Maily v novom Mac OS X

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Maily v novom Mac OS X

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #96795
    juslik
    Účastník (Participant)

    prosim vas os updatu na novy OS X mi blbnu maily…ak idem na gmail cez web ukazuje ine maily…ak idem cez aplikaciu mail v macu ukazuje ine a na iphone mi tiez ukazuje ine…a najlepsie je ze to co mi zobrazuje v macu nezobrazuje v iphone a taketo selijake kombinacie … vie mi niekto poradit ako to vyriesit ?

    #368463
    murriik
    Účastník (Participant)

    Tiež ma na Mavericks trochu trápi Mail. Vôbec sa mi nedarí dvom Google účtom zakázať ukladanie konceptov správ na serveri. Chcelo by to aktualizáciu.

    #368494
    scenic
    Účastník (Participant)

    Niekde na webe som cital ze novy mail.app v mavericku ma problem s gmailom. Nezostava nam asi nic ine ako cakat na nejaku opravu od apple-u… Alebo pouzit sparrow popr inu aplikaciu na gmail…

    #368503
    mikopedro
    Účastník (Participant)

    Mne app Mail po starte hned pada, a horsie je ze po kliknuti na internet accounts v system preferences padne aj system preferences.

    #368513
    rusho
    Účastník (Participant)

    nuz, opravy sa nedockate, lebo to co vsetci povazuju za bug, je pre Apple “feature” :)

    Takze po poriadku: v Mavericks Apple upravil implementaciu IMAP protokolu pre Google-based emaily (tj. gmail a Google Apps), takze novy Mail uz podporuje Gmail-ove Labels ci ako to oni volaju. Tu vsak problem nastane pre vsetkych, ktori nechceli prijimat a ukladat 2 kopie sprav a v nastaveni Gmailu si v minulosti vypli synchronizovanie All Mail cez IMAP. Po novom totiz Mail ulozi pri Gmail uctoch vzdy iba jedinu kopiu a to prave do All Mail a co sa tyka ostatnych “priecinkov”, tak spravam iba podla vzoru Gmailu priradi patricny label. Zaroven sa z All Mail stal Archive, cize po kliknuti na “Archive” z kontextoveho menu spravy sa uz nepresunie sprava do priecinka [IMAP]/Archive, ale iba za odstrani label Inbox, cim sprava ostane iba v All Mail (prip. v inych priecinkoch ak do nich bola “skopirovana”).

    Nakolko ale cele vyssie popisovane spravanie vychadza a predpoklada, ze existuje priecinok All Mail, tak bez jeho opatovneho zapnutia v Gmaili (Settings -> Labels) to fungovat nebude, nefunguje ani presuvanie do inych priecinkov, mazanie, nic. Po tejto zmene nastaveni gmailu mi vsetko funguje bez problemov.

    Na toto fungovanie som si velmi rychlo zvykol a funguje super aj s iOS. Paci sa mi ze mam teraz vsetko konzistentne aj s webovym rozhranim Gmailu, ktore z casu na cas pouzijem. Faktom vsak je, ze Apple mohol o takto zasadnej zmene informovat. Ale mozno predpokladali ze vacsina ludi trpi bugom ze im stahuje 2x spravy a teda podla nich to bol mozno iba “fix” :)

    #368514
    rusho
    Účastník (Participant)

    a este, ak tieto diskusie cita aj niekto z redakcie http://www.macblog.sk, mozno by si to zasluzilo aj clanocek, na viacerych anglickych Apple/Mac info portaloch o tom clanok bol, prave vdaka nemu som sa o tom dozvedel po 2 dnovej frustracii. Mozno by stacilo iba prelozit :)

    #368541
    Cibike
    Účastník (Participant)

    @rusho – dakujem za informaciu, tuto zmenu som nezaregistroval a pouzival som pri archivacii moznost move to folder, lebo archive robilo to, ze vytvorilo tu zlozku IMAP Archive na Gmaily, co mi vadilo, teda fajn, ze toto uz v Maverickse fixly :)

    #377471
    farbakp
    Účastník (Participant)

    Ahojte, uz asi treti den nemozem odosielat maily z gmailu na macbooku pro, stale mi to vypisuje, ze server odchadzajucej posty SMTP je odpojeny. Zaciatkom roka som updatoval na Maverick a doteraz islo vsetko OK.. Pritom mi prichadzajuce maily na gmail chodia v pohode. Zaujimave, ze ked odosielam maily z gmailu na iPhone, tak vsetko ide v pohode.. Uz si neviem rady co s tym..?

    edit: uz som na to prisiel, musel som zrušiť “verifikaciu v dvoch krokoch”.. a zrazu to aj odosiela..))

    #395815
    Frankie_123
    Účastník (Participant)

    @farbakp ja mam ten isty problém vedel by si mi poradiť ako si to spravil?

    #395876
    lord.norton
    Účastník (Participant)

    Čaute.
    Mám takýto problém.
    Neviem ako mám odstrániť určitú poštu zo sekcie odpad.
    Vždy keď vymažem odpad a dám znova načítať maily automaticky sa mi opäť vrátia späť do sekcie odpad.
    Ďakujem za radu..

    #396031
    farbakp
    Účastník (Participant)

    Frankie_123: ved to mas v mojom prispevku napisane..)) citaj ho do konca..:)

    #396051
    samob
    Účastník (Participant)

    začalo aj to aj mne zas robiť na yosemite.
    Mám dvojfaktorovú verifikáciu, ale tú nemienim vypnínať.
    Teraz už deň drží keď som asi 5 krát dal pridať a odobrať google account a vždy vygenerovať nové app specific password.

    Pred tým mi pomáhalo toto:
    Cez edit SMTP server list / advanced nastav user name komplet celú email. adresu aj s @gmail.com

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.