Office 2004 – slovensky pravopis

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Office 2004 – slovensky pravopis

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    gs_peter
    Účastník (Participant)

neviem, ci to tu uz bolo riesene, ak ano, tak sa ospravedlnujem a budem poteseny, ak sa tema pripoji k existujucej…
    chcem sa spytat, ci ma niekto slovensky pravopis do Microsoft office for Mac 2004, neviem to nikde najst…
    potesilo by akakolvek indicia, kde hladat alebo ako zapnut alebo podobne

vdaka…

Kompi
    Účastník (Participant)

A ani nenajdes, lebo nie je, ak si dobre pamatam. Myslim to bolo niekde na fore a dospelo to k tomu, ze Leopard nema slovencinu nativ jazyk a office nema slovnik na opravovanie gramatiky. Ale mozem sa mylit..

gs_peter
    Účastník (Participant)

ale ja nemyslim Leopard = 10.5 (mam Tigra 10.4), ale ja myslim Microsoft Office Mac Edition 2004, so slovenskym jazykom si poradis vdaka https://www.macblog.sk/zaciname/kontrola-sk-a-cz-pravopisu-v-mac-os-x-cocoaspell-581.html

takze tu prislo k nedorozumeniu, ja hladam slovensky pravopis k MICROSOFT OFFICE Mac Edition 2004 a nie pre LEOPARDA v zmysle systemu…

ale vdaka za snahu…

Amarok
    Účastník (Participant)

prave sa snazim zistit ci sa nedaju nahradit subory spellcheckingu subormi z MS office 2007 multilanguage pack… este ale stahujem tak potrebujem cas…. je to len na skusku dak dufam ze ma neukamenujete za podporu warezu a pod…

dzankou
    Účastník (Participant)

tu je presne to co potrebujes pre MS Office
    (da sa pouzit aj s 08)
    http://rapidshare.com/files/81723745/Mac_OS_X_-_Office_X.zip

gs_peter
    Účastník (Participant)

vdaka, vyskusam…

gs_peter
    Účastník (Participant)

vyskusal som a nefunguje, dokonca som to skusal aj na predoslej verzii office 2001 a nic…

nemam potuchy, proste to iffice nevnima ako subory, ktore by poznal…

alebo som len ja mimon…

ale aj tak za snahu, nejak sa s tym este potrapim

Tommy_Verceti
    Moderátor

v office 08 mi pravopis funguje takže možno to by bolo riešenie.. aj tak 2004 za veľa nestála a asi to nerozbeháš bohužiaľ…

DoNaLd
    Účastník (Participant)
    dzankou
    Účastník (Participant)

gs_peter: nainstlaoval si to spravne?
    poprve: pozri ci to as v proofing tools(2004)
    ak ano(styri subory to su)
    podruhe
    ked napises cely text…vyznac ho cely(Jablko – A) a potom vyber jazyk „Set Language – Slovak“
    a nasledne daj Check Spelling

Musi to ist

zee
    Účastník (Participant)

skúšal som ten slovík z rapidu nainštalovať do 08, ale tie súbory co to extrahovalo z toho zip-ka boli bez prípony a filter pri pridávaní slovníka do word tam je nastvený filter na .dic, čo nespĺňa ani jeden. ten filter sa dá vypnúť a ten slovník tam natlačiť, ale ani tak to nefunguje :(

Tommy_Verceti: píšeš že ti to behá, vedel by si rozpísať ako sa ti to podarilo ?

DoNaLd: ten checkspell je alternatíva cocoaspell? resp spolupracuje to s ioffice ? snažil som sa k tomu dopátrať, ale nepodarilo sa. jediné čo sa mi podarilo zistiť, že pri inštalácii odinštaluje cocoaspell.

pls pomôžte, poslednou dobou píšem veľa dokumentov a kontrola by veľmi pomohla. spomína sa tu aj, že to za veľa nestojí, ale aspoň preklepy mi to nájde. riešenie parallels+win+office200X aj keď v móde koherencie sa mi aplikovať nechce, nešetrí to ani prostriedky ani nervy ani čas …

DoNaLd
    Účastník (Participant)

Ano, ten checkspell je nahrada cocoaspell a neviem ako v M$ Office ale v NeoOffice funguje vyborne.

Kiko
    Účastník (Participant)

Podľa tohto článku by sa to v 08 malo dať rozbehať, no mne to nejde.
    http://extraveci.cz/office-2008-pro-mac-v-testu

Otevřete aplikaci Word a v ní vytvořte čistý dokument,
    vypněte dočasně jakékoli automatické doplňování (to je ta funkce, která například na začátku věty mění první písmeno na velké),
    napište slova, která chcete do slovníku přidat po jednom pod sebe (tedy za každým slovem stiskněte Enter),
    dokument uložte jako „Custom“ slovník například do adresáře Documents,
    v nastavení kontroly pravopisu přidejte právě vytvořený slovník a zvolte jej jako výchozí.

Tommy_Verceti: ako si rozbehal kontrolu pravopisu v 08?

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.