Odpájanie Myši od iMac z bluetooth

Domov Diskusné Fóra Ostatné Odpájanie Myši od iMac z bluetooth

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #530952
    Karol61
    Účastník (Participant)

    Zdravím.Nie sám z mojich známych mám problém s odpájaním bezdrôtovej myši z bluetooth na novom iMac 27. Ide o myš s nabíjaním nie starú s batériami. Už som ju niekoľko krát odstránil a znovu prihlásil ale problém pretrváva u každého. Mám OS HIGHT Siera a kamarát má OS Mojave a stále to robí teda ani nový OS Mojave to nevyriešil. Máte niekto podobnú skúsenosť ?

    #530975
    joer
    Účastník (Participant)

    Hmm toto mi robilo ked som mal pripojený Airport expres, tu malú krabičku do zásuvky spolu s Airport extrem. Tiež som za pána nevedel čo to robí. Až ked som odstránil Airport expres tak to prestalo.

    #530976
    iwans
    Účastník (Participant)

    Už som to tu pred časom písal – niektoré Apple počítače majú problém s Bluetooth v spojení s USB 3.0 zariadeniami alebo zle tienenými USB 3.0 káblami. Ak je Bluetooth zariadenie blízko nekvalitne odtieneného USB 3.0 kábla alebo samotného zariadenia pripojeného cez USB 3.0, dochádza k interferenciám a rušeniu. Treba skúsiť preusporiadať veci aby boli Bluetooth veci od USB 3.0 čo najďalej…
    Ďalšia vec, ktorá občas robí problémy s Bluetooth, je zálohovanie Time Machine na Time Capsule alebo všeobecne na sieťový disk.
    Takisto niekedy neviem pripojiť k MacBooku Pro Magic Mouse kým dočasne nevypnem Wi-Fi…
    Ale môže to byť všeličo iné. Občas môže pomôcť reset SMC, niekedy vymazanie Bluetooth preferencií, treba skúšať.

    #530981
    Karol61
    Účastník (Participant)

    Ďakujem za všetky akékoľvek rady. Reset SMC občas spravím na Macbook Air. Ale tieto problémy mám na iMac 27. Neviem či aj tam sa robí reset SMC. Ale tie Bluetooth problémy s USB 3 to je dosť možné nakoľko predsa len človek tam má vrátane Time Machine pripojené všetko možné a ja dokonca aj 100 W. VF Transceiver na vysielanie. Ale myš sa zvykne odpájať aj vtedy ak nie je Transceiver zapnutý teda skôr to vidím s tým USB 3.

    #531048
    0xCF
    Účastník (Participant)

    reset SMC na iMacu sa robi odpojenim napajacieho kabla.

    wifi pouzivas 5GHz alebo 2.4GHz? BT bezi tiez na 2.4GHz, videl som uz ze sa tak trochu nemali radi

    #531050
    Karol61
    Účastník (Participant)

    Mám T-Com internet VDSL teda 2.4 GHz. Spravil som reset tak uvidím :-)

    #532016
    Karol61
    Účastník (Participant)

    Zdravím všetkých. Tak som spravil aktualizáciu na OS Mojave ale odpájanie bezdrôtovej myši pokračuje. To skútočne výrobca neregistruje tento problém i napriek tomu, že sa to deje na všetkých nových iMacoch ? Ak by ste mali niekto radu veľmi pekne ďakujem.

    #532018
    iTuxx
    Moderátor

    tak isto neregistruje ani odpajanie BT reproduktorov od iPadov po aktualizacii na iOS12 (alebo mozno aj ostatnych iOS zariadeni celkovo).

    #532142
    Karol61
    Účastník (Participant)

    Kto má problém s komunikáciou Bluetooth a odpájaním myši spravte tento reset. Zdá sa, že to pomohlo. https://www.macrumors.com/how-to/reset-mac-bluetooth-module/

    #532246
    Karol61
    Účastník (Participant)

    Neviem čo napísať už aj na tento systém iMac 27 late 2015. Používam Apple veľa rokov a aj ich iné komponenty. Podľa rôznych vyjadrení je to komplet rada s chybou bluetooth vadná a nič tomu nepomáha. A výrobca sa tvári, že nič. Je hanba aby si ľudia kupovali káblovú myš k iMac-u za tie peniaze čo za to dali. Aby som taký drahý comp reštartoval niekoľko krát denne kôli bluetooth s myšou. Chudák Steve Jobs v hrobe sa musí obracať keď vidí čo spravili z jeho super kvalitného systému a to vo všetkých výrobkoch. HANBA celý Apple ide s kvalitou komplet dole.

    #532261
    Karol61
    Účastník (Participant)

    Ľudia dnes som sa snažil skontaktovať s podporou Apple :-) A konečne keď som sa dostal k tel. číslu mi po slovensky oznámi automat, že komunikujú len anglicky. Nakoľko moja angličtina nie je profesionálna nemám šancu to s nimi riešiť. Tak som napísal na web stránke operátorovi tem ni dal číslo na firmu Swiss vraj autorizovaný servis a podpora. Tu však nedvíhajú telefón a ak to zdvihne automat tak po anglicky Vám povie zvolte voľbu 1 alebo 2 alebo 3 ale čo je to za voľba ? :-) Microsoft má podporu neochotných ľudí ale toto čo má Apple nemá konkurenciu :-) Ľutujem, že som opäť kúpil drahý iMac 27. šit ako šit teda Microsoft alebo Appple. My všetci čo máme iMac 27 late 2015 s problémami môžeme len čakať či to opravia. Ale podľa viacerých vyjadrení užívateľov tento problém nebol opravený ani v Siera ani Light Siera a ani v Mojave čo mám. Tak asi toľko k mojej skúsenosti s podporou Apple na Slovensku.

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.