Mail prepisuje prípony príloh .doc, .pdf a pod.

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Mail prepisuje prípony príloh .doc, .pdf a pod.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #57085
    cervenansky
    Účastník (Participant)

    Zdravím,

    zhruba pred dvoma mesiacmi sa mi na maili objavil problém, pri odosielaní mailov s prílohami tento prepisuje stávajúce prílohy, ako napríklad .doc alebo .pdf na .docc a .pdf0 alebo .pdf(). Nie je to problém servera, nakoľko už po uložení ako Draft (rozpísaná správa) si nájdem tieto súbory prepísané. Po odstránení pridaných znakov sú aj u prijímateľa čitateľné a v poriadku (je však otravné každému volať nech si prípadné znaky navyše zmaže – hlavne ak Mac používam na prácu). Mám Leopard OS X 10.5.2 a objavil som stránku (sice v nemčine), kde užívatelia popisujú ten istý problém (viď http://www.apfeltalk.de/forum/apple-mail-ndert-t130307.html). Servis Mac ani žiadny iný užívateľ zatiaľ liek na tento problém nepozná. Či je to Bug nového leoparda, alebo to spôsobil až upgrade na 10.5.2, to netuším – som v tom zatiaľ sám.
    Pokúšal som sa 3x preinštalovať Leopard, najprv len ako opravu, neskôr komplet…chyba sa stále vracia. Najskôr to vyriešilo odstránenie všetkých jazykov v System Preferences / International okrem angličtiny a slovenčiny – po dvoch týždňoch sa však problém vrátil a už sa nedá po opätovnom preinštalovaní riešiť ani takto.
    Má niekto nápad? Ďakujem vopred za support.

    Peter

    #121460
    Amarok
    Účastník (Participant)

    skus posielat prilohy bez interpunkcie, medzier a podobne….. pisu ze niekomu to pomaha… je to bug 10.5.2 tu je o tom viac http://discussions.apple.com/message.jspa?messageID=6774645

    edit: pripadne tam niekto pise ze mu pomohlo nedavat attach ale iba drag n’drop file do okna spravy

    #121464
    renad
    Účastník (Participant)

    Pridávam sa, je to spôsobené interpunkciou, medzery nevadia.

    #121473
    MiroR
    Účastník (Participant)

    Mne zasa pri pri kliknutí na xls alebo doc súbor v safari pridá ešte jednu príponu .dot a tým sa vždy otvára word namiesto pages, čo trvá o dosť dlhšie. Tiež si Safari samé pridáva ďalšiu príponu a nie je to len 10.5.2 ale aj v predchádzajúcich verziách Leoparda. Nie je aj na to nejaký liek ?

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.