Macbook air alebo pro??

Domov Diskusné Fóra Ostatné Macbook air alebo pro??

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 41 až 47 (z celkového počtu 47 )
  • Autor
    majdy
    Účastník (Participant)

Priateľka používa svoj Air 11″ a vôbec jej veľkosť neprekáža a keď sa človek zahľadí, zvykne si rýchlo vlastná skúsenosť napriek tomu, že mám 15″ Retinu (odkedy mám retinu, je to trošku utrpenie priznám sa), naopak, je to kompaktné a hodí si to aj do kabelky keby potrebuje.

Ďalšia vec, má tam 2GB Ram a používa to na to isté, čo požaduje zakladateľka témy, plus občas aj taký jednoduchší Photoshop a pritom spustené appky, mnoho otvorených tabov v Safari a nieje problém.

Má OS X Mavericks (update už tretieho OS) a funguje bez problémov. Mavericks to má zrejme super poriešené s tou kompresiou pamäte.

Takže myslím že 4GB jej bude úplne postačovať na to čo požaduje. Ja som užívateľ, ktorý potrebuje viac a aj mojích súčasných 8 mi ledva ledva stačí ak pracujem vo veľkých projektoch, no nepociťujem systémové spomalenie, a nedostatok, až keď sa pozriem na activity monitor, takže viem si to porovnať. Hovorím to na základe reálnych skúseností. Samozrejme OS X si zoberie všetku pamäť a je jedno koľko jej tam máte, ale jej bude možno 8GB aj do budúcna zbytočných.

Čiže ak má peniaze, nech priplatí za 8GB, ale vôbec by som sa tých štyroch nebál…

odklizec
    Účastník (Participant)

Neco jineho je, kdyz ma clovek stary laptop a chce na nem mermomoci mit novy system, tak mu ani nic jineho nezbyva, nez se utesovat tim, jak 2-4gb pameti staci ;) Pokud nekdo kupuje novy laptop, mel by uvazovat na par let dopredu. A 4GB bylo nutne minimum uz nejaky rok zpatky. Samozrejme se s tim da zit. Komprese pameti neni vsemocna. Tento rok vyjde novy OS a dost bych se divil, kdyby se pametova naroky snizily. Spis naopak ;)

lordsoft
    Účastník (Participant)

nerozumiem, preco je take tazke niektorym z vas pochopit, ze na prasprosty web browsing tie 4GB STACIA a este aspon 2 roky budu. Nikdy sa Apple nechoval k zakaznikom az tak nechutne, ze by planoval 4GB ram umelo odstranit, tak, ako to robi v iOS so starsimi generaciami. Myslim si, ze ak by to mali v plane, tak neponukaju tuto moznost ako default hodnotu, ale ponukali by rovno aspon 8GB.

Vsetci co tu vehementne odporucate nutnost aspon 8GB ram strihate videa? Alebo ide len o windows honic hw syndrom?

majdy to moc dobre napisal: „Čiže ak má peniaze, nech priplatí za 8GB, ale vôbec by som sa tých štyroch nebál…“

a teraz vsetci honici do mna :-)

odklizec
    Účastník (Participant)

Troufam si tvrdit, ze nikdo nedela JEN web browsing. A taktez si troufam tvrdit, ze jen malokdo zavira aplikace. Tim myslim, ze je uplne vypne. Takze je uplne fuk, jak dobry ma Mavericks memory management. Drive nebo pozdeji fyzicka pamet dojde a zacne se prehazovani hromadek volne pameti nahoru dolu a i prepnuti mezi appkama chvili trva, nedej boze kdyz chce clovek neco prekopirovat mezi applikacema. To ze mam OSX jinou spravu pameti nez Win neznamena, ze pamet casem nedojde. Staci pohledat tohle foum a kazdou chvili clovek narazi na zpomaleny mac, beach ball problem atd.

Fábroška
    Účastník (Participant)

Ďakujem Vám všetkým za pomoc, tak mám jasno v tom, že to bude air 13′ 256GB 4RAM, ale chcem sa teda ešte spýtať v čom bude ten nový air čo ma výjsť iný? Či sa na neho oplatí čakať a bude to nejaké „wau“??

dfx
    Účastník (Participant)

Nikto zatial nevie, v com bude iny :-)

Su spekulacie, ze bude mat retina display, alebo ze nebude mat ventilator alebo ze touchpad nebude klikaci a bude podporovat dalsie gesta. A mozno nebude z toho nic a mozno tento rok ani nebude novy macbook air.

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

Fábroška:

pozeral som ten Air 13p s 256 GB SSD a 4 GB RAM, takže:

8 GB RAM – plus 100 euro
    i7 1,7 GHz – plus 150 euro

Určite by som to zvážil, to Airko stojí 1300 euro, no a RAMku a procesor proste nevymeníš.

Tí ktorí tvrdia, že na to čo požaduješ, je 8 GB RAM zbytočnosť – nezabúdaj, kedysi na to stačil Celeron s 512 MB RAM :-) vlastná skúsenosť :-) a RAMku do to drahého Airka už nedoplníš…

A k tomu procesoru – pozeranie filmov – aké filmy? V SD kvalite z CD? Nové v 4K? FullHD?

Pre rýpalov, ktorý povedia, že Full HD na Airku nemá zmysel, lebo jeho displej nemá aj tak také rozlíšenie… čiže „stiahnuť a pozrieť“ už neplatí? Treba medzikrok „konverzie“? Čoraz viac obsahu bude vo Full HD a 4K, a nepredpokladám, že každý film budeš pred pozretím konvertovať na HD rozlíšenie….

Ak to Airko plánuješ mať 2 roky a viac, určite by som to zvážil. Airko nie je lacná vec.

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 41 až 47 (z celkového počtu 47 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.