Domov › Diskusné Fóra › Ostatné › Nexus 7 alebo Ipad Mini?
- Toto téma obsahuje 14 odpovedí, 11 hlasov, a bola naposledny upravená pred 12 years, 7 months od
poper.
-
AutorPríspevky
-
26. novembra 2012 o 0:53 #90390
dadoman9
Účastník (Participant)Ahojte, hladam objektivne rady a pomoc pri rozhodovani medzi kupou Nexusu 7 alebo Ipad Mini. Stravil som na weboch citanim recenzii uz hodiny, no stale nie som rozhodnuty. Cital som aj diskusie, no tie sa vacsinou ani nedaju citat pre zaujatost oboch stran. Je to az primitivne, ako sa dokazu ludia vadit, nadavat si, klamat atd pre techniku, pre znacku, ktoru ani len nereprezentuju…
Preto vas chcem vsetky poprosit o objektivne rady.
Od tabletu vyzadujem rychlost, komfortne prezeranie webovych stranok a emailov, prehravanie videii/filmov, a hlavne celkovy komfort pouzivania. Nekupujem na hry, ale kvoli internetu, spravam, novinkam a e-mailom. Az potom nasleduju filmy.
Par poznatkov, ktore som zistil:
– na Nexuse sa mi paci cena a 3 G modul
– na Ipade sa mi paci jeho celkovy vzhlad a zaruka znacky Apple
– pri Nexuse ma najviac znepokojuje, ze to moze byt tabletovy mobil = vela aplikacii od Androidu nie su pre tablet, su mobilne, horsie sa zobrazuju, ako napriklad Facebook, a to vyrazne narusa mnou ziadany pouzivatelsky komfort
– na Ipade sa mi nepaci cena a ze nema 3 G modul – ten najlacnejsi
– sice technicke cisla hovoria v mnohom v prospech Nexusu, nie je to jedno, kedze su to rozdielne operacne systemy?
– neviem si pomoct, ale ked som skusal Ipad aj Nexus, tak sa mi viac pacil obraz na Ipade
– Ipad nema GPS, to mi bude chybat, ale da sa prezot s Ovi Maps v mojom telefoneNexus proste kraluje cenou, co je super, ale naozaj nechcem kupit nieco nekvalitne a potom stracat nervy ako so Symbianom v mojej starej Nokii…
Dakujem velmi pekny za rady a tipy.
26. novembra 2012 o 3:28 #337185dfx
Účastník (Participant)Naozaj cakas objektivny nazor na macblogu? Optimista :-)
iPad ma rozlisenie 4:3, co je vyhoda v porovnani s 16:9, ak chces ho pouzivat na web stranky. Na filmy je v tomto pripade lepsi nexus.
Aplikacii ma jednoznacne viac iPad a su aj lepsie.
Chod do obchodu a skusaj kazdy aspon hodinu a uvidis, ci je lepsi iPad alebo sa oplati usetrit a kupit nexus. Nikto to za teba nerozhodne.
Naozaj chces iPad mini? iPad tretej generacie sa v bazari predava celkom lacno a su ponuky aj na 3G modely s GPS chipom.
26. novembra 2012 o 7:23 #337189igino
Účastník (Participant)Macblog, ne-macblog, otazka je polozena so vsetkymi potrebnymi doplnkovymi informaciami a korektne.
Presiel som iPadom2, Playbookom od BB a najspokojnejsi som s iPadom Mini.
GPS modul mi nechyba a ani si neviem predstavit, ze by som fungoval s plackou ako navigaciou. Na to mam telefon a offline navigaciu v nom (Sygic). iPad2 som pred rokom predal, nakolko to v tej dobe nebolo take ruzove s aplikaciami na kancelarske utility. Potom som isiel do Playbooku, s ktorym som fungoval nejaky cas. Priamo v systeme moznost editovat kancelarske subory, web isiel ako vino (ano, aj Flash), filmy tak isto v pohode, displej krasny. A uuuplne najbombovejsia bola jeho velkost a vaha. Narazil som vsak na problem: mam vlastnu domennu a tiez mail-server. A na Playbooku sa nedali namapovat cesty pre schranky, takze odchadzajuca posta sa mi nesynchronizovala s Macbookom a iPhonom. A teraz mam v rukach iPad Mini, ktory je rozmerovo este tensi a lahsi ako Playbook a o nic sa nestaram, vsetko sa synchronizuje napriec zariadeniami.
