Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › MightyMouse
- Toto téma obsahuje 30 odpovedí, 12 hlasov, a bola naposledny upravená pred 16 years, 3 months od
Kukosk.
-
AutorPríspevky
-
12. marca 2009 o 23:05 #151932
Kukosk
Účastník (Participant)ale zacinam si zvykat :D
13. marca 2009 o 6:51 #151949Kukosk
Účastník (Participant)neviete niekdo ci sa da v mac os X niekde zmenit senzitivita mysi? (pozor nie zrychlenie ale senzitivita) diki moc
13. marca 2009 o 8:06 #151950Martin
Účastník (Participant)Myš Mighty Mouse je strašný kus hardware. Stojí neskutočné peniaze, a drátová verzia má snímač s iba cca 400 DPI. Podľa mňa je hlúposť si zvykať ak ti vyhovuje niečo iné. Nastaveniami v programe SteerMouse sa dá dosiahnuť približne rovnaké správanie myši ako vo Windows.
Ale pozor, Mighty Mouse má naozaj nízke DPI a ak si pracoval s niečim čo má viac ako 800 DPI, tak Mighty Mouse bude vždy problematická (môj názor). Kúp si myš Logitech a Mighty Mouse si odlož do skrinky ako zlú investíciu :-)
Apple to má vymyslené: vie, že apple fanatikov je nás veľa a niektoré veci predáva absolútne predražené a spolieha sa na nás apple fanatikov, že to kúpime. A myš Mighty Mouse je jedným s tých hardware. Logitech myš s parametrami Mighty Mouse by stála 100 SKK.
Takže, šup kúpiť a nainštalovať SteerMouse, kúpiť kvalitnú Logitech myš a budeš spokojný.
13. marca 2009 o 10:03 #151959danocoys
Účastník (Participant)Inak neviem co sa tu kto rozculuje koli tomu DPI co ma MM.. Uz 2 roky s tou strasnou kablovou myskou pracujem (pracujem.. to znamena ze hry na MAC vobec nepotrebujem) v programoch ako Indesign, Illustrator, Photoshop, AutoCad (kde si myslim ze myska musi daco vydrzat) a nebadam ziadne nedostatky. Asi tolko moj dodatok k tomu neskutocne malemu DPI… (apropo dnesna doba je na tomto velmi blbo.. zoberte si len take digi fotaky.. kazdy sa hrne za co najvacsimi pixelmy – aspon 12 nech to je riadne delo- a pritom je to zbytocne [kvalita spociva v niecom uplne inom].. preto mam podobny pocit aj z tohto..)
13. marca 2009 o 10:10 #151960XcoRpi
Účastník (Participant)No tak pokiaľ je niekto zvyknutý na 2000DPI tak si len ťažko bude zvykať na niečo nižšie. Už len samotný pohyb myši v systéme je o niečom inom na kvalitnej Logitech myške. Ja už by som nedokázal, ak vôbec používam myš (multi touch MacBook Aluminum rules) používať niečo menej než 2000DPI, či už len na obyčajné klikanie v systéme… Okrem toho, MM je jeden z produktov, ktoré dobre zaostávajú vývoju, kedy sa u iných výrobcov používajú už omnoho vpred technológie, než tie, čo používa stále Apple v jeho myšiach.
13. marca 2009 o 11:24 #151962Mirec
Účastník (Participant)pouzivam bezdratovu mightymouse uz skoro 2 roky a okrem skrolovacej gulicky, ktora obcas blbne nemozem jej vytknut nic. Vahovo je to kus mysi :) a ani so senzitivitou nemam problemy. Na kancelarsku pracu a grafiku mi v pohode vyhovuje a to aj na 23″ cineme.
Ostatne tak ako tu uz bolo viackrat spomenute – je to vec zvyku, niekomu vyhovuje to, niekomu ono…14. marca 2009 o 1:33 #152048Kukosk
Účastník (Participant)jj kupim si asi Logitech G5 a na toto sa vyprdnem a odlozim do policky ako povedal martin… „ako zlu investiciu“. a odpoved danocoysovi. ja tiez robim v photosope a robim este php a tak … a ta mys mi totalne v PS nevyhovuje… lebo neviem proste… zle sa mi s nou pri nastaveni ake vyzadujem triafa napriklad konkretny pixel…
14. marca 2009 o 1:45 #152050bawy
Moderátorkukosk: a skúšal si ten spomínaný soft, ktorý Ti opravý práve tú nepresnosť miši ? steermouse ?
14. marca 2009 o 2:04 #152051Kukosk
Účastník (Participant)ano skusal ale mne to vyhovuje ked to nastavim tam tak na 100DPI…. a to ide potom riadne sekane…
14. marca 2009 o 8:09 #152057gs_peter
Účastník (Participant)to Kukosk
myslim, ze vela ludi z tohoto blogu pracuje v grafickej sfere a je pravda, ze MM nevyhovuje kazdemu (mne ano), taktiez je pravda, ze niektore veci proste nespravis mysou, tak preto mam zapojeny tablet, ktory mi umoznuje riesit otazku rychleho pohybu po monitore, presnosti oznacovania a cohokolvek ineho, myslim, ze k tabletu sa nedoakze nic vyrovnat, pokial vyzadujes presnost a prirodzenost pohybu rukou…
14. marca 2009 o 21:04 #152123Kukosk
Účastník (Participant)ano v tomto mas uplnu pravdu … ja si sem tam spravim nejaky ten webdesign :) takze mi tablet netreba zatial … ale mysku bohuzial ano :(
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.