MB Pro Retina 13′ 2013 alebo iMac 21,5′ 2013?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MB Pro Retina 13′ 2013 alebo iMac 21,5′ 2013?

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    mstredansky
    Účastník (Participant)

Dobrý deň.

Rád by som poprosil o radu. Chcem prejsť na Mac a rozmýšľam nad Macbook Pro 13′ 2013, alebo iMac 21,5 2013. Som študent a zrejme by sa mi hodila nejaká tá mobilita čo sa počítača týka, ale na poznámky atď. „v teréne“ už používam iPad (3. generácia).

Rozhodujem sa teda z hľadiska používania. Rád by som sa aj zahral a na to mi integrovaná grafika v MB (Intel Iris Graphics) a tých 13′ príde málo. Na druhej strane je tu ale tá mobilita.
    Ide aj o to, že obe zariadenia stoja 1.500€ a keď si porovnám špecifikácie, tak mi za tú istú cenu vychádza rozdiel takýto:
    MB Pro: Intel i5 dual-core 2,4 GHZ, 8GB RAM, 256 GB SSD, Intel Iris Graphics, Retina
    iMac: Intel i5 quad-core 2,9 GHz, 8GB RAM, 1TB HDD, GeForce 750 1GB

Keď sa teda chcem aj zahrať, ale vačšinou pôjde o činnosť spojenú so školou (hrávam najviac WoW), čo by ste mi odporučili z týchto dvoch? Je mi v podstate jedno na čom si budem písať veci do školy, ale iMac si do postele ťažko zoberiem. Na druhú stranu mi zas pri rovnakej cene za výkonnostne úplne iný HW vychádza lepšie iMac.

Vďaka.

iMartin
    Účastník (Participant)

Hlasujem za MacBook Pro, mám tieto dôvody:

1. Flexibilita. Predsa je to prenosné a teda nech nastane hociaká nečakáná situácia, ktorá bude vyžadovať OS X v teréne, s notebookom nie je problém. iMac by si „zabetónoval“ na stole a koniec.

2. SSD. Ak by si mal málo priestoru, tak za pár € kúpiš 3 TB disk.

3. Ak nie si hardcore gamer, ktorý si potrpí na maximálne detaily, tak Iris ti bude stačiť. Ja som hrával WoWko na Air 2012 s o dosť slabším čipom a mohol som si dovoliť mať niektoré nastavenia na maxime.

bawy
    Moderátor

Tiež by som bral MBP retina…tie SSD sú šupové je to rýchle jak svetlo, prenosnosť, RETINA, všetko hovorí za, okrem hrania náročnejších hier (medzi ktoré WoW nepatrí)

m1401
    Účastník (Participant)

Pokial mas Ipad, tak chod do iMacu. 21,5″ paradne lcd ti bude pri praci a hrani urcite lepsie. A iMac ma 4-jadro a macbook myslim ze 2-jadro. Ipad ako mobilne zariadenie ti postaci skoro na vsetko co sa tyka mailov, webu, dokumentov, poznamok atd. …

zero0x
    Účastník (Participant)

Tak zalezi co studujes, ak fakt potrebujes iba pisat poznamky, tak ti asi staci iPad, ale ja by som na tvojom mieste urcite bral notebook.

WoW ti pojde v pohode, ja to obcas hravam na HD4000, a staci mi. (Aj ked iba tak rekreacne, jedno PvP sem tam, ziadne raidy ani nic take.)

Lixx
    Účastník (Participant)

Predaj ipad za 300, kup si bazarovy macbook pro 13 s retinou (1.gen) za 850e a za zbytok si kup gamersky PC:D

shadower
    Účastník (Participant)

alebo si air a 27 monitor …v tom pripade ti je retina zbytocna …a mas fasa display …mobilnost …
    a este aj usetris

nickey
    Účastník (Participant)

mam mbpro 13 2013 verziu s ssd256gb, co sa tyka intel iris grafiky /5100/ tak netreba z nej byt vyplaseny, zvlada toho dost co sa tyka obcasneho hrania hier, ked chces mobilitu tak neries imac

edit. este ti pridam par info ohladom intel iris
    http://www.notebookcheck.net/Intel-Iris-Graphics-5100.91977.0.html

mcmatej
    Účastník (Participant)

Retina a ext. monitor. Akurat som rozbalil svoj novy MacBook Pro s Retinou 13″ 8GB RAM a 256GB SSD. Ako male decko som…:D Mal som podobnu dilemu a dnes som ju rozluskol, podla mna najvhodnejsia kombinacia. „Vlk syty, ovca cela“

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.