Macbook PRO 13″ vs. Macbook Air 13″

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Macbook PRO 13″ vs. Macbook Air 13″

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 45 )
  • Autor
    desann
    Účastník (Participant)

to je podla mna uz moc velke… 15″..
    to skor mat nejaku prenosnu 13tku pre kazdy pripad (aj ked bude vacinou doma myslim)
    a casom dokupit nejaky mac mini ako hlavny pocitac ak by sa mi s macom pracovali dobre a rozhodol by som sa prejst nan uplne

desann
    Účastník (Participant)

zacinam sa zas naklanat na stranu air. nakoniec je to aj taka „dizajnovka“ a vdaka tomu si myslim ze by som ho casom aj lepsie predal.

ono ak by sa ten nizsi vykon dotykal len takych veci ako casu exportu videa, konvertovania vacsich suborov tak to by ani nevadilo. skor mam obavy z toho ze praca v photoshope, alebo este lepsie v nejakom trochu narocnejsom programe na strih videa nebude svizna, popripade notas bude mrznut a ak toho bude spusteneho viac ani nehovorim… nestojim o to aby ma to stalo nervy…

ak sa tohto nemusim obavat prosim vyvratte mi to :D

martin26
    Účastník (Participant)

kup si pro

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

SSD disky vydržia menej ako HDD (počet prepisov), ak ti v MBA po dvojročnej záruke odíde disk (mne napr. tiež odišiel, ale ešte v záruke, v záručných udalostiach patrí toto k tým častejším, to odpalenie disku) tak MBA môžeš položiť na poličku a kúpiť nový.

desann
    Účastník (Participant)

ssd u mba sa da vymenit:
    http://eshop.macsales.com/shop/SSD/OWC/Aura_Pro_Air_2012

pre mna je najsilnejsia stranka u mba jeho rozlisenie.
    v inom fore siom sa docital ze s vykonom su na tom s Pro porovnatelne. vraj co neutiahne air neutiahne ani pro.

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

Praveze sa pleties, MBA ma momentalne najhorsie rozlisenie z dostupnych prenosnych Macov. MacBook Pro s retinou (13″ alebo 15″) je TOP, co sa rozlisenia tyka.

desann
    Účastník (Participant)

ibaze MBP ma o 100 riadkov menej. tak asi najhorsie rozlisenie ma MBP.

mmacoo
    Účastník (Participant)

Pred chvíľou som robil porovnávací test môjho mbp13 mid 2012, kde som robil upgrade na SSD a známeho mba13 2011. Konkrétne sa jednalo o boot test, keďže nebolo viac času. Je pravda, že ten air je minuloročný, ale išlo hlavne rýchlosť ssd. spravil som aj video, nie je príliš kvalitné, naozaj nebol čas, ak by ste chceli, môžem ho sem zavesiť.

megahafo
    Účastník (Participant)

Mno, to to rozlisenie. Ak chces pouzivat MBP (non-retina) s vyssim rozlisenim mozem odporucit utilitku SwitchResX. Podarilo sa mi na 13″ displeji (1280×800) rozchodit az rozlisenie 2560×1600.. Som softwerar potrbujem vysoke rozlisenie koli SDK a normalne bezim na 1920×1200, je to take trosku mazle, predsalen sa to scaluje ale inak to vyhovuje. Normalne sedim za 27″ iMacom, MBP s utilitkou pouzivam na cestach a ked sa mi nechce z postele :-D Inak by som radsej retinu, ale pockam kym dosluzi tento.

kenvele
    Účastník (Participant)

desann mal som podobnu dilemu, moj bracho si kupil pouzity air(4mesiace) a ja som asi 4 mesiace vahal ci kupit air alebo mbp …ten displey neries to su len myty na vlastne oci rozdiel nijako nerozoznas…ak ho potrebujes nosit kazdy den so sebou ber air je lahsi…inak mbp …ja som si nakoniec vzal mbp 13,3 a hned som si nechal v i stores bezplatne vymenit ram na 8gb (samozrejme ze si ju musis zakupit) o ssd zatial neuvazujem macbook pro mi facha ako ma a nezahrieva sa ako air ..ked sme s brachom narovnako zapnute stroje ja som po hodine v pohode a on uz riesi chladiacu podlozku lebo fakt ze air toho tepla viac vyda navon…
    dalsia vec vsetko si hadze na cloud uloziska a ked mas pomaly net tak…zbohom…ja to trepem na hdd…na graficke programy pro urcite lepsi s vykonom

p.s moja osobna skusenost ziaden odborny nazor

desann
    Účastník (Participant)

1440×900 vs 1280×800 je podla mna dost slusny rozdiel…
    kazdy hovori nieco ine.. niekto ze je to zanedbatelne, niekto ze je to viditelne dost…
    stale neviem… klucove by pre mna bolo asi porovnanie vykonu tychto dvoch notebookov. ak pro vedie o nejakych 10% tak si myslim ze je zbytocne nad nim uvazovat. neviem no… ako by air zvladal moje poziadavky..

iMartin
    Účastník (Participant)

“skor mam obavy z toho ze praca v photoshope, alebo este lepsie v nejakom trochu narocnejsom programe na strih videa nebude svizna, popripade notas bude mrznut a ak toho bude spusteneho viac ani nehovorim”

Tak tohoto sa naozaj obavat nemusis. Pouzivam Xcode, Pixelmator, cely iWork, Safari, iTunes, Mail, plno dalsich dev appiek. Nikdy ich nevypinam. Vkuse bezia a nikdy mi Air nesekal, ci uz som mal 4GB alebo 8GB. Na procesor nie som narocny, mozno kompiluje o sekundu pomalsie, ale ked ti stroj prehra 4 x 1080p video (s vypinanim appiek som sa neobtazoval), tak to nieco hovori.

