MacBook Pro 13.3″ + Photoshop

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MacBook Pro 13.3″ + Photoshop

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 33 )
  • Autor
    ViRPo
    Účastník

Zdravim Vas,

Ospravedlnujem sa ze Vas tu takto otravujem (po teme Macbooky na SK) … Rozhodoval som sa medzi macbookom pro 13 a 15″, na grafiku (vykonovo by mi vsak mal stacit 13″ model), samozrejme 15ka by bola lepsia, snazim sa najst kompromis medzi prenosnostou a vykonom. (cez vikend by sa mohol napajat macbook na 22″ monitor, neskor mozno 24.)

Chcem sa preto spytat ako je to s photoshopom na najnovsom MacBooku Pro 13.3 2.4GHz.
    – kolko priblizne trva start photoshopu (niekde som nasiel prvy start 14sekund, dalsi 3s je to realna hodnota ? tuto hodnotu som nasiel z macbooku 2.4GHz …)
    – nevedel by spravit niekto screensoht 13.3″ s photoshopom, chcem vidiet kolko miesta ostane vo photoshope, ci bude dost miesta na tvorbu webstranok (predsa 1280x800pixelov voci 1440×900(1680×1050)…

Mate este nejake skusenosti s ps na macbookoch 13.3 (aj dobre aj zle ..)

Dakujem

roarbb
    Účastník

Ja mam macbook pro najslabsia konfiguracia … 2 gb ram, 2.26 C2D … spustanie photoshopu 19 sekund … ale to zalezi aj od nastaveni ktore nacitava, kolko brushov nacitava a podobne.

Osobne ho mam napojeny na 24″ monitor. Predtym som monitor nemal a tiez sa venujem programovaniu a dizajnu webov. Nebolo to az take hrozne aj na tom 13″ monitore.

Ale kupoval som ho s tym ze ho budem vacsinou pouzivat s externym monitorom, predsa len je to 13″.

mmatis
    Účastník

Dobry den,

chcel by som sa spytat aky je rozdiel medzi 2,4 GHz a 2,66 GHz konfiguracii MBP 13″ – myslim zvysenie vykonu (najlepsie v percentach)

Dakujem pekne

ViRPo
    Účastník

roarbb: chapem, a ked spustat cito len photoshop bez brushov ?
    // nespravil by si mi screensoht s photoshopom na 1280×800 rozliseni ?

mmatis: ten rozdiel je v podstate asi 5-8% co som cital, cize photoshop sa ti nebude zapidat 10 sekund ale 9.6sekund

termix
    Účastník
    Petler
    Účastník

Dakujem za ten screen aj ja :) Dost mi to pomohlo v rozhodovani. Uz si len pockam do maja na novy MBP 2,4 13, vybavim DPH a mozem sa konecne bavit :D Len tak mimochodom, zapojim donho hocijaky monitor ako napr. 22″ Samsung?

keff
    Účastník

Na rozliseni 1280×800 se web delat pohodlne neda. A podle rychlosti spusteni PS bych moc vykon neposuzival (ta rychlost stejne bude klesat postupem casu). Kazdopadne na webdesign by vykonove mela stacit ta 13″ s externim monitorem. Problem by mohl nastat az bys delal nejake tiskove zalezitosti ve velkem rozliseni, slozite vekroty v AI a podobne.

termix
    Účastník

Petler: Zapojis nan hocijaky monitor, no pravdepodobne budes potrebovat adapter (mini displayport->dvi, mini displayport->hdmi, mini displayport->vga). Tie zozenies bud original za 20-30 Eur alebo napodobneniny (podla mna nezistis rozdiel) do 10 Eur.

termix
    Účastník

A inak ja mam tiez podobnu dilemu ci 13 alebo 15. Teraz mam MB, v podstate len programujem, grafiku robim velmi sporadicky a da sa povedat ze mi to staci. Ale len do chvile kym to nepripojim na externy monitor, potom mi to uz pride male :)

Cize pokial to neuvidis vacsie, ani ta nenapadne ze ti na tom nieco vadi, ale ked uz to raz vacsie uvidis, zacnes to riesit :D

Petler
    Účastník

Super.. a kde sa daju take „remake“ veci zohnat?

