Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › Mac App Store
- Toto téma obsahuje 17 odpovedí, 10 hlasov, a bola naposledny upravená pred 12 years, 6 months od
eraserv6.
-
AutorPríspevky
-
2. októbra 2012 o 7:19 #88896
marianlapos
Účastník (Participant)Mám takúto otázku. K iMacu som mal pribalené dvd iLife s aplikáciami konkrétne sa jedná o iPhoto. Stále to musím inštalovať z toho dvd. Chcem sa spýtať, že niekde som čítal že ak mám zhodnú verziu programu v macu s tou aká je na appstore, tak tú z appstore si môžem stiahnuť zdarma. Ide mi o to že chcem inštalovať aplikácie už len z appstore a nie z dvd. Že ak si teraz napríklad stiahnem iPhoto z appstore či mi nestiahne peniaze. Ďakujem
2. októbra 2012 o 8:41 #329133mcgiany
Účastník (Participant)to zistis jednoducho. Ak si nainstalujes iLife z DVD a je to ta ista verzia ako na App Store, tak v App Store by si mal vidiet, ze ta aplikacia je uz „Installed“.
2. októbra 2012 o 9:00 #329141hatto
Účastník (Participant)Neviem ci je to s iLife appkami inak, ale ja nevidim napr. forklift. a rad by som switchol z normalnej instalacie na appstorovu
2. októbra 2012 o 9:32 #329145marianlapos
Účastník (Participant)ja ak kliknem v App Store napr na iMovie tak mi napíše toto
https://dl.dropbox.com/u/21595614/Sn%C3%ADmka%20obrazovky%202012-10-02%20o%209.27.52.pngale nedá mi opätovne tu aplikáciu nainštalovať. Ponúkne mi iba update
2. októbra 2012 o 9:40 #329149marianlapos
Účastník (Participant)„hatto“ to chcem spraviť aj ja. Chcem prejsť z dvd inštalácie na appstorovu ale neviem ako a či sa to vôbec dá …
2. októbra 2012 o 9:45 #329151suley
Účastník (Participant)mozno treba odinstalovat staru verziu a zakupit novu z app store
2. októbra 2012 o 9:57 #329157marianlapos
Účastník (Participant)Ale moje verzie sú totožné. V macu mám tu istú ako v AppStore.
2. októbra 2012 o 10:18 #329167mcgiany
Účastník (Participant)hatto: s tym switchom na app store verziu by som sa az tak nehrnul. Ja som cez AppStore kupil Coda2 a strasne som zaplakal. Zatial, co direct verzia priamo od Panicu mala aktualizacie hned, tak v App Store sa cakalo aj mesiac, kym to tam apple commitol. Nastastie Panic spravil featuru na migraciu z App Store verzie. Toto je jedna z veci, ktore ma na app store strasne stve.
2. októbra 2012 o 10:45 #329174hatto
Účastník (Participant)to mas pravdu. ja mam skusenosti ze su +- v ten isty den ale codu nemam, tak o tom som nevedel.
ja to chcem kvoli tomu, ked som preinstalovaval mac, resp. instaloval druhy, tak som browsoval, stahoval, zadaval seriove cisla… urcite je jednoduchsie raz kliknut v app store. a ked mas tych applikacii viac, tak to zabere cas.2. októbra 2012 o 15:19 #329251peto7532159
Účastník (Participant)marianlapos: pozri, či máš iLife v Purchases v AppStore, ak ich máš, tak si ich môžeš bezplatne stiahnúť
3. októbra 2012 o 8:53 #329386marianlapos
Účastník (Participant)V Purchases to nemám. Je to trochu čudné, že človek dostane k macu originál DVD s programami a ak chce tie isté programy stiahnuť z appstore tak za ne musí platiť …
3. októbra 2012 o 15:50 #329442peto7532159
Účastník (Participant)tak ja keď som prvýkrát spustil MAS, tak mi vyskočila hláška s obsahom že iLife apps nie sú priradené k žiadnemu účtu, som to potvrdil, dal som Apple ID, heslo a prihodilo mi ich na účet, teraz ich mám v Purchases
3. októbra 2012 o 16:14 #329445Anonymný
Neaktívnymam MBA a na nom naistalovane iphoto a imovie. vyhadzuje mi, ze je dostupna aktualizacia a ked ju dam akoze aktualizovat, tak mi napise Pre tuto aktualizaciu sa prihlaste na ucet, cez ktory ste ju zakupili. Poradite?
