MobileMe

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 41 )
  • Autor
    filip.bacak
    Účastník (Participant)

ahoj,

mám otázku na uživatele služby MobileMe.

V rámci této služby funguje synchronizace mailu pouze @me.com, nebo tam jde nastavit (používat) i jiné poskytovatele mailu – např. @gmail.com, @seznam.cz, @centrum.cz

Pokud si nerozumíme, vysvětlím podrobněji…

Aleks
    Moderátor

V MobileMe nastavaniach synchronizácie mám aj voľbu „Mail Accounts“ ale neskúšal som ani neviem čo to presne znamená (či to vysynchronizuje všetky maily alebo len účty) a nemám to veľmi ako na počkanie odskúšať. Každopádne synchronizovať môžeš aj freemailové služby pomocou IMAPu.

Ak ti nik lepšie neporadí, prečo neskúsiť zaregistrovať sa na trial?

filip.bacak
    Účastník (Participant)

na trial čekám, až budu mít iPhone… takže to nechci vyčerpat!!! jen tak pro zajímavost se ptám

marek
    Účastník (Participant)

no, moja skusenost je taka ze sa da pridat konto cez webmail na me.com, a da sa cez webmail stahvoat ine konto, ale vyslovene treba kliknut na stiahnutie druheho konta, takze ked clovek pouziva mail.app na stahovanie tak cloveku to nepomoze lebo to druhe konto nedokaze stiahnut, takaze iba cez webmail

ale zase na freehostingu sa da nastelovat presmerovanie mailov na me.com a je to vybavene

titinius
    Účastník (Participant)

nazdar,
    mohli by ste mi sem strucne popisat vase skusenosti s pouzivanim mobileMe ?
    rozmyslam ze si to predplatim, ale nechcem vyhodit peniaze len tak pre nic,,,
    v com spociaju naj vyhody a navyhody, resp co je uzasne ze to ma a naopak co by ste cakali ze by to mohlo mat a nema :)
    dufam ze sa rozumieme, dikes

Delfor
    Účastník (Participant)

Jedine co mi chyba je vacsia rychlost uploadu na iDisk. Neviem ci ja robim nieco zle, alebo nie, ale to je skratka pomale. Inak som velmi spokojny. Synchronizacia s iPhonom super, takisto webove rozhrania calendara, address booku a mailu. Mne to jednoznacne stoji za tie peniaze. Vyuzivam vsetko a stale od webhostingu, cez iDisk (ten skutocne vela), az po webovu galeriu. Skvela vec je Public zlozka v iDisku. Skvela cesta na zdielanie suborov ci uz ku mne alebo odo mna

Pokialm mas viac ako jeden mac, pripadne mac a iphone ako je to v mojom pripade, tak sa to podla mna oplati.

Guess
    Účastník (Participant)

jj, tiez mozem potvrdit iDisk a webhosting, tych 20GB nie je malo, myslim ze uplne staci.
    k tej rychlosti mal som moznost to vyskusat v zahranici na optyke (upload 2mb/s) a slapalo to fakt super, ale doma pri mojom uploade 256kbps je to pomale :D
    Mohlo by to byt samozrejme lacnejsie, ale je to cena ktora sa da zvladnut.

bawy
    Moderátor

Delfor: neviem, či sa pripájaš na idisk cez finder, ja som to tak robil, teraz sa pripájam cez transmit, a mam pocit, že je to OMNOHO rýchlejšie. Môžeš to aspoň skúsiť.

titinius
    Účastník (Participant)

aha, dikes :) takze bezim do apple a kupujem licenciu :)
    len rozmyslam, ze ked uz, ci sa neoplati kupit family licenciu a mam 40Gb priestoru,, + 4 emaily

Delfor
    Účastník (Participant)

aj bez toho mas 5 emailov. Jednoducho si nastavis aliasy a tie potom funguju ako plnohodnotne adresy s tym, ze vsetky spravy chodia do jednej schranky.

to Guess: pouzivam transmit (cez finder to je skutocne na nic), som aj v zahranici a mam dokonca aj optiku 10 mbit/s (za mesiac uz snad 20) cize to by nemal byt problem..ale ked uploadujem tak vacsinou okolo 30-50 KB/s….myslim ze takych 100 minimalne by som mal vytiahnut, ale to sa mi este nepodarilo

Guess
    Účastník (Participant)

to delfor:
    tak to je teda dost pomale, mne na optyke to behalo od 150 az po 260.
    Nemas nahodou v tom transmite nastaveny limit na upload?
    Lebo tych 30 mi to ide teraz doma cez T-Com :)

gs_peter
    Účastník (Participant)

no mne funguje .Mac v plnej rychlosti download a uploadu (mam Chello 10/1), takze ja som spokojny…

MM
    Účastník (Participant)

vie mi niekto poradit ako nastavim mobileme mail konto aby som stahoval postu cez pop3 protokol. ako nastavit mail.app a outlook express na PC?
    dakujem…

titinius
    Účastník (Participant)

neda sa registrovat mobile me na debetnu kartu ???… som to skusal (ta ista na ktoru mam aj iTunes store a vsetko v pohode) a mi napisalo ze moja karta bola odmiesňtnuta

p.edge
    Účastník (Participant)

Da sa zaregistrovat na MobileMe na skusku bez kreditnej karty?

titinius
    Účastník (Participant)

nie, da sa na skusku na 60 dni ale nie bez kreditky,,, jedine s

Anathos
    Účastník (Participant)

Mne to islo krasne aj na obycajnu debetnu studentsku kartu. iTunes mi na nu nefunguje, ale mobilme islo zakupit bez problemov (aj skusobna verzia pochopitelne).

p.edge
    Účastník (Participant)

Ja mam kreditnu kartu a nie je problem sa registrovat. Len niekde som cital, ze ak konto po 60 dnoch nezrusite automaticky Vam to strhne z karty.

Na eBay som nasiel, ze ponukaju vytvorenie konta s 5GB priestorom za 32$. Mate niekto skusenost?

marek
    Účastník (Participant)

no pravdepodobne ide o „prenajatie“ jedneho konta z Family Packu

titinius
    Účastník (Participant)

aha, no mozno ze aj to „bezplatne“ konto nieje az take bezplatne, a strhne par eur, ja mam momentalne totiz na ucte 1,36eura :D tak mozno je tam problem, ci nie,,?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 41 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.