macbok pro 13″ bateria nefunguje

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware macbok pro 13″ bateria nefunguje

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    banix64
    Účastník (Participant)

Mám macbook pro 13″ 2010 mid OS X 10.6.8 a zdochal mi bateria. V systeme mi ukazuje preskrtnutu bateriu. System profiler mi ukazuje pri kazdom udaji o bateri „0“. Lenze, ventilator mi stale fuci a system ide neuveritelne pomali. Skusal som zresetnut System Management Controller, PRAM ale nepomohlo. Viete kde najblizsie by som si mohol kupit bateriu do macbooku? Som zo Ziaru nad Hronom. Pripadne problem so spomaleny systemom kde mi az trha kurzorom a fuciacim ventilatorom moze znamenat aj iny problem?

wert18
    Účastník (Participant)

Ahoj,
    nie som ziadny odbornik, tak to popisem ako to bolo u mna.
    Tiez mi zdochla baterka, co ma riadne nasralo a to mala len rok aj pol (mam macbook pro 13″ 2011). Taktiez mi zrazu vsetko sekalo az nakoniec jedneho pekneho dna, ked som dal restart, tak uz mi OS X nenabehol. Potom som to riesil cez original CD, kde som si dal skontrolovat disk a vyhodilo mi nejaku chybu na disku, proste nechcel sa spustit system a ja som si myslel, ze je problem v disku. Tak som uplne vymenil HDD a znova nainstaloval OS X s tym, ze som mal stale zdochnutu bateriu a po troch tyzdnoch sa mi stalo to iste. Nakoniec som zistil, ze ked macbook strati stavu, to znamena, ze vypne sa zrazu elektrika, alebo ho odpojis od zdroja a on sa hned vypne, tak sa nieco stane s datami na disku a tak sa porusia, ze sa ti opat v buducnosti nezapne macbook. Stalo sa mi to tri-krat a hned ako som si dal vymenit bateriu, tak to prestalo, preto ti radim, okamzite si zalohuj data a chod si dat vymenit bateriu. Inak problem je, ze bateria sa len tak neda nikde pozhanat a musis ist do autorizovaneho servisu, kde ti ju vymenia. Rataj s cenou cca 150 eur, i ked v jednom nemenovanom Apple obchode v BA mi technik povedal cenu 250 eur, tak som sa na pate otocil a nechal som si bateriu vymenit v Brne. To su moje skusenosti, dufam, ze som aspon kus pomohol.

tutuc
    Účastník (Participant)

wert18:
    +1

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.