macbook / prosim o radu

Domov Diskusné Fóra Ostatné macbook / prosim o radu

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    Príspevky
  • #56908
    sonicka
    Účastník (Participant)

    chcem si kupit macbook, – 2,4 GHz, 13″ biely MacBook – 42 920 Sk – ale vsetci ma od toho odhovaraju, ze je moc drahy na to, co tam je- nie je… ze je to uplne iba o tom design, a ze je uplne trapny ten laptop. ale ja mam nanho hroznu slabost, tak mi prosim vas povedzte, ci je to fakt horsi od napr. TOSHIBA Satellite U300-153. dakujem velmi pekne….

    #120495
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Pokiaľ ide o hardware, nemyslím si, že cena je prehnaná. Ak ho však porovnávam spolu s novými iMacmi k ostatným výrobkom Apple spred roka, sú to dva šmejdy (tie nové).

    Vyhotovenie je oproti notebookom IBM, Toshiba a pod. taktiež horšie. Lacný plast, klávesnica za korunu a lesklý a malý display…

    Jeho najväčšia prednosť je asi iba operačný systém.

    #120499
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    nesúhlasím z osobnej skúsenosti mám dojmy z macbookov veľmi dobré materiál je kvalitný jediná nevýhoda (pre ľudí s horšou hygienou alebo dlhšou prácou na MB dajem tomu) je že ho treba z času na čas umyť lebo biela sa špiní ale tak isto sa zašpiní aj tmavý noťas len to nie je vidno… klávesnica na mb je kvalitná a spoľahlivá nemal som s ňou problémy príde mi vlastne lepšia ako na MBP až na to podsvietenie…
    určite do toho choď tie ich názory sú tvorené neznalosťou s ktorou tu ešte dlho bohužiaľ budeme bojovať…
    držím palce aby si vydržala a som si istý že nebudeš ľutovať keď si na to po mesiaci zvykneš iné nebudeš chcieť :)

    #120500
    pedro
    Účastník (Participant)

    Tommy: dovolim si nesuhlasit. Som sice apple positive, ale Macbook je vyrobeny z najlacnejsieho najtrapnejsieho plastu.. nakoniec vsak to je ten isty plast co ide na asusy, ved su z rovnakej fabriky :) Klavesnica je vec nazoru.

    sonicka: rozhodnutie je cisto na tebe- je o nieco drahsi, ale s mac os x je radost pracovat. Ak pocitac pouzivas na IM, maily, surfovanie, hudbu, filmy a VOBEC sa nehras..tak budes spokojna. Spracovanim – sasi, klavesnica, displej, touchpad nezaostava za konkurenciou,ale ani nahodou nevynika.

    #120501
    renad
    Účastník (Participant)

    Keď sa nevieš rozhodnúť – navštív predajňu a osobne si ho vyskúšaj.
    Skús si klávesnicu, otestuj si display, pozri si spracovanie, skús pár aplikácií.
    O hardware sa báť nemusiš, je to veľmi rýchly notebook.

    #120505
    Yaquzza
    Účastník (Participant)

    Ja mám biely macbook a myslím si že je to najlepší počítač s akým som kedy mal tú česť sa stretnúť. Je rýchly, spoľahlivý a určite neľutujem že stál koľko stál. O plastoch sa vyjadrovať nebudem, lebo to je hlúposť, všetci vieme že ktokoľvek niečo vyrába, snaží sa mať čo najvyšší profit, ruku na srdce. Klávesnica je pohodlná, je pravda že sa občas (raz za pol roka) písmenka zašpinia, ale to sa dá ľahko vyčistiť. V domácnosti mám ešte dva notebooky, hp a asus, a mb jednoducho čo sa týka vo všeobecnosti spoľahlivosti a používania je oveľa oveľa lepší. Takže určite moja rada znie, jednoznačne macbook.

    #120511
    Aleks
    Moderátor

    Teraz som odcestovaný a mám požičaný MacBook (1.83GHz) a musím povedať, že je to fajn počítač. Obrazovka mi vyhovuje, myslím, že ten 13 palec je na notebook ideálny. Nieje moc veľký notebook, ani moc malá obrazovka. Na klávesnici, aj keď sa mi predtým nepáčila, sa mi píše lepšie ako na PowerBooku/MBP. Baterka má dobrú výrdž. Jedine vzrast výkonu oproti jednojadrovému PowerBooku som čakal väčší ale to asi nebude ani inde lepšie.

    #120515
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Aleks: Nebude ani pri 2.4 GHz verzii?

    #120519
    Amarok
    Účastník (Participant)

    MLN: co mas proti tej klavesnici? … podla mna je to najgenialneisia klavesnica na notebook a keby taku podsvietenu dali na MBP tak predam oblicku aby som ho mohol kupit:)… ps: este som nevidel ze by sa zodrali tie pismena

    #120521
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Samotný nápad je dobrý (tá na MBP je ešte horšia), no nedotiahnutý. Neviem, možno stačí trochu zvyku, no mnohokrát som udrel mimo a ten mini-enter ma tiež veľmi nepotešil. Dobrá je však určite jej nízka hlučnosť. Skoro ju nepočuť.