Ak nemas externy displej, tak 1,3MPix vs. 1MPix je rozdiel.

Co sa tyka SSD. Co myslis, ze ti dlhsie vydrzi? Vstavany SSD modul do Airu alebo dokupeny do Pro?

Osobne sa cudujem, ze v dnesnej dobe este niekto (a celkom vela ludi) uvazuje o kupe klasickeho MBPro. Ako jedine Macy maju este mechaniku a platnove disky. Tie stroje su vo svojej poslednej generaci (to je len moj nazor, ale opodstatneny).

mmacoo
    Účastník (Participant)

iMartin a čo podľa teba dlhšie vydrží? „origo“ SSD apple v airi alebo ľubovoľný v pročku?

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

iMartin a mmacoo: nuž ale až sa pokazi, na MBP vymeníš, na MBA je priletovany natvrdo.

i ked podla linku od Desanna teraz neviem :-D

desann
    Účastník (Participant)

neni priletovany natvrdo, je to len fam.

mmacoo
    Účastník (Participant)

Lukáš veď ja som za možnosť MBP, takže s týmto som vysporiadaný :)

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

desann: hmm, to som nevedel :-) , ale ako je to riešené v záruke?

mmacoo: tiež som za MBP

Ako jedine Macy maju este mechaniku – to môže byť aj plus, miesto mechaniky totiž možeš dať dalsi HDD, na MBA take čosi nehrozí :-)

desann
    Účastník (Participant)

tu mechaniku nepotrebujem. vzdy sa da dokupit externa. takisto aj disk.
    okrem toho namiesto nej dat hdd sice… ano.. da sa to… ale strbina v sasi wtf :D

ak by som sa rozhodol pre pro tak len kvoli vykonu a dizajnu(paci sa mi ten cierny ram okolo displeja).. No mozno este moznost dokupenia ramky nie je na skodu.
    ale ten vykon.. neviem ci 13tky nemaju porovnatelny s airom, aj co sa tyka intel turbo boost:
    macbook air do 2,8Ghz (co je narast 1Ghz od zakladu)
    macbook pro do 3,1Ghz (co je len o 600Mhz)

a vrta mi hlavou co povedal iMartin ze tato trieda MBP cim skor zanikne, nieco na tom pravdy bude, myslim ze o 4 roky lepsie predam air ako pro. co myslite vy?

ked to cele zhodnotim air mi pride viac „smart buy“ jedine ze by pro bol na tom vykonovo citelne lepsie.
    (co mozno je tak 15tka s stvorjadrom, ale to je celkom mimo temu…)

mcmatej
    Účastník (Participant)

Pozri neviem co riesis. Chces pocitac na pracu tak si kup pocitac na pracu co je PRO najlepsie s tou retinou. Chces dizajnovu chutovku kup si AIR. Normalne zhodnot to co potrebujes a co vyuzijes a kup si to nie to ze vsak o dva roky to predam o 50 EUR lepsie, ked si clovek co si kupuje comp za 1300e tak 50 e po dvoch rokoch ta zrejme z biedy nevytrhne…a ked ich nebudes (50e) mat, tak na chleba ti predpokladam ostane. Ja som chcel strasne vykon a neviem co.. mat nadupany komp a nakoniec po triezvom uvazovani mam air lebo jedine co na nom robim je surfovanie, maily, a v pixelmatorovi upravujem fotky a teda este excel, word a troska powerpoint. Zhodnotil som to, ze viac menej sa stale presuvam a ze viac mi zalezi na tom aby ma PC pred klientom reprezentoval, tak som chnapol po tom. Vtedy vsak este nebola retina….po tom by som chnapol teraz :)

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

Este jedna rada – fakt maximum RAM, co je mozne. 4 GB je nepouzitelne malo, 8 GB je uz lepsie. V pripade Air chod do maxima RAM, co sa tam da dat. Neskor to nerozsiris a budes lutovat. 4 GB a Mountain Lion = utrpenie.

Otazkou je – skutocne sa tak casto presuvas, ze vobec potrebujes notebook? Tu sialenu modu okolo kupovania notebookov vobec nechapem, hlavne u ludi, ktorym to lezi viacmenej na stole.

Ak potrebujes mobilny pocitac 2x do roka, chod radsej do 27″ iMacu. Na nejake ukazky prac staci kludne aj iPad.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 45 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.