3. októbra 2012 o 16:33 #329450dfx
Účastník (Participant)marianlapos: Myslim, ze sa mylis. Nemozes mat sucasnu verziu iLife na dvd. Naposledy Apple daval iLife na dvd vo verzii 09. Nova verzia 11 nikdy k ziadnemu pocitacu nebola na dvd. Vzdy sa dala iba kupit v App Store pre starsie pocitace.
AndrejR: iLife sa na novych macoch priradi k prvemu uctu, ktorym sa pouzivatel prihlasi. Takze bud mas kupeny MBA a iLife je uz priradeny k uctu prveho majitela, alebo teraz pouzivas iny ucet ako ten, na ktorom si sa prihlasil prvy raz na ten MBA. Potrebujes sa prihlasit pod tym prvym uctom, ktorym sa prvy raz pouzivatel toho MBA prihlasil a potom bude mozny update.
Ak naozaj pouzivas ucet, pod ktorym si sa prvy raz prihlasil na tom MBA, tak posli mail na apple support s problemom a ak urobili chybu, tak ti poslu nove kody pre programy z ilife.
3. októbra 2012 o 19:02 #329467Anonymný
Neaktívnydfx: dakujem, vyskusam.
3. októbra 2012 o 21:50 #329502rudo.ba
Účastník (Participant)Ľudia, riešite tu dávno vydiskutované veci. Ak ste si niečo nezakúpili v Mac App Store, tak to tam samozrejme nemôžete nájsť, a teda ani odtiaľ inštalovať (plné verzie).
Ak sa vám ušla ešte verzia Macu s DVD médiami so systémom a iLife, tieto možno inštalovať len z týcho fyzických médií. Iba že by ste si iLife opäť zakúpili cez MAS, čo je samozrejme blbosť (platiť za to čo už máte). Aktualizácie takto inštalovaného iLife pod 10.6.8 (a tuším aj 10.7) fungujú cez systémový aktualizátor, pod 10.8 (kde systémové aktualizácie boli integrované do MAS) cez Mac App Store (LEN aktualizácie, nedajú sa stiahnuť plné verzie bez predošlej inštalácie z DVD).
Ak ste už získali verziu Macu bez DVD, pri prvom spustení Mac App Store vás to vyzve na spárovanie predinštalovaných aplikácií iLife s vaším Apple ID účtom, ako píše vyššie peto7532159. Následne si ich pri čistej reinštalácii budete môcť bezplatne stiahnuť z MAS. Teda tak to chápem, lebo tiež mám verziu ešte s DVD.
Iné programy (nie od Apple) zakúpené mimo MAS sa aktualizujú po vlasnej ose, nemožno ich konvertovať akože aby boli z MAS. Boli na tú tému vášnivé diskusie, napríklad ohľadom Pixelmatora ktorý komplet prešiel do MAS a zrušil verziu mimo neho. Ponúkal vtedy lacný upgrade aby existujúci používatelia akože konvertovali do MAS, ale lacný bol pre všetkých (aj nových kupcov, nielen pre „upgrade“), nevedeli to inak vyriešiť, Apple to neumožňuje. Kopa urazených zákazníkov bola po diskusiách kvôli tomu.
29. decembra 2012 o 18:32 #341406
Účastník (Participant)Nestretol sa niekto s touto chybou, resp. ako to riesit ?
http://oi45.tinypic.com/nxceg.jpg
system 10.6.8, vyhadzuje to pri kazdom pokuse o instalaciu app, jedno ci free/platena, obligatorne veci ako restart nepomohli
29. decembra 2012 o 19:00 #341411eraserv6
Účastník (Participant)Na jednom fore pisali bud vypnut Proxy alebo firewall v OS
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.