„Mravcanie“ Macbook pro 13

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware „Mravcanie“ Macbook pro 13

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    atrey
    Účastník (Participant)

Ahojte,
    som novacikom pri macoch a chcem sa spytat, ci niekomu robi to iste co mne a teda ako keby take mravcanie od prudu, ked prejdem prstom po hliniku. Ako keby bolo v obale slabe napatie.
    (Macbook pro 13 kupeny pred 2 tyzdnami)
    Vopred diky za odpovede.

atrey
    Účastník (Participant)

Aby som to este upresnil tym prejdenim prstom po hliniku myslim jemne prejdenie, nie pritlacenie :)
    Boze to musi zniet velmi hlupo. :)

madaraszko
    Účastník (Participant)

je to uplne normalne robi to myslim ze vsetkym

majdy
    Účastník (Participant)

Myslím, že viem čo myslíš, a to s napätím nič nemá, je to vibrácia disku, keď disk pracuje, niečo zapisuješ čítaš, alebo len máš zapnutý mac, disk môže jemne vibrovať. Keď si mac chytíš do rúk a niekto ťa pohladí, budeš aj ty vibrovať :D

iTuxx
    Moderátor

nie je to diskom. Mam SSD a robi to aj tak. Je to nieco s napatim, alebo statickou elektrikou alebo ktory fras. Ked MBP ide na bateriu, tak to nemravci.

atrey
    Účastník (Participant)

Jasne, ze to nie je diskom, myslim, zeby to robilo aj na touchpade. Ale dakujem vam za odpovede.

potkan666
    Účastník (Participant)

Mam macbook air, v ktorom je prirodzene ssdcko a tiez mi to robi. Najma v oblasti nad a pod klavesnicou, bo bokoch ani tak nie. A vsimol som si ze je to iba na tej casti kde je klavesnica, zvonku ani zo spodu mi to nerobi. Ale moc mi to neprekaza :)

wings400
    Účastník (Participant)

staticka elektrina na šasi hlinikovych macbookov tu uz bola riesena viackrat. ano,je to staticka elektrina. snaz sa nesediet za stolom s kobercom pod nohami ked mas mac pripojeny na kabel a je to. a takisto na stolicke ktora je potiahnuta latkou (plastove polstrovane kancelarske otocne stolicky nevadia). popripade si tam mozes dat na kabel nieco taketo http://dl.dropbox.com/u/16760367/img0625c.jpeg aj to by malo pomoct. sluzi to na odmagnetizovanie elektrickeho vedenia.

majdy
    Účastník (Participant)

Tak sa ospravedlňujem, za zavádzajúcu odpoveď, vždy som bol v tom, že je to diskom a aj som to niekde asi čítal, že na macoch cítiť vibrovanie disku, ešte raz sa ospravedlňujem a ďakujem za rozšírenie vedomostí… :)

lopez453
    Účastník (Participant)

Je to zvodovy prud z adaptera. Notebook sa ti pri „pohladeni“ javi ako drsny alebo lepkavy, ak odpojis trafo tak to zmizne. Pokial pouzivas uzemnenu snuru (tu hrubsiu, okruhlu 2 koliky a dierka) tak by ti to nemalo robit.

Ked pripojis len 2 polovy kabel alebo priamo tu bezkablovu vidlicu od apple tak to moze „mravcat“

juris
    Účastník (Participant)

Tak tak, treba pouzivat ten dlhy kabel so zemnenim(pokial je k dispozicii) :)

atrey
    Účastník (Participant)

Vyborne!
    Dakujem vsetkym za odpovede :)

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.