MacBook Alu / Vista DX 10 vs XP DX 9 ?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software MacBook Alu / Vista DX 10 vs XP DX 9 ?

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Autor
    Príspevky
  • #60328
    XcoRpi
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň

    V celku ma zaujímajú bechmarky, nového MB Alu a výkon NVIDIA 9400 v prostredí DX 10. Zvyšuje sa alebo znižuje? Viac FPS/ krajšia grafika? Či stále platí Vista = fps down? Oplatí sa to vôbec riešiť DX 10 pri tej karte?

    #141337
    Guess
    Účastník (Participant)
    #141339
    XcoRpi
    Účastník (Participant)

    No jasné, ale tam nie je bechmark priami pri porovnávaní DX 10 výkonu a DX9 výkonu

    #141350
    gs_peter
    Účastník (Participant)

    pokial si pamatam, tak Apple fici na OpenGl, takze cisla pre nejake DX prostredie by som silne ignoroval iba ak sa tu zas vynara uchylka je.at Win na Apple…

    #141357
    XcoRpi
    Účastník (Participant)

    gs_peter: sorry, ale to je čistá blbosť, čo má spoločné Apple OpenGL a výkon integrovaného grafického čipu NVIDIA 9400? S chipsetom Apple nič nemá, to je čisto v réžii NVIDIE a mňa zaujíma rozdiel medzi DX 10 a DX9 výkon fps… Možno tak v Snow Leopard budú tieto grafiky výkonnejšie v Mac OS X, keďže OpenCL, ale aktuálne sa jasne oplatí hrať na Windows, kôli optimalizovaným ovládačom od NVIDIE…

    #141370
    gs_peter
    Účastník (Participant)

    mne ide o to, ze naco si kupujes Apple, ked tam das aj tak Win, je jednoduchsie si kupit nejaky HP alebo Lenovo…

    a DX 10 alebo DX9 je vec Win, nie Mac OS X, ide mi o tuto vec…

    #141381
    XcoRpi
    Účastník (Participant)

    @gs_peter a načo potom od veci komentuješ v tomto fóre? Tvoj komentár je 0% prínosný… Nechápem, čo si vôbec dovolíš komentovať a starať sa do toho, či si inštalujem na Mac windows alebo nie. Otázka je položená výkon DX 10 / DX 9, nič viac, nič menej.

    PS: ak by bol na Mac OS X taký výber hier, ako je pre windows, tak s radosťou zmažem bootcamp particiu.

    #141386
    gs_peter
    Účastník (Participant)

    reagujem, pretoze toto je Mac forum, takze by sa tu podla mna nemalo rozoberat Win veci, s tym ta odporucim na blogy, kde sa rozoberaju veci, ktore s Win suvisa, toto forum by tymto smerom nemalo ist, aspon si to myslim, aj ked v poslednej dobe tu je viac otazok ohladom Win ako Mac OS X…

    instaluj si na pocitac co chces, je to tvoja vec, ale rozlisuj forum, do ktoreho to pises, ked mas Apple stroj a nadrbes si tam Win, tak si rady musis hladat na Win forach, skor ti ludia pomozu, podla mna by sa malo na to prihliadat…

    a ak si taky vasnivy hrac, tak si kup hernu konzolu, usetris si tym cas na rozoberanie tem, aky vykon ma aka grafika v ktorej hre…

    #141390
    Anonymný
    Neaktívny

    gs_peter:
    Zdá sa mi, že reaguješ až prehnane podráždeno. Nevravím, že ja reagujem vždy kľudne a vzorovo, ale nie určite nie takto a ešte toho ak je to normálna technická vec. Čo a tak pýtal sa ohľadom Win a čo? Neznamená že sa to volá MacBlog že to je vyslovene len o Apple Macintosh. Keby to je tak, tak by OSX asi nemal v sebe BootCamp alebo virtualizačné softy. Apple tam sám dal ten BootCamp to znamená že s tým ráta že niektorí jedinci si tam ten Windows budú aj inštalovať. Keďže je BootCamp súčasťou OSx. je aj súčasťou Macu a tým pádom je na správnom fóre. Je niečo ako nejaký OSX program alebo utilita podobne ako BootCamp na Winowsoch? Ak bude tak to môže ísť riešiť do Windows fór, ale nie je a preto je tu chlapec na mieste.
    Aj keď som sám veľký odporca Windows a takisto som ho na Macu nikdy nemal nainštalovaný, nemôžeš predsa druhým ľuďom v nucovať svoj názor, či rozkazovať aby si na Mac Winows neiinštalovali, keď Apple to nezakázal dokonca im dal tú možnosť v podobe BootCampu.
    Preto sa trošku ukľudni a keď mu nechceš poradiť tak ho nechaj tak nech mu poradí niekto druhý. Majte sa.

