Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › MacMini 2011 a 3 monitory – je to možné ? edit: Áno !
- Toto téma obsahuje 26 odpovedí, 9 hlasov, a bola naposledny upravená pred 11 years, 1 months od
renad.
-
AutorPríspevky
-
12. júna 2014 o 22:55 #384933
pukalovic
ZablokovanýJozef Remen: Hovoris subjektivny nazor, s objektivitou to nema nic spolocne. Ja nemam problem s rozlozenim programov na 30″ monitore, mozno ty na Macu pocitujes podobne problemy, skus sa zamysliet nad vhodnostou platformy. Skus si kupit 10 24″ monitorov a napoj si ich k macu, ak to zvladne.
12. júna 2014 o 23:15 #384936hatto
Účastník (Participant)pukalovic: je rychlejsie a pohodlnejsie trosku otocit hlavou ako prepinat klavesovymi skratkami alebo klikat mysou. s tym ze naraz robim/e s viacerymi aplikaciami, nestaci iba jeden cmd+tab, treba ich tuknut viackrat a to uz je menej efektivne ako pozriet ocami dolava alebo doprava.
a rozlozenie – staci firefox s firebugom a uz je na to jedna 24″ mala. neviem si predstavit tieto dve appky + sublime + photoshop + illustrator + terminal + finder vopchate na jednom aj ked obrovskom monitore.12. júna 2014 o 23:21 #384938pukalovic
Zablokovanýnajlepsie su dva velke :-D
12. júna 2014 o 23:51 #384943renad
Účastník (Participant)Veď sa nemusíte hádať :-)
Napríklad pre mňa je veľkosť monitora v „palcoch“ nepodstatná, podstatné pre mňa je rozlíšenie – a hlavne to rozlíšenie na výšku. Keby som si mal vybrať medzi 24″ monitorom 1920x1080px a 20″(21″) monitorom s rozlíšením 1600x1200px – je samozrejme víťazom ten druhý variant.
Inými slovami: rozdiel 120px na výšku je pre mňa podstatnejší ako rozdiel 320px na šírku …hatto to napísal pekne a súhlasím: je rychlejsie a pohodlnejsie trosku otocit hlavou !
Len doplním: netreba ani otočiť hlavou – stačí pootočiť …13. júna 2014 o 5:52 #384950Jozef Remen
Účastník (Participant)Presne tak, staci pootocit hlavou. Oh, zabudol som na jedno pri web vyvoji – web inspector. Presne sko pise hatto, s nim a dalsimi vecami je 1 displej o drzku.
Pukalovic: mudre rady o zmene OS si nechaj pre seba. Vies prd o mojich potrebach tak prosim, cus a nedavaj tu zase OT.
Samozrejme, ze moj nazor je silne subjektivny pre moje potreby a potreby inych web vyvojarov. Je jasne, ze uctovnikovi staci 1 displej, aj domacemu userovi.
Na grafiku, vyvoj, video, tu uz je situacia radikalne ina.
11. júla 2014 o 17:09 #386543Pavol75
Účastník (Participant)Chlapi , moja skúsenosť s Mac mini je nasledovná: 3 monitori napojené mám, problémom je ale rozlíšenie:
napojil som na Mac mini Late 2012: 23“LG na HDMI (1920×1080); druhý na 27“LG DVI (1920×1080); tretí na 22“LG DVI (1600×1200). Prvý je priamo z HDMI, druhý cez thunderbolt, tretí cez cca 50€ redukciu Lenovo USB to DVI s alternatívnym softom na mac os (D-link). Nejde o pripojenie 3 monitorov, to je ok, ale ak chcem pracovať len na 27 palcovom LG v max. rez., ktoré je 2560×1440. Tu je problém… nejde to. Skúsil som už hádam všetko, vrátane Parallels desktop s Win7… Jediná vec, ktorá mi ešte ostala, je použiť kábel minidisplayport to displayport, ktorý podporuje monitor a strčiť to do thundeboltu. Má s tým niekto skúsenosti, nech zbytočne nekupujem takýto kábel?
Vdaka…11. júla 2014 o 21:02 #386562Jozef Remen
Účastník (Participant)Pavol, praveze take roslisenie ti prejde len cez Thunderbolt, DVI na to nema dostatocnu priepustnost. Prave preto vyssie rozlisenie nejde.
S tym Parallels si skusal zbytocne, to je len virtualizacia. Ak ti hostitelsky system (os x) nejde na vyssom rozliseni, mozes sa snazir ako chces, z virtualizacie dostanes len ten samy vysledok.
Ako som povedal, problem je DVI. kabel mini displayport to displayport je presne co hladas :)
Ale neviem, ci Mac mini utiahne potom pripadne 3 displeje s tymto 27″ dokopy, tu uz by som si isty nebol -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.