    #120522
    Aleks
    Moderátor

    No zrejme to bude o čosi lepšie ale nie tak ako som si myslel… Ale pohoda, stačí mi to, stačilo mi aj PPC.

    #120523
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Chcem sa ešte opýtať, či Ti náhodou nelaguje Exposé a Dashboard. Máša má už aj Leopard, ale laguje jej to ukážkovo… Myslím že má ešte ten starý model.

    Ozaj, keď som na ňom zapol PhotoBooth a ten derivát kľúčovania homogénneho pozadia, všetci na to totálne čumeli a čudovali sa, ako je to možné, že sú zrazu v Paríži. :)

    #120526
    Amarok
    Účastník (Participant)

    suhlasim ze je to o zvyku…. ale ta na MBA predpokladam ze uz je vymakaneisia lebo aby presvital text tak musia byt pismena z priesvitneho materialu takze sa nedaju zodrat…. pokal teda nieje to cierne len farba a cela klavesa je priesvitna co by bol dost bullshit..

    #120531
    Aleks
    Moderátor

    Ide to absolútne plynulo. Všetko ide rýchlo a plynulo iba hovorím, že som čakal väčší rozdiel výkonu napr pri náročných taskoch. Máša si tam určite niečo dobabrala, preinštaluj jej to niekedy. Mám ten prvý a najslabší CoreDuo 1.83 ale s rozšírenou RAMkou na 1GB. Ona musí mať určite lepší.

    #120534
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Ten notebook je oficiálne jej mamy. Tiež som sa čudoval, ako to tam má pobabrané. Ikony rozhádzané a aplikácie defaultné plus Adium a Skype. Keďže má tašku MacSystem, usudzujem, že ho kúpili tam a že jej tam meksystemáci inštalovali tie aplikácie. Celá trieda na čele s “tým hladným” a “tým, ktorý Vás udal za *idopríbehy” jej to chytajú, prenastavujú a po chvíli nadávajú, aké je to strašné a čo všetko im tam nejde. :D

    Btw. pardón že si tu riešim osobné záležitosti, ale má to súvis aj s témou a to hneď dvomi spôsobmi (a internet vo Vladivostoku je drahý a firewall blokuje všetko, okrem MacBlogu):
    1. Existujú aj ľudia, pre ktorých nie je ani Mac OS intuitívny.
    2. Tí potom na Apple nadávajú a radia ostatným, aké majú nanič produkty (ako poradili tej pani/slečne, ktorá založila túto tému). Veľký trt makový sa do toho rozumejú… Mali by radšej nechať priestor kritikom, ako som ja. :-P :D

    #120554
    happy.hack3r
    Účastník (Participant)

    …nejake rady si uz dostal aj ked vacsina prispevkov je asi offtopic…
    s tym spominanym TOSHIBA Satellite U300-153 si ho neporovnavaj…ked uz toshiba satellite tak skor Satellite Pro U300-15C, ktory ma porovnatelne parametre aj procak ale 2.4Ghz penryn je este stale o tych 10% rychlejsi od 2.2GHz santa rosy. Rozdiel ceny 42920.- (swp.sk) vs 35462.- (alza.sk) plne zodpoveda rozdielom v spracovani a designe v prospech macbooku.
    Nie som zatazeny jablkar – pouzivam hlavne XPPro a iba cca 9 mesiacov vlastnim 15″ macbook pro so santa rosa chipsetom – ale po cca 10 notebookoch, ktore som pouzival za 16 rokov s kludnym svedomim mozem povedat, ze macbook pro je jeden z najlepsich, ked nie rovno najlepsi…a to mam moznost osahat aj ine nove notasy, hlavne z vysej kategorie…pouzival som iba kvalitne notasy z vyssej triedy – pocnuc prvymi ibm thinkpadmi a legendarnym Digital HiNote Ultra II a dalej Toshiba Tecra, Satellite Pro, Dell Lattitude D600 a Fujitsu Siemens Lifebook – takze urcite s kludnym svedomim viem porovnavat.

    Takze ak sa ti paci macbook a mozes si ho dovolit, smele do toho. Ja ti mozem iba tolko povedat, ze na zaklade 9-mesacnych skusenosti s macbook pro a s 2 ipodmi (nano 2gen a 160gb classic), ze ked o rok budem chciet vymenit aj svoj desktop tak to bude urcite mac pro a zrejme moj dalsi notas bude tiez macbook pro ked ten terajsi dosluzi (dufam, ze apple si nepokazi dovtedy renome ;)).

    #120556
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    MLN: malý enter som mal ešte aj na pc mám ho aj na hliníkovej klávesnici a aj na tej vstavanej na MBP a iný by som už ani nechcel je to sila zvyku ale na malíček ani nič viac netreba je to ideál :)

    #120557
    sonicka
    Účastník (Participant)

    dakujem velmi pekne , no vidim to na macboooook :)))))

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.