@me.com ako plnohodnotný jediný mail?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes @me.com ako plnohodnotný jediný mail?

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #85790
    Mito
    Účastník (Participant)

    Zdravím,
    viem, že to tu už bolo rozoberané no mal by som zopár otázok.
    Najprv som používal @yahoo.com, výborný mail no za klienta sa muselo neskor platiť tak som prešiel na @gmail.com, všetko výborné no nejako mi to prestalo sedieť a začal som používať @me.com a do tohto som sa zamiloval no pýtalo si to odomňa druhý náhradný mail a práveže taký už nemám, tak ak by som to nevyplnil či by sa to dalo používať ako dlhodobý, plnohodnotný a aj jediný mail ktorý budem používať.
    (slovíčkom mail mám v tomto texte namysli “providera” alebo ako by som to nazval) Ďakujem.

    #310494
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Druhy mail je koli strate hesla. Jednoducho dvojake overenie.

    #310514
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Osobne by som sa @me.com mail asi neodhodlal pouzivat ako primarny mail, aj ked som to mal v plane. V poslednej dobe je strasne nespolahlivy, v Mail.app mi aj niekolkokrat denne pyta znovu heslo na server, pretoze bolo odmietnute, a neda sa prihlasit ani ked ho opatovne (a spravne) zadam. O 5 minut zas vsetko funguje ako ma. A podla diskusii ma s tymto problem strasne vela ludi.

    #310544
    Anonymný
    Neaktívny

    Ja s me.com mailom problem nemam a nikdy to odo mna nepytalo opakovane heslo, ani na iPhone, ani v Mac-och. Pouzivam ho ako primarny mail pre ludi a sluzby, ktore povazujem za doveryhodne.

    #310554
    majdy
    Účastník (Participant)

    Ja rovnako ako Steve_SK. No rovnaký problém som mal s trápnym azeťáckym mailom, denne niekoľko krát pýtalo heslo a to vždy, keď som mal mail zapnutý povedzme polhodinu…napíšem a niekedy hneď potom pýtalo, znova napíšem a znovu pýta, a donekonečna, na šľak trafenie.

    #310555
    rixi
    Účastník (Participant)

    Tiez som mal s tym problem, v marci sa to to overovanie tak zintenzivnilo, ze ma to donutilo to riesit. Rada s vymazanim uctu z Mail.app a nahodenim na novo pomaha. O nic nepridete, natiahne sa z imapu. Taktiez zaberie nastavenie overovania v Mail nastaveniach uctu. Namiesto Apple Token zvolit standardny Authenticator.

    #310582
    Mito
    Účastník (Participant)

    Aha, neviete či to sú nejaké pravidelné výpadky pre všetkých alebo len náhodne pre niektorích? Lebo niektorí tu píšete, že vám sa to nestáva a iní, že hej. Vyzerá to tak, že už priamo prejdem na @me.com, len posledná otázka, neviete či ten mail bude ako nastálo? Alebo je to zase len nejaký “boom” čo po dvoch rokoch sa bude musieť platiť?

    #310589
    majdy
    Účastník (Participant)

    áno, myslím, že som to vyriešil presne tak,

    Nemyslím si, že by zrazu bolo spoplatnené a ani že je to boom, myslím že iCloud bude ráasť a budú ďalšie funkcie pribúdať, a @me.com je už dlho, nieje to výsada, alebo novinka iCloudu.

    #310635
    wlamik
    Účastník (Participant)

    @me urcite neodporucam ako primarny mail. ja osobne som ho chcel pouzivat ako profesny mail, ale uz osm prestal pre jeho nespolahlivost. Vypadky sa stavaju aj mne, par krat sa mi vsak stalo ze po prihlaseni do icloud nefungoval mail ano vo webovom rozhrani! a tiez to nie som iba ja, je to dost caste. Uz sa mi vdaka @me mailu stratil par dolezitych komunikacii. Ja odporucam gmail, ono e taj tak absurdne ked sa rpihlasujem do icloud mailu na webw ze musim pouzivat iny mail ako login

