Mac Pro

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    dzala
    Účastník (Participant)

Zdravim chcem sa spytat ake su rozdiely medzi mac pro a macbookom. Myslim to vykonovo ked tak pozeram mac pro ma 2 procesory 4 jadrove vykon 3 Ghz cca a to je z roku 2010, nejaky ten macbook 2012 ma 4 jadrovy procesor 2,5 ghz ake su rozdiely v tych procesoroch? a vo vykone? Pytat sa preto ze teraz pozeram ze Mac sa da zohnat aj za 1000E a pritom vyzera vykonovo fakt super, a to je z roku 2010. Potrebujem nejaky pc na tvorbu hudby teda potrebuje to aj lepsi vykon, ake su v tom vykonove rozdiely? bude pre mna lepsi ten mac 2010 alebo macbook 2012?

jigga1411
    Účastník (Participant)

Asi naj rozdiel je v tom ze do Starsich MacPro sa daju dokupovat karty,pamete RAM a dalsie disky.. narozdiel od MBP kde pri novsych modeloch je vsetko na Mainboarde cize to co si kupis uz nevymenis. Dalej pri procesore niesu podstatne len kolko ma jadier a na akom takte ale aj akou technologiou boli vyrobene. Napriklad najnovsi Haswell ma pri rovnakom takte nizsiu spotrebu a zaroven vyssi vykon.

Idealne si porovnat papierovy vykon danych zostav na stranke Geekbench
    http://browser.primatelabs.com/mac-benchmarks
    Tam uvidis rozdiel.

bawy
    Moderátor

Zaujímavé, mne na tej stránke ukázalo výkon môjho Macbooku Pro 13″ 2011 i7 hodnotu 5480, no program geekbench mi ukázal výkon 7500 pri 8GB RAM 1033Mhz a 8000 pri 8GB 1600MHz

Je pravda že továrensky bol dodávaný s 2x2GB RAM bez SSD, ktoré som nahodil časom.

dzala
    Účastník (Participant)

Tak to by sa mi skorej oplatil ten mac mini 2013 nie? nez mac pro 2010 alebo macbook 2012. sice ten macbook pro 2012 mid ma ako vidiet dobre vysledky lenze ta cena co som pozeral to je dost:/ . ale zase ked pozrem mac pro 2010 multi core tak su tam vysledky este lepsie. Aky tam je v tom rozdiel?

joer
    Účastník (Participant)

MacPro je profesionalny desktop – nie je to MacBookPro. Mozes do neho nasrat disky ake kces a ake velke kces, mozes tam dat graficke karty ake to zvladne, plus zvukove karty aj externe atd. Mozes na tom strihat video, hudbu-je to profi masina. MacBookPro je dobry ak chces ho mat na prenasanie, ale uvedom si ze ked tam das co najviac pamete, rychle SSD tak uz s tym viac nenarobis. Graficku kartu nevymenis, pri plnom vykone sa bude hriat ako divý, ventilatory budu hucat na plny vykon.
    Mac mini je dobry na take to domace hranie sa, je to viac masina ako multimedialne centrum na doma.

H1tM4nCoRp
    Účastník (Participant)

Medzi MBP a MP je markantný rozdiel a príde mi až smiešne ich porovnávať.
    Nezabúdaj že k MP a MM musíš kupiť mouse,keyboard a display :)

dzala
    Účastník (Participant)

ja viem aky je rozdiel medzi macbookom a macpro , ja sa len pytam ci ten mac pro 2010 bude mat taky vykon ako macbookpro 2012 ze ake su v tom rozdiely kedze ten mac pro je starsi model a aj viem ako to funguje ze macpro je bedna. Ja chcem len ten rozdiel vo vykone aky tam je. Graficku kartu nepotrebujem vobec mne skorej ide o procesor a ram vykon tychto jednotiek.

renad
    Účastník (Participant)

Pozri si na nete výsledky testov v Geekbench a uvidíš … porovnaj si svoje modely
    zadaj si hľadaný model:
    http://browser.primatelabs.com/

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.