    #141392
    gs_peter
    Účastník (Participant)

    moze byt, ze reagujem podrazdene (nemaj obavu, nie som podrazdeny) a taktiez viem, ze Apple si tam dal BootCamp ako standard, ale vies, pozri si zvycajne otazky, co sa tu preplieteju, stale len Win, ja len potom nerozumiem, preco si ludia vobec Apple kupuju, ked tam aj tak nahodia Win (proste som prestal rozumiet, preco si ludia kupuju Apple)…

    v reale mi je jedno, co si tam daju, ale to nemusim vysvetlovat

    #141424
    Anonymný
    Neaktívny

    Jasné, stáva sa..Mne tiež vadia tie reči o Win na OSX ale čo už s tým narobíme, keď tam dal Apple tú možnosť ako BootCamp alebo druhý vývojári cez virtualizáciu tak môžme len odporúčať aby si to tam nedžgali, ale rozhodujú sa nakoniec aj tak oni. A Win je ako chrípka, pochybujem že dakedy vykape, len zmutuje a zmení podobu :-)

    #141532
    XcoRpi
    Účastník (Participant)

    Sú tu komentáre až na druhú stranu, ale iba 1, čo navyguje na bechmark. Nerobte sa dôležití, že komentujete aj tam, kde nemáte nik nič povedať. Hasan: ďakujem. Otázka bola na MACBOOK (čo je Apple produkt…) len iný OS. Je tu mnoho ľudí, čo používajú na Macu windows ako alternativny systém, pre hry a podobne, takže čo tu niekto, ako gs_peter skutočne rieši…

    #141559
    raul
    Moderátor

    XcoRpi: podla mna jednoznacne vista = fps down… Ak win na macbooku, jednoznacne xp. totiz, ono by sa dalo hovorit:
    lepsie DX9 ALEBO DX10 na xp A lepsie DX9 ALEBO lepsie DX10 na viste A lepsie DXvitaz na xp ALEBO DXvitaz na viste…
    ak vies, co chcem povedat… Ale taky test skus mozno spravit sam :))))

    Ak som nerozumel otazke, sorry :)

    Ale aby som si zachoval chrbtovu kost, musim povedat, ze v tomto pripade uplne suhlasim s gs_petrom… Naco tam trepat win – mozno trochu na hry (aj ja som to tak mal, teraz nie, ale zrejme casom opat…), ale aby som sa zamyslal nad fps a DX.. no urcite :-)

    #141565
    wbear6
    Účastník (Participant)

    Vista je na novy HW vhodnejsia ako XP. Vista je na novych strojoch stabilnejsia, lepsie vyuziva pamat ako aj procesor. Totiz logikou niektorych ludi by bolo najvhodnejsie pouzivat windows 3.11. Ved zere malo RAM a je rychly.

    Na macbooku s GeForce 9400M je smiesne hovorit o DX10. Hry ktore ti pojdu na dostatocne vysokych detailoch aby si videl rozdiel medzi DX9 a DX10 su starsie, teda nemaju podporu DX10 – cest vinimkam. Urcite by som si radsej zahral DX9- 1280×800, ako DX10 – 800×600.

    Nevidim dovod preco neriesit problemy ohladom SW, ved ide o Apple stroj. A mimochodom na “windows fore” , ked ludia vidia ze mas apple tak ta odkazu na apple forum, aj ked sa clovek pyta na windows ( vo vacsine pripadov), alebo dostanes odpoved typu “ked mas apple pouzivaj Mac OS”.

    #141568
    renad
    Účastník (Participant)

    Ľudia, treba byť reálni :)
    Macbook nie je, nebude a ani nebol stavaný ako herná konzola – takže si myslím, že rozdiel DX9 / DX10 a varianty XP / Vista sú od veci. Na nejaké občasné hranie sa – je to podľa mňa úplne jedno.
    Či si niekto nainštaluje Windows alebo nie – to je jeho vec. Ja osobne ho zatiaľ ešte mám – ale čoskoro skončí v koši – lebo cez Crossover som rozbehal 3 programy, ktoré potrebujem na kompatibilitu so zákazníkmi.
    Inak osobne témy s so svetom “win” pozerám len sporadicky – a zdieľam podobný názor ako raul a gs_peter.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.