Mac os na Notebooku

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Mac os na Notebooku

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 45 )
  • Autor
    Príspevky
  • #59257
    sinco79
    Účastník (Participant)

    Chcel by som sa Vás opýtať či sa dá inštalovať na mac os leopard na notebooku asus,keď áno tak ako sa to robí.Len chcel by som vyskúšať ten operačný systém pred kúpou macbooku.

    #134382
    Anonymný
    Neaktívny

    v inej teme je to popisane podrobnejsie…

    #134384
    sinco79
    Účastník (Participant)

    akej teme?

    #134392
    Anonymný
    Neaktívny

    skus najst, niekde sa to tu rozoberalo a aj som tam prispel niecim..

    #134394
    NiTr3oX
    Účastník (Participant)

    Ano, da sa. Ja som pouzival iAtkos v4i. Vsetko fungovalo bez problemov. Este aj updaty fungovali.

    #134399
    wbear6
    Účastník (Participant)

    Ano da sa, ale nefunguje kopa veci. Zalezi na tom aky mas ntb. Mne nefungovala intel wifina, firewire, upspavanie, kamera. No sem tam to hodilo kernel panic :D A bolo to akesi spomalene. A na vsetko som hladal ovladace pol dna. Sak napis typ NTB.

    #134401
    sinco79
    Účastník (Participant)

    Asus-M50SR-AP024C

    #134403
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    S grafikou budes mat problemy. Bud ti pojde len v zakladnom rozliseni co je ten lepsi pripad alebo sa ti rozpadne cely obraz a skoncil si. Aspon na ATI mobility radeon X2400XT to tak bolo aj ked som instaloval ovladac priamo na tuto grafiku. Tie grafiky v notebookoch potrebuju asi trosku ine ovladace ako na stolovych PC. Vela stastia

    #134404
    sinco79
    Účastník (Participant)

    Však dobre,ale ja to chcem odskúšať keď nepôjde tak to dám preč,len chcem nejaký dobrý návod ako sa to robí od začiatku,však keď človek ide kupovať auto tak ho hneď neberie že najprv ho odskúša a potom to kúpi a tak je to aj s tým.Napríklad dám za macbook cez 30.000 a sa mi to nebude páčiť tak si budem trepať hlavu o stenu.

    #134405
    Anonymný
    Neaktívny

    Macbook sa da pozicat za poplatok od autorizovaneho predajcu a mas po probleme a stratenom case pri instalacii a rozbehani na stroji, kde to aj tak nebude celkom stabilne, pripadne z toho nebudes mat ten spravny pocit, ako pri Macbooku. Obetuj par stoviek a rovno si pozicaj Macbook na den, alebo vikend, tyzden.. That’s it, dude.

    #134407
    sinco79
    Účastník (Participant)

    ja nebudem niekomu dávať 2000-3000sk za to že chcem odskúšať macbook a taký múdry viem byť aj ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    #134409
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    V tom pripade ti nezbyte nez se s tim srat a bejt nasranej ze neco nejede :-) Kazdej si to musi rozhodnout sam, hlavne si ujasnit jaky aplikace pouziva a jestli stejny jsou i na maca (cad, ucetnictvi a dalsi). Ja jsem to treba neresil a rovnou macbooka koupil a nelituju toho, me stacilo videt OS X na apple strankach a v obchode, i tak to osahani je o nicem, protoze to ti jen ukaze, ze vlastne ani nevis co mas zkouset, zapnes si par aplikaci a zjstis, no pekny no, ale ja tam nemam svoje fotky, maily, data, takze to te to prestane brzo bavit, bud jabko chces nebo ne. :-) Vzdycky tam muzes prdnou windows/linux ale…

    #134412
    sinco79
    Účastník (Participant)

    Vidím že tu každý vie byť múdry ale poradiť asi nikto nevie,taký múdry viem byť aj ja.

    #134413
    ervin11
    Účastník (Participant)

    Nechapem, co sa rozculujes, tie vykricniky si si mohol odpustit. Tu ti nikto nemusi odpovedat, tak klud. Aspon ja som ti odpovedal aj sukromne na mail, zalozil si podobnu temu a nasledne si zalozil znova to iste len s inym topicom, a este aj opakujes z mojich prispevkov zdovodnenia. Este raz ti napisem to, co aj do mailu, skusim inymi slovami. Musis si pre svoj notebook pogooglovat a najst, ci to uz niekto uspesne nainstaloval, pripadne ci s tym boli problemy a ake. Je mala sanca, ze prave na SK sa nasiel niekto, kto to skusal prave na tomto notebooku (a este k tomu aj navstevuje macblog). Taktiez treba popozerat po weboch, ktore sa tejto teme venuju a myslim ze prave macblog nie je ten pravy web. Tak vela zdaru a trocha osobnej aktivity…

    #134416
    XcoRpi
    Účastník (Participant)

    Viac chcieť už nemôžeš – http://www.osx86project.org/ ;)

    Ak by ti tu niekto písal krok za krokom, čo treba robiť, je to na 4 články a nie na diskusiu. Je to dosť zložité, dosť veľká babračka a k tomu je ten efekt z toho systému taký, neslaný nemastný a stráca to čaro pohodlnosti, luxusu používania a prvého prihlásenia sa a všetko efektne funguje teda – rozbalíš a začnes pracovať ;)

    Skutočne najideálnejšie by bolo ísť niekam do predajne a hrať sa tam s tým, vyspovedať predajcu a prípadne sa s niekym tu odtiaľto dohodni na kávu & pivo, že by ti ukázali, ako sa pracuje a ako má vyzerať Mac OS X :)

    #134417
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    Spis by me zajimalo kolik lidi, zde na macblogu, zkouselo narvat OS X na ne apple hw. Ja ne. Tipuju ze tak 30%? Kolik z nich na ntb a kolik z nich na pc a pak kolik z nich na asus?

    #134418
    renad
    Účastník (Participant)

    sinco79:
    Na macblogu sa tieto témy typu “hackintosh” nerozoberajú, a divím sa, že aj táto téma ešte nebola zamknutá.
    Ja ešte doplním ervina11, že na tvoje rozčulovanie tu naozaj nikto nie je zvedavý.

    Okrem toho existuje “google”, napr:
    http://www.maceee.com/how-to-mac-os-x-1054-for-the-eee-pc-901-1000h-27.html

    je toho plný web.

    #134421
    sinco79
    Účastník (Participant)

    Nič v zlom ale není to fér od apple že macos nejde legálne inštalovať na pc a operačný systém windows ide normálne legálne inštalovať na apple počítače.Ja by som dal že by windows nešlo inštalovať na apple keď nejde mac os na pc.

    #134422
    renad
    Účastník (Participant)

    No taká je licenčná politika apple.

    #134425
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    Apple je převážně výrobce HW a to ho živý, proto taky OS X stojí jen drobný na to co všechno tento OS obsahuje. Widnows jsou i za stejnou cenu, několik verzí, přičemž ta nejlepší vista je dražší než OS X, ale s Vistama člověk dostane jen OS pro běh programů, který musí někde sehnat. OS X je kompletně vybavený OS. A při koupi macbooku k tomu čověk ještě dostane iLife 08, což snad pro windows za tuto cenu ani neexistuje. Pak už snad normální uživatel ani nemusí hledat aplikace na netu, prostě koupí, rozbalí a používá.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 45 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.