Nejde mi otvoriť iTunes na MacOs

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Nejde mi otvoriť iTunes na MacOs

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #105157
    02040204
    Účastník (Participant)

    Prosím o pomoc, nejde mi otvoriť iTunes (aktuálnu verziu) ani staršie na MacOS X Yosemite, po kliknutí na ikonu iTunes nereaguje, nepomohlo ani download a inštaláciua aktuálnej verzie…

    #405149
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Spustit to pod inym kontom si neskusal? Ak to ide na inom konte, bude chyba najskor v iTunes kniznici (najdes v Music/Hudba) alebo v preferenciach (~/Library/Preferences).

    #405153
    Lemon84
    Účastník (Participant)

    Skus tento postup:
    Stiahni iTunes z https://www.apple.com/itunes/download/
    Spusti Terminal
    Zadaj prikaz: “sudo rm -r /Applications/iTunes.app”
    Re-instataluj stiahnuty iTunes

    #405158
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Lemon, vies aspon, co to ma spravit? Lebo sa mi zda, ze absolutne netusis, o com hovoris.

    sudo rm -r je rekurzivne zmazanie aplikacie z foldra Applications. Neurobi nic ine, ako ked odstranis aplikaciu hodenim do kosa a vymazanim.

    Navyse, sudo rm -r je VYSOKO nebezpecny prikaz a kto nevie co robi, nemal by ho vobec pouzivat. Staci zle zadana cesta a lahko dojde k zmazaniu vsetkeho na disku.

    Prosim, nepiste ludia taketo “rady” ak vobec netusite ich zmysel a vysledok.

    #405160
    P1x3L61
    Účastník (Participant)

    Skúsil si reštart? :D

    #405164
    Lemon84
    Účastník (Participant)

    @Jozef: podobny problem sa riesil na macfore a moja rada pomohla. Nefunkcnost itunes aplikacie je casty problem po update yosemite. Ak nepomoze restart – dobra poznamka @P1x3L61 ( mne stacil ), tak mnou popisany postup moze pomoct. http://macforum.cz/viewtopic.php?f=4&t=17414
    A tu tiez pomohlo:
    https://discussions.apple.com/thread/7021475
    Ohladom nebezpecnosti, zmazania dat a podobne, samozrejme pred kazdou zmenou v systeme vykonam zalohu a presne zadam prikazy do terminalu.

    #405166
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Lemon, opakujem, ten prikaz je nezmysel, lebo to je len zmazanie aplikacie rovnako, ako ked ju hodis do kosa. Co myslis, ze OS X ako UNIX robi na pozadi toho, co si vykonal mysou? Tie same unixove prikazy.

    Chyba bude na 100% v iTunes kniznici alebo vadnych preferenciach.

    #405171
    Lemon84
    Účastník (Participant)

    Je to postup na preinstalovanie itunes, zmysel ma lebo funguje. Ci staci namiesto zadania prikazu presunut nativnu aplikaciu do kosa to neviem ale takto to funguje, inak by som uvedeny postup neradil keby nebol odskusany.

    #405178
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    ja tvrdim, ze to je nezmysel, pretoze namiesto bezducheho copy & paste viem, co jednotlive prikazy v shelli robia a obstojne poznam principy fungovania *NIX systemov :)

    #405181
    Lemon84
    Účastník (Participant)

    Itunes je nativna aplikacia v osx, ktoru klasickym sposobom neodinstalujes hodenim do kosa, system ti da hlasku: http://postimg.org/image/95hpq0tlj/
    Preto ju cez terminal, sposobom ako som vyssie napisal, odinstalujes, z apple stranok stiahnes aktualnu verziu a nacisto ju naistalujes. Kniznica by ti mala ostat, pre istotu ju treba predtym zalohovat a potom naimportovat ak neni v standardnom foldri.

    @ Jozef: Tvrdis, ze to je nezmysel ale zmysel to ma lebo to uzivatelom s problemom, ze nejde otvorit itunes v osx 10.10 pomohlo, nielen na zahranicnych ale aj na nasich forach. Kedze poznas prikazy v systeme osx, tak vidis, ze ide o standardne odinstalovanie a cistej instalacie aktualnej aplikacie itunes, ktoru ma apple pre osx na svojich download strankach. Ja to najelegantnejsii sposob ako opravit nefunkcu aplikaciu, ked vyskusam preinstalovanie aplikacie, nic tym nepokazim.

    Viem, ze si odbornik a kapacita na macblogu ale nemusis hned zavrhovat postup, ktory pomohol pri opisovanom probleme a vobec neni od veci, kedze je to standardny postup preinstalovania aplikacie. Ked sa urobi presne ako ma, nemala by predstavovat ziadne riziko.

    #405371
    02040204
    Účastník (Participant)

    Lemon84 – ďakujem za radu, ukázala sa ako najúčinnejšie aj napriek tejto rozvírenej diskusii o nebezpečnosti tohto riešenia,
    Žiaľ iné mi nezostávalo, nakoľko ostatné postupy nepomáhali, aj tak však nechápem, čo sa s talo po tej neštastnej aktualizácii, ale hlavné je že všetko konečne funguje ako má…
    Ešte raz vďaka

    #405391
    Lemon84
    Účastník (Participant)

    Rad som pomohol. Aplikacia iTunes je nachylna na problem som spustenim pri updatoch, ci uz na win alebo menej na macu. Pri win je to zlozitejsie, kde musis odinstalovat vsetky sucasti iTunes, pripadne vycistit registre. Na macu staci preinstalovat iTunes mojim horeuvedenym postupom. Ako kazdy software, ani osx neni 100% bezchybnny a cim viac funkcii implementuje, tym viac problemov to prinasa.

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.