MacBook a nabíjanie…

Domov Diskusné Fóra Ostatné MacBook a nabíjanie…

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #65593
    Macik
    Účastník (Participant)

    Opäť Vás všetkých zdravím,

    možno ste niektorí z Vás čítali a diskutovali v mojom príspevku, kde som sa rozhodoval či kúpiť MacBook alebo MacBook Pro. Aj vďaka Vám som sa rozhodol pre MacBook Pro 13″ 2.53GHz, mám ho rezervovaný a piatok si po neho idem :) Skutočne ešte raz, veľká vďaka!!

    Možno mám v celku hlúpu otázku ale rovnaký problém som už riešil niekoľkokrát – pri klasickom NT, pri mojom mobile… Ako sa má správne podobné zariadenie nabíjať?

    Je správe ho nechať vždy až maximálne vycucať (vybiť)? A potom ho následne do úplného maxima nabiť? A či je úplne jedno či ho dobíjam kedy-tedy, teda práve vtedy keď sa mi to hodí (napr. aj keď má ešte polku baterky).

    A čo potom s tým, ak ho mám pustení dlhšie? Mám v pláne na ňom pracovať miesto PC, teda môže byť zapnutý a používaný v kuse aj niekoľko hodín… MB nebude vadiť ak bude stále na nabíjačke? Nebude si myslieť, že ho stále nabíjam (vybije ako keby na 99% a zas dobije…)

    A ešte možno jedna vec, keď dostanem novy MBP bude už prednabitý? Či najskôr pred prvým zapnutím poriadne nabiť?

    Skutočne ďakujem za každý postreh a radu :) Nechcem si svojho Macíka hneď zničiť :)

    #181114
    mychaello
    Účastník (Participant)

    Tak teda gratulujem :)

    Neviem ako to je oficialne, ale ja vsetky svoje zariadenia nabijam ako pride, hlavne mobil je na tom najhorsie, ten malokedy vybijem naplno, a casto ho dobijam v polke energie. Mam rovnaky MBP a odkedy ho mam, tak je zvacsa na nabijacke, uplne som ho vybil asi len 2x – pouzivam ho cca mesiac. Predpokladam ze tieto typove rady baterii to zvladnu lavou zadnou, t.j. nieco take ako “pamatovy efekt” im nehrozi, to bolo par rokov dozadu … [dufam] :)

    #181116
    macblogger
    Účastník (Participant)

    najlepsie ho mat stale na nabijacke – najmenej cyklov a baterka ma stale 100% zdravie.

    #181119
    Anonymný
    Neaktívny

    naco dalsie rovnake vlakno. toto sa tu riesilo uz milionkrat, skus hladat.

    #181126
    Leachim
    Účastník (Participant)

    macblogger: hovadina, tým, že máš stále notebook na nabíjačke a nevybíjaš ho ničíš baterku. Baterka sa potrebuje občas vybiť, inač sa znižuje jej kapacita. Viem z praktickej skúsenosti, keď som rok baterku nevybil. Moja baterka má po mesiaci aj niečo aktuálne 30 cyklov a health na 90%, niekedy stúpne na 95%, niekedy na 85%. MB mám zapnutý dá sa povedať 24 hodín denne, chýba mi tu možnosť vybratia baterky. Zabudol som, mám MBP najnovšia séria.

    #181138
    macblogger
    Účastník (Participant)

    mal som ibook na sieti aj rok (nevyuzity ako notebook ,tak som z neho spravil desktop) a baterka mala stale 100% health….

    #181145
    Leachim
    Účastník (Participant)

    Nie je rok, ako rok. Rok, kedy je zapnutý 8-12 hodín denne nie je rok, kedy beží nonstop. Môj terajší MBP má aktuálne uptime 7 dní a tam je hlavný rozdiel v používaní a vplyve na baterku.

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.