ViRPo
    Účastník

to termix: dik, aspon viem ze spravim web do sirky 1000 bez scrolovania doprava, vyska vychadza na 670px cca, nevies, ten dolny dock co robi ked mas dokument povedzme 1000x900px ?

to: Peter: sme na rovnakej vlnovej dlzke, sme studenti, a obidvaja na 98,5% kupime 2,4ku :)

to keff: webstranky … co ja viem urcite na tom dost porobis, nevravim ze to bude neviem ake pohodlnne, ale tak ako pre zacinajuceho grafika …, samozrejme cez vikend na externom monitore ;).

co sa tyka minidisplayportu objednal som si uz cez ebay dve redukcie, jedna minidisplay port -> dvi (1.8m) za 10eur s postovnym a minidisplayport -> hdmi (5eur) to je iba kratka redukcia kde treba napojit dlhsi hdmi …
    Cize to vyslo na 15eur, a som vybaveny (pri hdmi to bude dufam prenasat zvuk ;)

tie originaly su robene tak isto ako fake v cine, a nenazval by som to fake … jedna sa o redukciu ktora by mala plne fungovat (myslim ze tienenie a kvalitu mozeme vynechat kedze rozdiel je naozaj minimalny)

//termix presne tak ja som 15 neriesil kym mi niekto neporadil ze 15 keby mi aj dal na nu peniaze :D

termix
    Účastník

ViRPo: Pokial mas vacsi dokument, tak dock tam ostane, akurat sa ti tam objavi scroll a musis scrollovat :)

A mimochodom, aj ja som studak a tiez asi pojdem do 2.4, tej 13 palcovej :)

A tie redukcie som kupoval takisto cez ebay z Hong Kongu. Nie je s tym problem, dokonca ked ti nieco nepride, su ochotni a poslu znovu alebo vratia peniaze.

ViRPo
    Účastník

dik termix, inak neuvazoval si nad 2.53 Macbook pro 15 palcovy stara verzia ?

Adrian91
    Účastník

ViRPo: to sme asi traja. Len s tým rozdielom, že tento rok asi ešte nie. Ešte ma čaká jeden rok na strednej, a ako darček k maturite si kupim macbook pro, dovtedy našetrim aj na 15″. Ak každý rok vychádzaju nove verzie macbookov tak si počkám o rok na nový :)

ViRPo
    Účastník

Adrian91 blahozelam, ja este nematurujem ;), mne sa paci velmi 15cka ale ako som vravel za to kupim novy komp stvorjadro + 8gb ram (to najlepsie pre photoshop ;D), inak uvazoval niekto nad starou 15ckou :? (skrze nizsej ceny …)

termix
    Účastník

ViRPo: To nie, ked uz 15, tak jedine novy. Hlavne lakadlo pre mna je tam ten i5 procesor, grafika a HD displej. A v cene neni az taky rozdiel aby som siel do stareho.

Bud kupim zakladny 13 alebo zakladny 15 s HD displejom. Ale najskor ten 13. Predsa len ten cenovy rozdiel je dost velky.

termix
    Účastník

A to som taky stary? :D Mna za rok cakaju statnice :D

Adrian91
    Účastník

termix: nie si to len my sme tu take deti :D

Petler
    Účastník

ViRPo: uplna pravda a vidim ze sa dost doplname v mojej aj tejto tvojej teme :D

Chcel som este zalozit temu TRACO vs. SWP, pretoze nikde som nenasiel nazory ludi na tieto dva (asi najlepsie resellery) obchody ktory je lepsi, ktory ma naopak co horsie a pod.?

Cez eBay.com ja kupovat nemozem, lebo to by som potreboval PayPal ucet a to sa mi zda zlozite a casovo narocne, navyse nemam nikoho v blizkosti kto by mi s tym pomohol :(

Co sa tyka tych redukcii tak v nich sa (zatial=) nevyznam. Ale ak som porozumel spravne, tak potrebujem samostatne redukcie/adatery ako video prislusenstvo – DVI, VGA aj HDMI ak chcem zapojit klasicky 22″-24″ monitor znacky Samsung?
    Predsa len ine monitory ako applacke su lacnejsie pre mna ako studenta, len zase ci tym aj nepridem o kvalitnejsi obraz?

ViRPo
    Účastník

Presne ako hovori Adrian, ja by som ten 15palcovy bral ale to by som uz musel mat nejake zakazky (webstranky atd …). Inak ale zda sa mi to nerealne rozdiel medzi 13 a 15 palcovym 776€ (high – resolution + matny) za tu cenu clovek kupi riadne delo :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 33 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.