlásiť ako spam”, čím okamžite odošlete upozornenie moderátorovi na posúdenie príspevku.

    Moderátori následne posúdia Váš návrh a príspevok odstránia.

    Prosím, využívajte túto funkciu na offtopic, spam, ohlásenie vulgarizmov a iných nevhodných komentárov (taktiež v sekcii bazár, pokiaľ diskusia naberá smer nesúvisiaci s predmetom predaja/kúpy a podobne).

    Ďakujeme.
    MacBlog

    #261473
    Io (:
    Účastník (Participant)

    Omylom som to dal že ohlásiť ako spam :D:D:D som len chcel vidieť že ukáže že či Naozaj chcem dať ohlásiť ako spam… teda že áno nie..čo ked omylom kliknem na to ? nahlásiť ?

    teda snád chápete čo som chcel povedať

    #261475
    monicqa
    Účastník (Participant)

    fajne, konecne nejaky posun vpred :)

    #261476
    Tartarus
    Účastník (Participant)

    tak ma napadlo niečo čo asi rovno zaslúži klik na “ohlásiť ako spam” ale nemôžem si pomôcť, je to silnejšie ako ja… celý ten systém funguje automaticky, alebo ju nutná následná interakcia od adminov? :) ide mi skôr o to že ak dostatočný počet užívateľov klikne na “ohlásiť ako spam” na prvý príspevok v tejto diskusii, čo sa stane? :) ešte raz sa ospravedlňujem za šibnutý nápad ale musel som :)

    #261478
    modemw
    Účastník (Participant)

    je to velmi dobra uvaha, tiez som nad tym rozmyslal, treba sa pytat, ved zvedavostou sa ucime :-)
    ako som si podrobnejsie precital komentar dominika balogha tak tam pise, ze sa jedna len o upozornenie, takze nie je to tak ze dostatocny pocet ludi klikne a prispevok sa zrusi.

    #261480
    Lens
    Účastník (Participant)

    Mam 2 pripomenky alebo postrehy abo jak to nazvat.
    1. neviem neovladam nejako super IT a tak ale nepomohlo by pri tej jednoduchej registraci aka je na tejto stranke opisanie toho textu z obrazku? Proti robotom co tu predavaju veci typu: ”super obal iphone 1 cent 100kusov pre vas zajtra zabalene”’ Alebo za tym stoja ludia?

    2. ohlasit ako spam vytam ale podla mna by to chcelo aj nejaku protihodnotu. Nieco ako napriklad hviezdicky a kazdy moze dat na dany komentar od 1 po 5 hviezdiciek (alebo jablcok :) A potom ked bude citat 6 stranove vlakno o rieseni problemu pri update na 10.6.8 napr. tak budem vediet ktore prispevku su hodnotne (alebo vtipne:) a pomozu mi a ktore su naopak uplna vata.

    Tolko moja reakcia

    #261483
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Osobne som ako lo(: klikol na odkaz omylom a nechtiac tak nahlasil prispevok – nevravim, ze sa to bude diat pravidelne, ale stalo sa – mozno nejake potvrdenie – confirm(“Naozaj si zelate nahlasit prispevok ako SPAM?”) :-) Inak toto vitam, samozrejme…

    #261489
    mamvtrubke
    Účastník (Participant)

    Aj ja som si skusil kliknut. Je to anonymne?

    #261496
    igino
    Účastník (Participant)

    dominik: vdaka

    #261504
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Lens: registrácia vyžaduje zadanie znakov (captcha) aj overenie e-mailom, to však niektorí roboti dokážu obísť, pretože majú skutočné mailové schránky a OCR systém na rozpoznávanie znakov v captcha. Silnejšie zabezpečenie by mohlo odradzovať užívateľov od registrácie. Preto zvyšných robotov odstraňujeme ručne a podľa databáz spamových IP adries, k tomu ale potrebujeme pomoc samotných užívateľov pre väčšiu efektivitu.

    Ohlásenie spamu je pre verejnosť anonymné, len moderátor vidí, ktorí užívatelia ohlásili komentár ako spam.

    (Zmienené omyly budeme ignorovať a pravdepodobne zavedieme dvojité potvrdenie).

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.