Macbook, Aluminum, Late 2008

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Macbook, Aluminum, Late 2008

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    havrilko
    Účastník (Participant)

Ahoj, tak konečne som kúpil Macbook, spoznávam ho, a tak sa chcem spýtať na pár otázok. Jedná sa o tento Mac: http://support.apple.com/kb/sp500
    1. Budú fungovať aj tie najnovšie SSDčka? Konkrétne by som chcel tento: http://www.alza.sk/intel-520-120gb-ssd-d298662.htm
    2. Ohľadne RAM. Teraz tam je 2GB ale chcel by som aspoň 4GB. Nevadí keď su pamate vybrané napr. z MacBook Pro? Napr. tieto by mi mali ísť: https://www.macblog.sk/forum/discussion/38053/p-ram-2-x-2gb-1067mhz-sodim-ddr3/#Item_2
    Viac Mhz nepôjde na 100% že?
    3. Mini displayport na hdmi mi pôjde ale len obraz alebo vôbec nezobere?

Za odpovede vopred ďakujem.

gabonov
    Účastník (Participant)

mam presne ten isty model,
    1, SSD ti bude fungovat, ja mam krucial M4 256Gb a rychlost je slusnych 270MB/s , predtym som mal OCZ so sandforce a to nebolo moc dobre, tam islo rychlo len komprimovatelne data, ostatne pomaly cca 150 MB
    2, Bez problemov ide aj 8GB, ale musia byt 1066 Mhz , pri dnesnej cene cca 40-50€ za 8GB by som neriesil vyberane z ineho notebooku
    3, kabel nemam :-( k tomu sa neviem vyjadrit

Lixx
    Účastník (Participant)

2. Pri cene notebooku 400e je 40e 10% z kupnej ceny. Cize asi by som riesil bazarovky za 20e.

havrilko
    Účastník (Participant)

Super ďakujem. A pri tej RAMke, je rozdiel medzi 1066 a 1067 Mhz alebo to je len niaka „chybička krásy“? To musia byť špecialne pre Mac ?

Edit:
    Gabonov: A ide všetko „super“ ? Je to predsalen starší Mac a chcel by som tam dať ešte Mountain Lion…
    Lixx: Presne za 400€ som ho kúpil :)

Lens
    Účastník (Participant)

Myslim ze ramka je uplne rovnaka ako do beznych notebookov.
    Co sa tyka hdmi tak to pojde urcite ale nie som si isty ci pojde aj zvuk. tak bol nejaky problem tie starsie nemali audio vystup porieseny cez to tusim.

jano68
    Účastník (Participant)

Ahoj,

ja mám presne ten istý MacBook.. tie pamäte sú tie, čo mi ostali po upgrade..môžeme sa dohodnúť aj na lepšej cene (mierne :-))
    Ja som si tak isto menil HDD za SSD.. mám kingston V300 120GB.
    Mám nainštalovaný ML 10.8.2 a všetko ide parádne.. aplikácie sa otvárajú takmer okamžite,používam ho
    hlavne na Garageband a iMovie..
    S MB som spokojný,akurát ma mrzí nepodsvietená klávesnica (dosť veľa pracujem večer a v noci…) ale zasasi nekazím oči keď mám rozsvietenú lampu :-)

k chceš ozvi sa na jan.slastan(zavinac)gmail(bodka)com

GatoZV
    Účastník (Participant)

podsvietená klávesnica sa dá spraviť :-) za 15€ z ebaya

gabonov
    Účastník (Participant)

S tou ramkou som sa asi sekol ma to byt 1067 a nie 1066 a nemusia byt specialne ja mam kingstony,
    a ide vsetko super, dokonca sme to porovnavali s kamaratovym co ma mbp 13′ 2012 ale bez ssd a tento moj bol oproti nemu ako raketa

Mal som moznost odskusat hdmi kabel a zvuk ti nepojde je to len od novsieho modelu

havrilko
    Účastník (Participant)

Ďakujem za odpovede, idem kúpiť SSD od Intelu, a 4GB RAM…
    HDMI asi napojím na obrazovku a zvuk dám na repráky cez Jack :)

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.