    #310641
    iUser
    Účastník (Participant)

    Ja som pouzival dlhodobo gmail “asi 9 rokov”, potom som presiel na icloud. Chvilu som skusal hotmail a yahoo.

    iCloud vyuzivam privatne a pracovne, tym ze mam vsetko od apple je to pre mna velmi pohodlne, zatial vsetko funguje tak ako ma. Tiez som mal zopar vypadkov, hore spominany problem so znovu prihlasovanim som nemal, mal som skor problem, ze som na iphone4s nevedel niekedy odoslat mail. To sa ale updatom 5.1 pre mna vyriesilo.

    S gmail som bol velmi spokojny, ale tiez som mal problemy, v poslednych dvoch rokoch mi casto nefungoval, i napriek prihlaseniu som sa nevedel dostat k mailom “ci uz bol vytazeny server alebo kde to viazlo, neviem”. V kazdom pripade ma stvali spamy, ktore mi casto chodili do inboxu, ked som ich presmeroval na spam, alebo vymazal na vzdy, aj tak sa mi vracali do inboxu. Pritom to boli vacsinou reklamy zo stranok, ktore som predtym nikdy v zivote nevidel “napr.: viagra, zajazdy “ktore vysostne neznasam, evokuju vo mne komunizmus a tuzbu ludi ist za svedskymi stolmi” a pod… Dalsi problem som mal, ked som gmail pridal do mail.app, nie vzdy to fungovalo.

    Myslim, ze kazdy z “providerov” ma semtam vypadky a slabiny, ale casom sa to vylepsuje a plynulejsie funguje.

    Najdokonalejsie je mat svoju domenu a hosting s vlastnym mailom, to funguje najlepsie, rok a pol som v byvalej institucii kde som pracoval, takto fungoval “vlastny mail”. Bolo to asi to najbezproblemovejsie riesenie, co sa tyka cisto mailu.

    nasledne po niekolkych rokoch vyuzivania roznych mailov hodnotim medzi 1-3:

    Gmail – 1-2
    Hotmail – 2-3
    Yahoo – 2
    iCloud – 1-2
    domena”hosting” – 1

    subjektivne

    #310646
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 rixi – skusal som uz aj zrusenie uctu, ale nepomohlo. Dalsie rady su kompletne vymazanie Mail.app dat, alebo reinstal, ani do jedneho sa mi nechce…

    #310654
    Mito
    Účastník (Participant)

    Pozrite, tu je update http://www.apple.com/support/icloud/systemstatus/ o tom, ze to bol problem a uz by to nemalo robit. Vyskusam s tym zit dva mesiace a ak to pojde ok tak @me.com budem mať ako hlavný mail. Inak neviete ako sa dá zbaviť toho, že sa musím prihlasovať pod inou emailovou adresou keď chcem ísť na webmail :/ nedá sa to nastaviť na to,že by som sa prihlasoval pod svojou @me.com priamo?

    #310664
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 Mito – to bol iny problem, vtedy sa nevedeli ludia vobec prihlasit. Co ja opisujem su akesi nahodne vypadky pri prihlasovani, ale v poslednej dobe stale castejsie, kedy neberie spravne heslo. A robi to LEN Mail.app na Mac OS, nikde inde nemam s prihlasovanim na iCloud problemy (nepouzivam takmer vobec web interface.

    #310671
    madman
    Účastník (Participant)

    mito
    ked sa na webe iCloudu prihlasujes napr. “mito@gmail.com”, mal by si sa prihlasit aj pod “mito@me.com”. mne to tak funguje. staci, ze napisem iba svoj nazov uctu (pred zavinacom), stlacam tabulator, pretoze system si sam doplni @me.com.

    #310675
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Prihlasit by sa malo dat pod akymkolvek potvrdenym mailom. Teda aj pod @me.com variantou ako pise madman.

    #310678
    Mito
    Účastník (Participant)

    Aha, to som nevedel. Dík, o tom som nevedel a táto informácia mi veľmi pomohla. Ešte raz ďakujem :)

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.