MBP 2008 late & SSD

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MBP 2008 late & SSD

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    daemonsvk
    Účastník (Participant)

Zdravicko,

mam v plane upgradnut starsi MBP 2008 Late o SSD a kedze do toho nevidim tak sa chcem opytat co a ako.
    V prvom rade by som chcel nahradit dvd mechaniku za optibay a tam dat ssd? Je to spravna volba alebo sa ssd dava na miesto terajsieho hdd? Bootovat chcem urcite z ssd :) A samozrejme chcem mat terajsi hdd + ssd na system a najpouzivajsi soft.

Dalsia otazka ako je to s podporou TRIM v OSX 10.8.2? Treba na to specialny driver od vyrobcu ssd alebo sa o to system postara sam?

Postaci mi 64GB ssd. Je tento okej? http://www.agem.sk/produkt/crucial-ssd-v4-64gb-sata2-25-18811838.html
    Vzhladom na to ze book na starsi SATA port tak podla mna to netreba hnat do SATA3.

Vopred vdaka za rady a dalsie napady ;)

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

ak mas neUnibody MBP, budes potrebovat ramcek s prevodnikom PATA > SATA. Kasli na optibay, na Alze ramik najdes ako AKASA. Do tohto umiestnis pevny disk, na Serial ATA, kde bol pevny disk das SSD.

Na TRIM sa vykasli, Mac OS X si to riesi sam.

NEKUPUJ 64 GB, je to malo. A uz VOBEC, ALE VOBEC nekupuj Crucial V4, ale M4. V4 ma zly, pomaly radic a za usporu par eur to nestoji.

Chod minimalne do 128 GB SSD, bud Crucial M4, Intel 330 alebo Samsung 830/840. A odporucam skusit Fusion Drive, pri tom sa oplati rovno vymenit aj pevny disk za novsi, rychlejsi (nemusi byt 7200 otacok, ale nech je rychly). A urobit Fusion drive.

Och, aby som nezabudol. Nabuchaj tam RAM, co to ide, zvacsa je maximum 6 GB, ak mas uz 2008 Unibody, pojde tam 8 GB. 4 GB su s Mountain Lion utrpenie a SSD bude zbytocne spomalovane nizkou priepustnostou systemu.

daemonsvk
    Účastník (Participant)

Mam takyto MBP http://images.anandtech.com/reviews/mac/MacBookProSummer2009/oldMBP3.jpg
    Nie je to ten z prvych unibody? Cize ten ramik mi asi nepostaci co?

Do SSD sa vobec nevyznam ale dam na tvoju radu.

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

Bude, tieto boli uz vylucne SATA. Takze nepotrebujes redukciu z Pata, staci ti ramik.

S tymi SSD sa drz co som napisal, bud Crucial M4, Intel od 3xx nahor alebo Samsung od 830 nahor. Dobra cena, velka rychlost.

Kazdopadne zvaz Fusion Drive, je to idealna kombinacia a nemusis sa starat o to, kde mas data, system sa stara o to sam.

iwans
    Účastník (Participant)

Mam MBP late 2008 (prvy unibody) a mam v nom Crucial M4 128 GB a 8 GB memory kit od Kingstonu uz asi rok a uplna parada, bez akychkolvek problemov, doporucujem. TRIM neriesim, Crucial M4 ma vlastny garbage management.

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.