MacBook Pro 13 – Mid 2010 Problem s upgrade RAM

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MacBook Pro 13 – Mid 2010 Problem s upgrade RAM

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    sarvi
    Účastník (Participant)

Zdravim pani,

Mam problem s upgraed-om RAM pamete pre moj mac. V zakladnej zostave som mal 4GB(2×2). Rozhodol som sa pre upgrade. Najskor som vymenil iba jednu RAMku za 4gb takze som mal dokopy 6GB vsetko ficalo uplne vporiadku, vykon lepsi a tak som sa rozhodol vymenit aj druhu za tu istu identicku ramku takze teraz by som mal mat 4×4 a vsetko by malo ist ako pomasle. Problem je v tom ze ked vymenim aj druhu RAM za identicku tak pri nacitavani ked zapnem notas mi to zamrzne. Netusim v com je problem ale spravilo mi to aj ked som nechal iba 1x4GB tiez to freezlo. Som si isty ze RAMky obidve funguju lebo ked som ich nechal bezat na striedacku najskor jednu a potom druhu v kombinacii s 2GB tak to islo tak ako malo. Proste nejde mi upgrade na 8GB.
    Nie som isty mozno to moj mac nepodporuje kazdopadne mam tak ako som uviedol v nazve:
    MacBook Pro 13 – Mid 2010
    Pouzita RAM:
    http://pamate.heureka.sk/transcend-sodimm-ddr3-4gb-1333mhz-cl9-ts512msk64v3n/

Any idea?

modemw
    Účastník (Participant)

2010 rocnik macbooku vyzaduje pamate 1067MHz. Ked si mal jednu novu a jednu staru tak macbook pouzil taktovaciu frekvenciu rovnu pomalsej z celej mnoziny, teraz vsak ked si vymenil obidve tak macbook pouzije najvyssiu dostupnu frekvenciu co je v tomto pripade 1333 MHz, avsak integrovana grafika zdiela hlavnu pamat a ta nepodporuje viac ako 1067, takze pamat je dobra, funguje, avsak nie je vhodna pre tento macbook.

sarvi
    Účastník (Participant)

Da sa to nejako software-ovo podtaktovat ci vymena ram ?

Drevoplech
    Účastník (Participant)

Ramka sa da podtaktovat urcitymi utilitami, ale to by som nerobil. Vymen jeden z tych modulov za ramku s frekvenciou 1067 MHz a bude to fungovat. Jednoducho tam nemozes mat dva moduly s frekvenciou vyssou ako 1067 MHz.

sarvi
    Účastník (Participant)

Diky :)

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.