Kecy na nete o tom, ze mu chyba Retina, su prehnane. Cita sa na nom v pohode. Videa su tiez fajn a fotografie su uzasne. Navyse mi teraz po pouzivani iPadu mini udrela o to viac „do oci“ hmotnost starsich, resp. vyssich modelov iPadov. 300 gramov je nositelnych v vnutornom vrecku bundy lepsie ako 2,5 kg notebook.26. novembra 2012 o 8:31 #337201bloko
Účastník (Participant)ipad mini a pockat na retina displey
26. novembra 2012 o 8:56 #337203peto01
Účastník (Participant)Mne sa na nexuse 7 nepaci pomer stran displeja. Na web je podla mna priuzky v portrain mode. A na iPade mini je vyborna najma vydrz baterky cez 10hod. Je zas pravda ze ta cena nie je az taka socialna ako by si kdekto predstavoval.
26. novembra 2012 o 9:13 #337205hatto
Účastník (Participant)este by mohlo zavazit ake mas ine zariadenia. ak mas iba apple vyrobky tak z pohladu synchronizacie a uzivatelskeho komfortu by bol lepsi ipad (icloud, nakupene aplikacie, safari icloud tabs …)
26. novembra 2012 o 9:31 #337207eraserv6
Účastník (Participant)Realna vydrz baterie na stlmenom jase je u mna 14 az 17 hodin takze v tomto smere velka spokojnost
26. novembra 2012 o 11:33 #337215palo s.
Účastník (Participant)ak si primarne konzument obsahu, tak si radsej priplat stovecku a kup ipad, stovka je za ten rozdiel v uzivatelskom komforte primerana cena, to bezne minies na par veceriach s frajekou. nexus pri rolovani na web stranke dost trha, presnejsie, da sa to sice pohodlne pouzivat, ale ludia ktori su odchovani na ipadoch si nutne musia lagy na nexuse vsimnut. tak isto komfort prisposobenia web stranky na precitanie, nexus to nevie tak dokonale, zda sa mi, akoby nevedel vyseparovat reklamu od obsahu (google o to logicky nema zauje). toto ipad robi rozhodne lepsie. a potom tu je reader, to nexus nema. reader ti odseparuje obsah clanku s fotkami a zrusi nezmyselne reklamy a odkazy okolo web stranok. a robi to velmi elegantne, jednym tlacitkom v browseri prepinas medzi rezimom reader a standardne zobrazenie. vec, ktora je absolutna bomba pre citatelov blogov a textov na webe. ze nema 3g? naco? ved treba pouzivat tethering (osobny hot spot) cez mobil, najlepsie iphone, a ides. naco by si platil dve datove karty ked aj tu jedinu, ktoru mas v mobile za mesiac nemynies? ja mam 1,5gbyte a mesacne minam cca polovicu. uznavam, ze 3g verzia ma opodstatnenie na dovolenkach, kde si mozes kupit lokalnu datovu kartu a nemusi platit roaming. to je asi hlavna vyhoda 3g verzie tabletov. a este jedna vec. v andoide mas tzv. polaris office, ale za ten sa plati, iba v asus transformeri je predinstalovsny. neviem ako je to v nexuse. v ipade si musis kupit pages, ale tie stoja symbolickych 8eur a ich kvalita je svetelne roky dalej ako polaris office. osobne pisem texty v offline google drive, super vychytavka zadarmo.
a potom je tu kvalita displeja (porovnaj pohlad z uhlov) a celkovizajn. tiez o dve triedy lepsi v ipade.
26. novembra 2012 o 11:59 #337217peto01
Účastník (Participant)a ešte by som pri výbere iPadu volil bieli keďže čierny je nachylny na škrabance.
26. novembra 2012 o 13:37 #337226Hurfo
Účastník (Participant)Uvazujem rovnako ako ty. Nie dobru skusenost s Androidom uz mam ale davam mu aj napriek popaleniu sancu. Dovodom je rovnako ako u teba usetrenie 130€. GPS nieje podstatna vec tu kludne vypustam. Ale 3G to by som veru vyuzil. Nexus som ale v rukach este nemal a tak vobec neviem ako sa sprava.
