Nastavenia OSX 10.5

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Nastavenia OSX 10.5

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #78550
    pindur1
    Účastník (Participant)

    Zdravim, nedavno som spojazdnil svoj ibook G4 (1,2ghz / 512mb ram), za pomoci ludi tuto z fora. Ale mam par problemov, ktore neviem nastavit. Videl som u kamarata na Imacu s Snow leopardom ze mal dock nastaveny tak ze sa neskryval, ale bol stale pod oknami. Mne sa bud schovava alebo je stale navrchu, cim berie priestor spustenim aplikaciam. Dalsia vec je youtube, dost mi seka, existuje nejaky browser resp. nejaky youtube prehravac, cez ktory to neseka? Niekde som cital ze ibook G4 ma multitouch touchpad ale mne to vôbec nejde, treba to niekde zapnut/nastavit? No a este aka je podpora beznych webkamier? Diky za odpovede. :)

    #270664
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    youtube ti bude sekat stale pretoze flash je strasne zle nakodeny pre PowerPC. Neda sa to nijako poriesit. Na intel Macoch sa to riesi cestou HTML5 ale na tvojom booku to na 99% nepojde lebo Firefox4 aj Chrome je len pre intel (WebM kodek) a cez Safari (H264) na iBooku a aj mnohych starsich intel masinach nefugnuje hardwarova akceleracia videa.
    Webkamera je najlpesie zohnat externu iSight kameru (ebay) aelbo vacsina logitech webkamier funguje takmer bez problemov (treba stiahnut drivre).
    Co a tyka docku tak do pozadia sa to da asi dat len nejakym softwarovym hackom – pokial viem tak neexistuje ziadna oficalna cesta ako to spravit.
    Multitouch na niektorych iBookoch podporoval ale tiez to nebolo oficialne a bolo treba doinstalovat nejaky upraveny trackpad driver – pod multitocuh rozumej max dva prsty a ziadny pinch ani swipe nehrozi.
    Jedine co to povolilo bolo scrollovanie dvoma prstami.

    #270665
    pindur1
    Účastník (Participant)

    Aha, a ete neda sa nejak nasymulovat klik praveho tlacidla mysi bez pripojenia usb mysky?? Inak instaloval som flashplayer, vsetko prebehlo ako malo ale v prehliadaci to furt hlasi ze ho nemam a to iste aj s vlc pluginom. :(

    #270667
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    pravy klik je v kazdom macu aj ctrl+klik

    #270672
    Anonymný
    Neaktívny

    vyskusaj browser Camino, mne to pre youtube videa dost pomohlo.

    #270682
    pindur1
    Účastník (Participant)

    Diky, youtube uz ide podstatne lepsie. A mam este taky maly problem. V itunes mi trocha rozhadzalo pesnicky, napr. jeden album mi rozdeli akoby na 3 albumy, v 1. je 5 pesniciek, v 2. du 3 pesnicky a v 3. je 10 pesniciek atd.. Da sa to nejako zlepit dokopy na jeden album?

    #270683
    Sagittarius
    Účastník (Participant)

    Mas tie albumy dobre otagovane?
    Tiez mi to robilo, uz len pri jednom velkom pismene, mi urobilo iny album…

    #270684
    pindur1
    Účastník (Participant)

    Malo by to byt dobre, cim to môzem prekontrolovat, resp. nanovo natagovat?

    #270689
    Sagittarius
    Účastník (Participant)

    Malo by to ist asi aj priamo v iTunes, ale ja na to pouzivam the tagger, ale ci je aj na PPC netusim…

    #270756
    pindur1
    Účastník (Participant)

    Tak Youtube a multitouch uz mam vyriesene. Neviete mi niekto pomôct s tym dockom? A môzte aj poradit vase oblubene programy. :)

    #273055
    pindur1
    Účastník (Participant)

    Inak som si vsimol ze mi ibook asi nenasiel bluetooth, lebo v info o macu v zlozke bluetooth nic nemam. Treba ho nejak doinstalovat. A ak by ste niekto mali nahodou OSX 10.4, tak by som ho odvas kupil.

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.