macbook aluminium late 2008 HDD vymena

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware macbook aluminium late 2008 HDD vymena

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Autor
    miskosvk
    Účastník (Participant)

Hello vsetci – mam v tomto mb disk 5400 Fujitsu 320GB – niekde som cital ze disky fujitsu davane do apple pocitacov su jedny z najpomalsich – otazka je – pridal by som vykon – keby som si kupil nejaky WD Scorpio Black alebo Seagate Momentus 7200 ? Predpokladam, ze mb ma uz v sebe sudden motion sensor a preto mam radsej kupit HDD bez tohto sensora – najlepsie mi vychadza ten scorpio black.

Diky za kazdu radu,

Miso

mahomo
    Účastník (Participant)

no ja som si vcera objednal tento HDD 2,5“ 500GB Hitachi 7K500 SATA 7200rpm 16MB, sice do starsieho MBP 15, ale je to hitachi, kedze mam vaecsie sympatie k tymto diskom jako k hore spominanym…

tot iba moj nazor…

jeeff
    Účastník (Participant)

Ja som akurat pred 2 dnami v MacBook 13“ Late 2008 vymienal HDD, mal som tam 250 GB 5400 a menil som za Seagate Momentus XT 500GB, ten ma naviac 4GB SSD pamat kde uklada najcastejsie pristupovane data:

http://online.asbis.sk/seagate-momentus-xt-500gb-sata-7200-1-32mb_d124556.html

Zatial ziaden problem, boot sa mi zda podstatne rychlejsi, nemam ale nejake exaktne porovnania, na youtube ale najdes niekolko videi porovnavajuci tento disk.

mrzo
    Účastník (Participant)

2 miskosvk – ja som menil nedavno za WD Scorpio ale Blue – nemozem sa stazovat, zatial maximalna spokojnost – jak som sa bal po mojich prvotnych zlych skusenosti s WD diskami tak som bol milo prekvapeny – predpokladam, ze tie Black budu este o cosi malo rychlejsie a nespravis s nimi chybu – a urcite kupovat verziu BEZ free fall senzoru, ako pises MB ma v sebe vlastne senzory. Kedze som si vsimol zrychlenie aj pri 5400 otackovej verzii Blue predpokladam, ze s Black to bude este lespie aj ked nemaju Advanced Format – ja som ale bal v MBW vacsieho zahrievania a vibracii tak som zvolil 5400 otackovu variantu pre istotu, az tak zasadne super rychly disk nepotrebujem :-) BTW vcera som tahal z Apple serverov 40-50 MB/s co so starym diskom nebolo mozne takze – spokojnost :-D

miskosvk
    Účastník (Participant)

super diky chalosi za nazory, kuknem si este ten co odporucal jeeff a pojdem bud do toho alebo do toho scorpia. na ich stranke pisu ze spotrebu by mal mat rovnaku ako 5400vka a je tam nejaky silent motor na vibracie, tak to moze byt asi dobra volba…skusim a dam vediet – inak ten pocitac je dost teply aj s tym povodnym 5400 diskom, len sa mi zda ze funguje fakt slimacim tempom ten fujitsu…

miskosvk
    Účastník (Participant)

Docital som sa ze ak si clovek upgradne disk na apple online store (MBP) pri objednavke, dostane tam tento disk: Seagate Momentus 7200.4 500GB, 2,5″, SATAII, NCQ, 7200rpm, 16MB, ST9500420AS

stoji rovnako ostatne, mozno by stal tiez za rec :)

miskosvk
    Účastník (Participant)

nahodil som tento disk do booku, a mam subjektivny pocit ze cela kasna relativne dost vibruje, som z tejto investicie trochu sklamany :/ je to pritom ten isty disk co davaju do mbp vo vyrobe…

bawy
    Moderátor

každý kto menil disk si tým prešiel, ja tiež, 7200 disk som predal, vrátil som sa k 5400…. :) až budem meniť bude to SSD…ale to má čas..

stranger
    Účastník (Participant)

Ja mam 320gb black scorpio uz rok a ziadny problem. Pred tromi mesiacmi som kupoval novsi 13 pro a len som prehodil disky. Je pravda, ze v novych modeloch je uchytenie disku spravene podla mna lepsie, ako v starsich pro modeloch a hlinikovych macbookoch. V starsich modeloch treba drziak dotiahnut skoro az po strhanie zavitov… Inak disk rozvybruje cely macbook. U noych to uz je vyriesene,vibracie su minimalne…

miskosvk
    Účastník (Participant)

stranger> hm, to ma vobec nenapadlo, tu plastovu kolajnicku na jednom srobe som prisroboval len tak aby to drzalo, ked to utiahnem viac mozno odstranim trocha vibracii? disk je ulozeny na 4 gumovych podlozkach (pomocou tych srobovacich stuplov na bokoch)…

mrzo
    Účastník (Participant)

2 miskosvk – to, ze to davaju priamo v Apple neznamena, ze to nebude vibrovat :-) Ale skus podotahovat vsetko, urcite sa to zlepsi. Ja som si prave kvoli tomuto radsej kupil Blue, ale snad to nebude s Black az take zle…

miskosvk
    Účastník (Participant)

mrzo – diky skusim. ja ale nemam scorpio, ale seagate momentus 7200.4 500vku…

mrzo
    Účastník (Participant)

Aha, rozhodol si sa pre Seagate, no 7200 ako 7200 :-) , daj potom vediet ci sa nejako podarilo zredukovat tie vibracie…

mahomo
    Účastník (Participant)

no takze vcera som konecne mal trochu casu a nabral som odvahu si konecne vymenit moj starsi disk na MBP (nie unibody) za HDD 2,5“ 500GB Hitachi 7K500 SATA 7200rpm 16MB, a musim povedat ze spokojnost nadovsetko. jednoducho povedane „senior sa stal juniorom“ :D i ked vymena bola pomerne komplikovana.
    rychlost vynikajuca a vibracie v norme, myslim.

neveril som, ze celkova odozva sa az tak zlepsi…

miskosvk
    Účastník (Participant)

system ma o dost lepsiu odozvu, len baterka mi ukazuje ca. 4:25 … netusim kolko to bolo s povodnym fujitsu, dnes ho tam este supnem a skusim to porovnat (aj cez xbench)….

ale tu su porovnania o spotrebe z datasheetov:

seagate momentus ST9500420AS
    Power (W)
    Seek, Typical 1.554
    Idle, Typical 0.67

povodny apple (fujitsu 160gb 5400 MHZ2160BH) disk v mojom mb:

Read/Write Power 1.9 watts (1.5 Gb/sec) or 2.1 watts (3 Gb/sec)
    Active Idle Power 0.6 watts4
    Standby Power 0.13 watts4
    Sleep Power 0.13 watts4

mahomo
    Účastník (Participant)

2 miskosvk: ja som mal predtym taktiez fujitsu, no 120 giga 5400ku a teraz som menil za HITACHI 7200ku a spotreba sa mi zda zhruba rovnaka, ako aj hlasitost…

ja len pre info, ze radsej som kupil hitachi ako wd alebo seagate….a spokojnost :)

miskosvk
    Účastník (Participant)

no, cela kasna mi jemne vibruje, hlavne ked polozim ruky na pocitac….ak by niekto chcel tento disk kupit (je uplne novy, stary 3 dni) spolu s fakturou a zarukou, rad ho predam za 60€…

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.