MacBook Air 13″ 256 SSD, 4GB RAM – nejde naštarovať

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MacBook Air 13″ 256 SSD, 4GB RAM – nejde naštarovať

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    dalco
    Účastník (Participant)

dobry den,
    predvcerom som kupil manzelke Mac (MBA 13″). Vcera vecer som zacal s migraciou SW zo starsieho MBP, ktory som jej dal, ked som si ja kupil novy. Pretoze som migraciu robil cez Wi-Fi a nie ethernet kabel, napisalo mi to na obrazoke čas cca 4 hod. Pretoze bolo pred polnocou, nechal som oba compy otvorene a siel spat. Rano vsak MBA vobec nereagoval na spacebar, ani enter tlacitko (stary MBP v pohode. Po stlaceni spacebaru sa rozsvietil display a ukazala sa n obrazovke hlaska o ukonceni migracie)!!! Par krat som urobil tvrdy restart, ale vobec sa nerozsvieti display (start logo jablko..), a to ani po viacerych minutach. Vie mi prosim Vas niekto poradit??? Dakujem za kazdy prispevok.

Drevoplech
    Účastník (Participant)

Ako si robil tvrdy restart? Tlacitko on/off si iba stlacil, alebo si ho aj chvilu podrzal? Aby sa pocitac uplne vypol, tak treba to tlacitko drzat cca 5 sekund.

Ak si to robil spravne, tak skus dat dolu spodny dekel, odpoj baterku, s odpojenou baterkou stlac on/off tlacitko a drz par sekund. Potom zapoj baterku a skus ho normalne zapnut.

dalco
    Účastník (Participant)

to Drevoplech: hardreset som robil ako píšeš – MBA sa úplne vypol. … hmm … s tym deklom, keď to tak urobím, neprídem o záruku???!, vieš comp mám 3 dni, aby mi potom predajca nepovedal, že som zasahoval do MBA a neuzná mi záruku, to by bol pruser??

Drevoplech
    Účastník (Participant)

Neviem ako ste si dohodli zarucne podmienky, ci mas nejaku dobu na otestovanie a ci ta pocas tej doby opravnuje odpajat baterku :) No, je to iba zopar skrutiek a bezny bateriovy konektor. Ak tam nieco nedolames, tak by nemal byt problem. Ale samozrejme, neferovy predajca sa moze chytit cohokolvek aby sa vyhol zodpovednosti.

Inak, je dost mozne, ze aj to SSD zomrelo.

Ak to nchces radsej otvarat, tak skus iba PRAM reset a potom reklamuj ked nepomoze.

PRAM reset: Stlac a drz Command-Option-P-R Tlacitka ihned po zapnuti pocitaca. Tlacitka drzis stlacene vsetky naraz az kym nezaznie startovacia zvucka.

dalco
    Účastník (Participant)

:)))) Drievkopliešik – ĎAKUJEEEEM!!! PRAM reset pomohol. MBA šlape ako predtým! … v čom bol, prosím Ťa problém??? … to by ma zaujímalo :-o

Drevoplech
    Účastník (Participant)

Tazko povedat… Tato metoda resetuje vyrobne nastavenia niektorych komponentov a riesi vela roznych nevysvetlitelnych problemov. V kazdom prioade som rad, ze si rad a vsetko je vporiadku :)

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.