Pre mna zatial iPad mini vyhrava: 4:3 rozlisenie, vlastnim iPad2 a tam mam aplikacii vela a kvalitnych, Rovake rozlisenie ako na iPad 2 a ver mi je uplne postacujuce a na mensom displayi este o to jemnejsie. Vydrz hlinikove telo. Dizajn a uz zakupene aplikacie.
Negativa. Otazne je ako bude cierny mini na tom so skrabancami. Lightning konektor ma vytaca uz pri iP5. Cena.
Pre nexus hra: Cena je aj v pripade 32GB modelu s 3G nizsia o 60€, Priama podpora zo strany Googlu. NFC aj ked realne pouzitie este nepoznam, GPS (ako som ale pisal nieje podstatne pre mna)
Proti: 16:9 nieje okrem filmov na nic dobre, 0,9″ menej je cca 2,3 cm v uhlopriecke a to je celkom dost, plastove telo, Android (nutnost zakupenia aplikacii, vlastna skusenost ze na tablet je aplikacii ako safranu o kvalite ani nehovorim)26. novembra 2012 o 13:53 #337229iTuxx
ModerátorHurfo: ak si myslis ze priama podpora zo strany google je vyhra, tak sa mylis. Mal som k dispozicii 2ks Nexus 7, majitelia si tiez mysleli, aky bude update easy, no v skutocnosti to bolo peklo. Na prvom sa oficialna aktualizacia podarila asi po tyzdni trapenia, na druhom som uz musel zakrocit razne a nainstalovat oficialnu ROM neoficialnou cestou. Komunikacia PC -> Nexus7 je velmi smutna. Ovladace sa mi nepodarilo spravne nainstalovat ani u jedneho kusu, ktory som mal k dispozicii a to som skusal na 5 pocitacoch s roznymi verziami Win. Toto povazujem za najslabsi clanok celeho nexusu. Proste Nexus Media Importer musi byt prva app ktoru nainstalujes do tabletu.
Ale inak je to vyborny, nadupany tablet a jeho display… is just blown away :-) Nie je to sice “vybalim a funguje“ ale zas sa s tym da vyhrat vselijakymi modifikaciami.26. novembra 2012 o 14:27 #337242dadoman9
Účastník (Participant)Dakujem za rady.
Z iPadu mam najvacsi strach asi z toho, ze doteraz som nemal ziadne Apple zariadenie. Nechystam v buducnosti ani ziadne ine kupit, len tablet pripadne. Preto sa obavam, ako bude fungovat prepojenie PC a Ipadu. Je to vobec mozne? Taktiez sa obavam z celeho iOS, pretoze mi to pride, ze je to uplne iny, rozdielny svet, ako PC/Androidy. Proste, ze je to vyrabana preto, aby clovek mal vsetko od Apple od pocitaca po mobil, mp3. Nebude pohodlnejsie pre synchronizaciu a prepojenie s PC mat Nexus ako nieco od Apple, ked viem, ze nebudem mat nic ine od Apple?
26. novembra 2012 o 14:37 #337244iTuxx
Moderátorkomunikacia s PC je u iPadu urcite lepsia ako u Nexusu, o to sa neboj :-)
iPad je vhodny na pouzivanie hocikedy: ci uz v klude, alebo aj pocas nervov a v casovej tiesni. Nesklame.
Nexus je skor taky svajciarsky nozik: kym si vyberies spravnu funkciu, tak to chvilu trva, ale spravis s nim viac.
To je moj pohlad. Mal som aj iPad aj Androidove tablety, takze nehovorim od veci.26. novembra 2012 o 14:42 #337245Hurfo
Účastník (Participant)dodoman9: Na to nespoliehaj. X ludi si kupilo len iPhone a onedlho ked uznali ze to funguje vymenili pocitace aj ostatnu techniku za Apple. Ale k tvojej otazke. iTunes ako prehravac asi vyhra nieje ale ako program na synchronizaciu je v pohode. Nakup aplikacii vybavis cez iPad a backup mas na icloud cize okrem uvodu casom vobec iTunes nebudes potrebovat. Ja som nesynchronizoval cez kabel s iTunes ani nepamatam.
26. novembra 2012 o 14:48 #337249poper
Účastník (Participant)na ipad musis mat itunes
android len pripojis a mozes nahravat -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.