- Toto téma obsahuje 26 odpovedí, 9 hlasov, a bola naposledny upravená pred 15 years, 8 months od .
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › MBP4.1 pomalé vypínanie a nábeh
Tento problem som mal aj ja. Mam identicku konfiguraciu, presiel som na snow leoparda, a presne toto iste. Dlhe loadovanie, dlhe vypinanie. Vyriesil som cez onyx cistenie systemu aj kompletnu defragmentaciu cez bootovatelny idefrag a este tak asi 5 dalsich programov. Stale nic.
Asi to je preto, ze nejakym sposobom to zle peinstalovalo pri prechode z leoparda na snow leoparda. Lebo ked som spravil cistu instalaciu na formatovany disk, vsetko slape ako ma.
Takze ak to nejde, vyskusaj stary dobry postup znamy z windowsov, preinstaluj na cisto po naformatovani disku. Hadam to pomoze.
No hej, ja som tiez najskor sformatoval, potom cista instalacia a nasledne import z time machine. Pocitam, ze ten import narobil bordel. Zakazdym. Teda, myslim si to.
Chlapi nechcem sa Vam do toho miesat ale ako som uz napisal predtym… Ja som toto riesil asi pol roka bezvysledne. Rychlost restart, shutdown je fantasticka(SSD) po cerstvo nainstalovanom OS a je jedno ci je to SL alebo Leopard. Ale ked zacnete instalovat SW tak sa to zacne kur..t. Len si pozrite hned po instalacii na vsetky procesy kolko ich je a potom po doinstalovani SW ktory pouzivate. Bude ich o dost viac. A pri vypinani normalne nemate moznost sledovat kolko ktory proces trva kilnut. Myslim ze sa darmo opravuju prava a cisti disk ale asi nic nedosiahnete.
eraserv6: uz aj ja som nad tym mavol rukou. Mne to len nedalo, nakolko v spominanom MBW z decembra 2006 mam dokonca viac softu a videi a vypne sa do 3-4 sekund. Dokonca rychlejsie ako novy iMAC.
No ani nezalezi kolko videi, foto, mp3 atd. tam mas ale kolko SW ktore pouzivaju nejaky proces na pozadi. To je tiez otazka.:)))). Napriklad taky EyeTV aj ked ho zavrem tak Helper je stale v procesoch a iTunes taktiez. A takto sa to hromadi a cas na vypnutie sa predlzuje. Len chcem podotknut ze podla mna to s HDD nema nic spolocne. A asi aj zalezi aky druh softwaru mas instalnuty. Ja som koli tomu kupoval SSD – rozdiel v rychlosti je samozrejme vidiet nabootuje mi to za nejakych 25 sekund ale vypinanie je pomale tak tipujem ze pes bude zakopany niekde inde:)))
.
Este ma tak napada(za pokus to stoji) skus cez Onyx v zalozke AUTOMATIZACIE prestavat vyrovnavaciu pamat kniznic DYLD. Neviem sice co to presne znamena ale sem-tam tuto proceduru spravim aj ja a ten restart je o nieco sviznejsi. Netvrdim ze to budu 4 sekundy ale ved skus…:)))