nabíjanie Iphone 6

Domov Diskusné Fóra Nezaradené nabíjanie Iphone 6

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    macpeti
    Účastník (Participant)

Ahojte!

mám Iphone 6, je to môj prvý iPhone, chcel by som sa Vás opýtať na nabíjanie iPhonu, môžem si iPhone nabíjať kedykoľvek, alebo by som ho mal začať nabíjať cca od 60%? Idem mi o to, aby som čo najlepšie predlžoval životnosť batérie v mobile.
    Za odporúčania vopred ďakujem!

Jakub Dandul
    Účastník (Participant)

Nabíjaj ho akokoľvek. Určite by som to nenabíjal od 60%, načo? To by si potom stále nabíjal. Raz za čas (cca mesiac) ho nechaj vybiť až do vtedy kým sa nevypne. Keď potrebuješ, vtedy ho daj nabiť. Tieto batérie nie sú ako tie staré, ktoré trpeli pamäťovým efektom. Ja ho dávam nabíjať každý večer, keď idem spať. Niekedy aj menej často, záleží od používania. A to mám ešte okolo 20% baterky.

mork4
    Účastník (Participant)

Mna by skor zaujimalo ci niekto skusal kedy sa nabije skor. Ci cez macbook alebo cez pribaleny adapter. Niekde som cital ze cez USBcko v notebooku to vie odoberat 1A zatial co zo siete bere len 0,5A. Ale netestoval som to

macpeti
    Účastník (Participant)

Ďakujem za správu!

Jakub Dandul
    Účastník (Participant)

Vždy keď nabíjaš iba cez USB kábel pripojený do notebooku, tak si berie 0,5A. Pokiaľ nabíjaš normálne cez sieť tak si berie maximálne prípustný prúd. Pri iPhonoch to je tuším tých 1A. Tam si to už batéria sama reguluje. A čo sa mňa týka, rýchlejšie sa nabije keď ho nabíjam klasicky cez nabíjačku. Dokonca aj v aute to nabíja pomalšie, cez autonabíjačku.

Harris606
    Účastník (Participant)

Nikdy nenechaj vybiť úplne !!! Kludne dať na nabíjačku kedy sa len dá !!! Ak nabijas v aute podľa možnosti nabíjať na 1A ak nepotrebuješ rýchlo nabiť ja mám takú ,že viem nabíjať aj na 1A aj na 2A preto to píšem .

sairik
    Účastník (Participant)

tak zaprve :-D pamatovy efekt bol, je a bude :-D

chcete mi povedat, ze sa vam nikdy nestalo, ze ste ozaj neboli pri nabijacke a iphon s 1% baterky vydrzal este par hodin ? :-D

preto je raz za cas dobre ho nechap sa sameho vypnut :) aby sa baterka spamatala, a zodpovedala aj tomu, ako ubiehaju percenta na displeji :-D aj apple to mal napisane na strankach, teraz som to na rychlo nenasiel, troska to pomenili :)

to ked sa iphone vypne kvoli baterke, neznamena ze baterka ma 0V :) stale ostava niekde na hranici 3.4V cca, uz si to nepamatam presne, ale kto modelarci tak vie :-D

takze nech sluzi iphone vam, nie vy iphonu :) to je cele :)

Limo
    Účastník (Participant)

Ja som cital, ze pri 6ke a 6+ sa pri nabijani s 2A nabijackou( napr ta ktora je pribalena k ipadom) sa nabijaju rychlejsie. Ale co je na tom pravdy? Este som to neskusal :D ale raz ked sa nastvem tak to urcite vyskusam. .

eraserv6
    Účastník (Participant)

Aj iPhone 5/5S sa nabije s 12W nabijackou o nieco rychlesie takze predpokladam ze 6/6+ bude to iste. Naposledy ked som porovnaval nabijacie prudy medzi 5 a 12W nabijackou tak tam bol rozdiel okolo 100mA v prospech 12W nabijacky

JFK.
    Účastník (Participant)

@sairik:
    tak zasa hodiny na 1% nie ale máš pravdu, niekedy držalo to percento najdlhšie, avšak po roku používania sa zvykne vypnúť kedykoľvek pod 10% :D :D

-na reset „zobrazovania baterky v %“ je efektívny aj hard reset, nemusíš čakať kým sa vybije :)

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.