Movist v App Store

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Movist v App Store

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 109 )
  • Autor
    Príspevky
  • #80671
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Tak uz je to tu, Movist sa dockal update na 1.0 a uz je aj v App Store. Cena 4 Eura.

    Kupil som, zatial spokojnost – 3 temy, classic, nova a QuickTime. Moznost synchronizacie zvuku a videa, nielen titulkov. H.264 akceleracia videa. Core Image filtre na obraz. Podpora titulkov v dalsich formatoch, ako .sub atd. ako aj titulky zo ZIP suboru (nie je nutne dekomprimovat). Automaticka detekcia kodovania titulkov. Podpora 8 jadrovych Mac Pro.

    Na druhu stranu, ubudlo par veci – pamatanie si poslednej pozicie vo filme po ukonceni, skaredsia ikona. Chybala podpora pre Apple Remote, uz je spat v update na App Store.

    Stabilitu zatial neviem ohodnotit.

    Trial verzia tu:
    http://mac.softpedia.com/get/Video/Movist.shtml

    #282442
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Tak ja ho uz pouzivam par dni, stabilnejsi vyzera byt (v skutocnosti zatial nepadol ani raz, stary Movist padal pravidelne par krat za den), ale to GUI sa mi nepaci moc, konkretne schovanie OSD prvkov a to ze OSD su vlastne casti samotneho “okna” aplikacie (minimalne v starej teme), je to nestandardne, nie je to pekne, a nie je to ani prakticke. Napriklad pri pretacani filmu staci kliknut mimo casovu osu a aj ked kliknete na ovladaci panel ten zmizne… Nevravim, ze to je zly update, zatial ho pouzivam ako primarny prehravac, ale dufam, ze sa chlapik este vyhra a doladi to GUI, kedze mne osobne na nom vadi vela veci.

    EDIT: ten link na Trial ak sa nezmenil, je v skutocnosti link na platenu verziu na App store, alebo na staru free verziu 0.6.8 – chcel som pred kupou vyskusat novu, ale nenasiel som ju nikde free

    #282449
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Hej, suhlasim, ze tie prvky na ovladanie titulkov, playlist atd. su neprakticky vhodene do hlavneho okna, co prekryva obsah. Na druhu stranu pri prehravani na celu obrazovku to nevadi, je to praktickejsie – pre mna, kedze mam 2 monitory a v starom Moviste ovladanie velkosti titulkov apod. som mal na 2. monitore. Pri full screen a zacierneni vedlajsieho displeja som nemal ovladanie titulkov :)

    #282454
    dubak
    Účastník (Participant)

    v com je movist lepsi od VLC? mam som aj aj a movist mi napriklad nedokazal prehrat format .wmv

    #282455
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Nemyslel som konkretne to o com ti pises, aj ani to nie je najstastnejsie riesene, skor mi ide o samotne ovladacie prvky, ktore stale miznu a zostava len okno s videom, a co je este horsie, su uplne rovnake aj vo window mode aj vo fullscreen mode – ziadne specialne OSD ako v starom Moviste, VLC, QuickTime…) len ako keby sa okno zvacsilo na fullscreen – nie je to pekne ani pohodlene.

    #282456
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 dubak – mne napriklad Movist bez problemov prehra na starsom MacBooku full hd video, VLC ma casto problemy a to uz som znizoval kvalitu, zakazoval filtre rozne a pod. v nastaveni. A jednu dobu bol na tom VLC velmi zle co sa tyka stability, celkovo to bolo s VLC vzdy take, ze si nevedel co najblizsi update opravi a co poserie… Vo VLC bolo, a stale je pre mna strasne vela drobosti, ktore mi casom stale viac a viac lezu na nervy – podrobnejesie som to tu uz v nejakom vlakne vypisoval, kde som hladal iny prehravac…

    #282550
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Ohladom toho GUI som pisal autorovi a povedal, ze v sucasnosti to je tazke zmenit, kedze by si to vyzadovalo dost prekopat celu app.

