Mac jazyk

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Mac jazyk

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #58484
    ovi77
    Účastník (Participant)

    Zdravim. Som uplny zaciatocnik a pouzivan Win. Planujkem vsak zakupit Imac a mam par otazok na tento OS. napr. ci ho je dostat v slovenskej verzii a ako to s pouzitim win na mac-u. dakujem

    #129868
    dex
    Účastník (Participant)

    Pár? Čiže dve. Fajn.
    1. Nie.
    2. Windows sa na Macu nepoužíva. Niežeby sa to nedalo. Dá sa. Ale ľudia, čo začnú používať OS X a nie sú retardovaní, sa k Windowsu nevrátia. Ako som ale povedal, dá sa, hneď niekoľkými spôsobmi. V každom prípade je pre teba asi zaujímavé, že Windows sa dá spustiť bez emulácie ako samostatný OS v plnom výkone alebo ako virtuálny stroj, ktorého výkon kľudne stačí na bežné aplikácie (Office…) a ktorý beží v OS X, teda priamo popri ňom.

    #129869
    MIxi11
    Účastník (Participant)

    no v slovencine asi nie, teda este som o tom nepocul, ale mozes si tam dat windows a mas po starostiach, dex: no a co ty ludia co po anglicky nevedia pre tych je ten op vies na co, preto je pre nich asi jedina moznost win na macku

    #129879
    mylanko
    Účastník (Participant)

    Slovenska verzia neexistuje. Ale ked uz, tak si mozes pomoct s ceskou lokalizaciou. S tym vsak nemam skusenosti, ale mnoho pouzivatelov neodporuca doinstalovavat tuto lokalizaciu.

    Windows na Macu, ako povedal dex mozes pouzivat viacerymi sposobmi.
    Cez BootCamp, ktory je sucastou Mac OS X Leopard si mozes windows spustit samostatne. Teda pri starte sa ti podrzanim klavesy objavi volba, ktory OS chces spustit (inak sa ti spusti ten OS, ktory mas nastaveny ako primarny – teda nie je to potrebne stale mackat :) )
    Druha moznost je Parallels alebo VMware, ktory ti umozni spustit Windows priamo v Mac OS X. Oba su vsak komercne, ale to uz je na tebe ci si ho kupis alebo nie :)

    Ja som si tiez zo zaciatku nahodil Windows ked som prechadzal na Mac (ako poistku), ale teraz si uz ani nepamatam, kedy som ho mal naposledy spusteny :)

    #129886
    dex
    Účastník (Participant)

    MIxi11, ono… MAC OS X je lokalizovaný v češtine. Takže ak nie si retardovaný, zrejme rozumieš aspoň česky. ;)

    #129890
    ovi77
    Účastník (Participant)

    A este jedna otazocka. Pocul som od stoviek ludi, ze Mac ma o milion vyhod viac ako Win…je stabilnejsi a pod. Preto ako dlhorocny uzivatel windowsu sa obavam, co mam robit ak mi OS padne alebo nieco podobne, co bolo pri Windowsoch zvykom. Napr. k Imac-u dostanem instalacne CD OS alebo ako to vlastne je?
    Dakujem a sorry za sproste otazky, ale som uplny zaciatocnik a zberam len informacie.

    #129893
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Takéto informácie najlepšie nazbieraš na stránke http://www.apple.com. Uznaj, že je pomerne vyčerpávajúce vypisovať Ti dve strany informácií, keď už niekde existujú spísané v prehľadnej forme. ;-)

    #129897
    mylanko
    Účastník (Participant)

    Samozrejme to, ci ti padne zavisi len od teba a od toho, co s nim chces robit. Kazdy ma ine chutove bunky. Ja som sa tiez toho obaval, ale teraz nelutujem absolutne nicoho. Od kedy ho pouzivam (9 mesiacov) mi Mac OS X padol len raz. Urcite ma vela vyhod.. ale ma aj par nevyhod a ako som uz povedal, zavisi len od toho, co s tym chces robit. Na mna sa nastastie lepia povacsine len tie vyhody :D

    A ano, ku kazdemu Macu dostanes instalacie Mac OS X na diskoch

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.