napalovanie fo finderi

Domov Diskusné Fóra Tipy, triky, modding v Mac OS X napalovanie fo finderi

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #58452
    matreli
    Účastník (Participant)

    da sa napalit vo finderi na zmazetelne dvd alebo na to potrebujem iny program,prave sa o to pokusam a stale to chce druhe dvd a vobec mi toto nechce zmazat

    #129713
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Aký máš Mac? Niektoré staršie modely majú mechaniky, ktoré nedokážu napaľovať na + alebo – disky. Napríklad aj niektoré PowerBooky G4. Finder je základnými schopnosťami rovnaký, ako napríklad Toast, pretože aj Toast napaľuje s využitím rovnakej systémovej funkcie.

    #129744
    matreli
    Účastník (Participant)

    mam novy macbook s leopardom tak to tak neovladam,normalne dvd to napaluje ale zmazat to nedokaze

    #129746
    mtj
    Účastník (Participant)

    nejsem si uplne jisty jestli uplne spravne chapu tvuj dotaz, ale DVD-RW(anebo i jine, proste RWcka) se daji vymazat v DIsk Utility – kliknes vlevo v tom sloupci kde jsou disky a pripojene obrazy disku na mechaniku – na to smazatelne DVD a vpravo nahore veprostred das Erase a vyberes jestli kompletne nebo rychle smazat a je to. Pak to jisojiste pujde.
    A ja sem take polozim otazku pro zkusenejsi – jde primo ze systemu vypalit DVD do jedne stopy, a pak po nejake dobe k tomu do dalsi stopy pripalit zbytek? Nebo si na toto musim koupit Toast? Diky!

    #129751
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Podľa toho, čo som práve prečítal, musíš pre multi-session disc zaškrtnúť voľbu “Leave Disc Appendable”. Ide to iba cez Disk Utility. Rovnako aj dopaľovanie dát musíš realizovať cez Disk Utility.

    Kto chce viac, existuje super program BurnAgain FS, ktorý z prepisovateľného CD/DVD robí pseudo- externý harddisk.

    #129762
    matreli
    Účastník (Participant)

    No uz to ide vdaka zasa som sa nieco nove naucil

    #129791
    mtj
    Účastník (Participant)

    no tak jsem to zkousel, predpokladam ze stejne jako ty podle navodu na mujmac (jeste z dob Tigra a Disk Copy) a vse je zdanlive v poradku – hodim slozku na Disk Utility, zepta se me jaky format image chci, nejaky dam, image se vytvori, ale pak to dal nejde – ta volba je neaktivni ( http://tinyurl.com/65h9e3 ) zkousel jsem samozrejme dat vic druhu obrazu, ale neslo to pri nicem. Nejake napady? predpokladam ze to bude nejaka ptakovinka, uz mam takovou zkusenost ze me Mac dokaze prekvapit i po dlouhe dobe…
    a nemam v umyslu palit vic stop jen na RW – ale to asi nema vliv (ted to ale s RW zkousim)
    Diky!

    DOPLNENI ! – tak pridavam mirnou omluvu, ale treba toto moje badani nekomu pomuze. – Ta volba byla neaktivni (nejspis), protoze jsem mel malo mista na disku – pri pouziti Cd to slo(nedal jsem to az do konce, ale pujde to) Ta image kterou jsem zkousel dat na DVD byla ve velikosti 1,25GB – system ale chce proste misto na cele DVD, myslim.
    :)

    #129798
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Hmm, nie, môže to byť aj pre niečo iné. Čítal som, že multi-session DVD robiť nevie, ale bol to článok z roku 2006, takže som dúfal, že sa Apple prekonalo. Zdá sa, že nie. Záver – Disk utility pravdepodobne dokáže vypaľovať iba multi-session CD.

    #129802
    mtj
    Účastník (Participant)

    tak jest; udělal jsem si na HDD dost místa (7,25GB) na vypálení DVD a stále to nejde, takže škoda…Ale dočetl jsem se že připalování stop stejně nedělá dobrotu.Takže tak.

    #129804
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Dobrotu nerobí, ale eliminuje to prípadné problémy, ako napríklad keď som pred dvomi rokmi nedopatrením napálil iba jeden obrázok na celé CD. :)

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.