    Ale spomenul som aj problem s titulkami. Teda, ze sa nezvacsuju po 1 bode velkosti pisma (24 na 25 bodov napr.) ako v starom Moviste, ale po velmi jemnych velkostiach, takze kym to zvacsite, uklikate sa k smrti.

    To bude fixnute v nasledujucom update. Aspon to.
    Verim, ze vzhladom k platenej verzii uz nebude vyvoj nadalej stagnovat ako ked to bol plne home-project.

    #282563
    Darth
    Účastník (Participant)

    Tak movist som si stiahol z MAS, cena je v pohode kedze doteraz som pouzival tiez len Movist… to nove gui sa mi nezda az tak hrozne ale vadi mi len jedna vec.. v 0.6.x verzi isla vypnut ta animacia ked sa okno davalo do fullscreenu, teraz tam tu moznost uz nevidim. Lion like fullscreen nemam rad pri videu ani pri quictime, ked mi hadze video na dalsi desktop a ta animacia prechodu do fullscreen mi dost seka a je to celkovo dost rusive. Sekalo to aj pri 0.6. ale tam to aspon islo vypnut…

    #285163
    howoarang
    Účastník (Participant)

    Mne novy Movist 1.0.1 neprehrava videa plynulo, napr. Xivid, ine som neskusal, na viedach je vidno jemne trhanie obrazu. Starsia verzia 0.6.8 ide bez problemov.

    #285204
    Darth
    Účastník (Participant)

    @howoarang: ten isty problem mam aj ja.. verzia 1.0 z appstore bola v pohode, ale co som upgradol na 1.0.1 tak vsetky .avi idu trhano.. robi to ale len u tych xvid/divx filmoch.. ked pustim mkv/h264 tak ide plynulo aj 1080p…

    #285682
    gorky
    Účastník (Participant)

    ten isty problem…

    #285698
    sjm-
    Účastník (Participant)

    rovnaky problem aj u mna, nechapem ako mozu nieco take vypustit,,,

    #285716
    howoarang
    Účastník (Participant)

    a kde by som zohnal tu 1.0 verziu? v AppleStore je uz len 1.0.1

    #285888
    bakpe
    Účastník (Participant)

    Ja mam ten isty problem 1.0 sla ok 1.0.1. videa sekaju :(

    #285930
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    potvrdzujem, sekane video v 1.0.1. Zaslal som request autorovi.

    #285991
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Takze, problem vznikol embedovanim neoficialnej developer kniznice ffmpeg do Movistu. Kazdym dnom by sa mal na App Store zjavit update 1.0.2 s oficialnou kniznicou ffmpeg 0.8.5, kde sa problem nenachadza.

    S potesenim oznamujem, ze som sa s autorom dohodol na betatestingu, takze ak objavite v buducnosti nejake zadrhely, smerujte staznosti na moju personu :)

    jozef[bodka]remen[zavinac]gmail.com

    #286016
    bakpe
    Účastník (Participant)

    Wow super uz sa tesim az to opravi a urcite sa ozvem ak najdem daku chybicku.

    #286071
    howoarang
    Účastník (Participant)

    ok, diki jozef…

    #286083
    Darth
    Účastník (Participant)

    @Jozef, diki… ohladne bugov, este sa mi od 1.0.1 verzie zacal tak pri 80% zapniti videa spustat “beachball” a cakam 5-10 sekund kym sa video otvori, pri 1.0 to tiez nebolo, video sa pustilo ihned rovnako ako pri 0.6.x verziach… Neviem ci to suvisi s ffmpeg ale tiez je to otrava pozerat sa na tociace farebne koliesko…

    #286235
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Darth, pozri sa v Preferences > Advanced, pre ake kodeky mas nastaveny aky dekoder a v pripade daneho videa s danym kodekom ho skus zmenit na QuickTime/FFMpeg. V QT samozrejme musis mat kodek pre video, napr. Perian.

    Robi to pri vacsine videi alebo pri niektorych? Aky kodek (zvukovy a video), aky kontajner (mkv, avi, mp4…). Moze byt poskodeny index vo videu.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 109 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.