Nabijanie macbooku

Domov Diskusné Fóra Nezaradené Nabijanie macbooku

• Toto téma obsahuje 6 odpovedí, 5 hlasov, a bola naposledny upravená pred 11 years od dfx.
Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Zpstyle
    Účastník (Participant)

Zdravim Vas mam kratku otazku.
    Som prvy krat majitel macbooku vcera sa mi prvy krat vybil, dneska som ho dal nabijat je normalne ho nechat dalej kabel na nabijanie ale to tomu skodi a mam ist na baterku?
    Diki za odpoved.

basman
    Účastník (Participant)

@Zpstyle ja svoj macbook som neodpojil z nabijacky uz dva roky

P1x3L61
    Účastník (Participant)

Síce je tu 1 000 000 000 tém s rovnakou otázkou, ale OK.

Batérie v macbooku (a v hociakom zariadení s Li-xxx batériou) nemajú rady keď sú úplne vybité, preto sa odporúča nabíjať vždy, keď sa dá. Keď necháš nabíjať aj keď je batéria na 100%, nič sa jej nestane, mac si nabíjanie sám reguluje.

Apple odporúča aspoň raz za mesiac odpojiť od nabíjania a nechať ju vybiť na určitú hodnotu, aby bola batéria v pohybe a neznižovala sa jej kapacita (ktorá sa znižuje stále, najviac keď je batéria vybitá)

Zpstyle
    Účastník (Participant)

Dakujem za za odpovede.

Stormtrage
    Účastník (Participant)

P1x3L61 je nejake odporučane % „určita hodnota“ ktoru si spominal na kolko je dobre tu bateriu vybit ? ? Či to je lubovolne… vlastne že ide oto aby ta baterka nestala ale nejako sa dobila ?

P1x3L61
    Účastník (Participant)

Apple píše, že raz mesačne by mal prejsť aspoň jeden nabíjací cyklus.

( 1 cyklus je jedno úplne vybitie a úplné nabitie, ale neznamená, že zo 100% vybijete na 0% a potom znovu na 100%. Jeden Cyklus prejde aj vtedy, ak baterku zo 100% vybijete na 50%, dobijete doplna, potom znovu vybijete na 50% a znovu dobijete. )

EDIT: viac info: http://www.apple.com/cz/batteries/

dfx
    Účastník (Participant)

Nie je dobre tu bateriu uplne vybijat. Este horsie je ju nechat uplne vybitu. A najhorsie je nechat macbook zaspaty a tak nechat vybit baterku a nechat ju vybitu niekolko tyzdnov. Takto sa uz asi nikdy nenabije.

Najlepsie je macbook pouzivat na baterku, ak ho treba pouzivat na baterku, a dobit, ked je moznost. Netreba to nijako riesit.

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.