NO IP ADRESS

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software NO IP ADRESS

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Príspevky
  • #78076
    reker1
    Účastník (Participant)

    Vopred sa ospravedlnujem ale nikde som tu na fore ani na zahranicnych strankach nenasiel pomoc. Mam taky problem. Nedokazem sa pripojit s Macbookom na net. Mam modem Motorola SB5100E od UPC a aakykolvek Windows sa nan pripoji automaticky ihned. No s MAC OS mam problem. Nedokaze nacitat adresu. Bud pise No IP adress alebo Self assigned IP a ked zadam nejaku konkretnu adresu tak ma aj tak nepripoji. neviet mi pls niekto poradit ako to mam vyriesit???
    Dakujem velmi pekne za pomoc.

    #267132
    JFK.
    Účastník (Participant)

    a podporuje ten modem vôbec Mac OS X ?

    #267136
    mychaello
    Účastník (Participant)

    nie je nahodou problem v tom, ze dany modem je sparovany s MAC adresou tvojho PC s Windows?
    moj modem od UPC je sparovany s MAC adresou mojho routera a tak mozem veselo pripajat dalsie zariadenia v domacnosti. v podstate to UPC priamo odporuca, inak sa totiz s inym zariadenim na net nedostanes. potom je uz len moznost zmenit MAC adresu na tvojom Apple stroji na tu istu ako mas na Windows PC.

    nie je MAC ako MAC, jedno je Apple pocitac, druhe je adresa :)
    http://sk.wikipedia.org/wiki/MAC_adresa

    #267140
    neoncek
    Účastník (Participant)

    Ak to pripajas cez USB, potrebujes ovladace pre MAC OS. Ak pripajas ethernet-ovym krizenym kablom, nastav na sietovke IP cez DHCP. Pri MAC address filtrovani zahlas dalsiu MAC adresu svojho MACu (unikatna adresa sietovky) do UPC :-)
    Riesenim by bol klasicky domaci WiFi router za 5 korun, tam zahlasis MAC adresu routera a na net pristupujes cez WiFinu.

    #267372
    reker1
    Účastník (Participant)

    ja mam na mysli zrovna MAC ako pocitac. Macbook. Takze podla teba neoncek keby si kupim nejaky WiFi Router a pripojim ho k tomu modemu tak by mi to malo slapat? inak dakujem za vsetky pripsevky…:)

    #267374
    eFkoOo
    Účastník (Participant)

    reker1: sedliacky rozum kaze ze ano, ak sa teda ten tvoj modem pripaja cez USB je viac nez pravdepodobne ze mac nema nan driver (mozno ani neexistuje) a teda prepojenie-ak je to mozne-na wifi router na ktory sa pripaja pomocou wifiny (logicky, ako uz z nazvu vyplyva) by malo tvoj problem vyriesit

    #267375
    reker1
    Účastník (Participant)

    ten modem je napajany z nejakeho kabla ako antenny kabel do TV alebo nieco podobne…je to komplet od UPC a ma vystup jeden sietovy, a este je tam jedno USB. Ja som sa totiz nastahoval do jedneho bytu kde to je zavedene a ked pripojim z toho modemu sietovy kabel na Windows tak to bezi ale Macbook nie…takze to asi skusim vyriesit Wifi Routerom. Mam k dispozicii jeden taky starsi tak snad to pojde…vdaka aj tak za rady :)

    #267376
    petiar
    Účastník (Participant)

    Ale ak sa k tomu modemu pripájaš sieťovým (RJ45) káblom, tak by to malo ísť v pohode, to bude asi niečo v nastaveniach… Ale tým WiFi routerom, samozrejme, nič nepokazíš. ;-)

    #267377
    raul
    Moderátor

    Zo steny ti ide “antenny kabel” pravdepodobne do ciernej skrinky, volajme ju “modem”.

    Z modemu mas moznost napojit sa cez usb alebo ethernet. Usb by som neriesil, to vynechajme.

    Kazdy pocitac, macbook, wifi router atd ma svoju MAC adresu. Pokial dobre viem, tvoj modem (resp. UPC) akceptuje tri rozne mac adresy a teda, ked je jedna z nich pripojena, internet funguje.

    Ked prisli technici z upc, pravdepodobne tam zapojili pocitac a s nim to teraz funguje. Ty si vies samozrejme tie tri mac adresy menit, teda vyhodis ten pocitac a das macbook, napriklad. To by sa malo dat spravit cez internetovy prehliadac – teraz neviem presne ako a neviem to vyskusat, to mozno niekto upresni…

    V podstate by si mal vsak ethernetovy kabel z modemu zapojit do wifi routera, a mas dve moznosti:
    1, zistis MAC adresu wifi routera a “pridas” to do systemu upc, teda do modemu (musis zistit ako na to)
    2, zistis MAC adresu pocitaca, ktory je akceptovany UPC modemom a potom tuto adresu “naklonujes” do wifi routera – vlastne zmenis MAC adresu wifi routera z povodnej na tu z PC => internet pojde. Nie kazdy router vsak podporuje klonovanie mac adresy…

    Drzim palce :)

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.