Je tu někdo kdo používá numbers? Mam tabulku kde na levé straně jsou buňky s názvama. Když scroluju doprava tak mi samozřejmě ty názvy zmizí a já pak nevim co která buňka znamená. Tudíž bych rád zprovoznil funkci, kdy buňky s názvama budou furt viditelný a scrolovaný buňky budou zajíždět pod ně. Podobně jako nezmizí A,B,C… u buněk tabulky. Toto jde myslim v MS office a dokonce jsem to nějak zprovoznil i na Windows CE na PDA kdysi dávno. Víte někdo jak na to? Díky
Bohuzial nepoznam odpoved ale mam tiez problem. Vie niekto ako nastavit v numbers aby mi prekopirovanu tonu cislenych udajov kde su cele cisla oddelene ciarkou od 4 desatinych napr 12,345 nehodilo po prekopirovani ako cele cislo 12345? Viem ze cele cisla maju byt oddelovane bodkou…lenze vstupne udaje nedokazem exportovat tak aby tam bola bodka….takze hladam zposob ako v numbers nastavit aby akceptoval aj tu ciarku.
Dakujem :) nie je to sice to co som ocakaval (funkcionalitu zmeny separatoru celych a desatinnych cisel by mohol Numbers obsahovat) ale v zasade to riesi moj problem velmi efektivne.
Skús ešte prevetrať Numbers / preferences.
Ten program síce nemám a nepoznám, ale moc sa mi nezdá, že by to tam nešlo nejako nastaviť – alebo inak okabátiť.
@ Vojtin: to co potrebujes je Table – Freeze Header Columns (ale najprv musis mat v Inspectore – Table – Headers & Footers oznaceny pocet stlpcov – ta moznost freeze je aj pod tymi ciframi). To iste sa da spravit aj pre riadky (rows)
@bawy: sorry, to som si nevsimol. videl som to medzi novymi, tak som chcel poradit. Hladal som aj odpoved na tvoju otazku. Urcite sa to da, len hladam nejaky pekny navod.
Nenasiel som odpoved na moju otazku, tak mozno mi budete vediet poradit.
je mozne v numbers 09 dynamicky vytvorit polozky v pop-up menu?
chcem aby som mal v tabulke drop down list- s polozkami, ktore sa budu dynamicky nacitavat z nejakeho ineho miesta v dokumente.
napr. chcem si vyberat farby, ale nechcem ich davat napevno (to viem ako spravit), ale aby to boli polozky tabulky “farby” a teda ked doplnim farbu do tejto tabulky tak sa mi zobrazi aj vo vybere v dropdownliste
dufam ze moja snaha to vysvetlit co najjednoduchsie nemala opacny efekt :)))
dakujem
Autor
Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Apple Event Liveblog
Sledujte náš živý prepis eventu, na ktorom Apple predstaví viacero noviniek vrátane nových Macov s Apple Silicon! Už dnes od 19:00!