Domov › Diskusné Fóra › Nezaradené › ma novy wifi standard 802.11ac vyznam?
- Toto téma obsahuje 8 odpovedí, 5 hlasov, a bola naposledny upravená pred 11 years, 9 months od
J.
-
AutorPríspevky
-
16. októbra 2013 o 12:31 #96522
čoper
Účastník (Participant)zdravim
chcel by som si kupit wifi a rozhodujem sa rozhodnut ci mi postaci AirPort Express alebo si mam priplatit za AirPort Extreme. 100 eurovy rodiel….
Extreme ma rychlost 1300 Mbps ale moj upc internet dosahuje rychlost 150 Mbps a preto sa pytam ci to ma nejaky realny vyznam pre koncoveho zakaznika na slovensku…pocitac co podporuje novy 802.11ac mam tak neviem ci by som rozdiel zbadal aj pri lacnejsej wifi. a co sa tyka pokrytia myslim ze aj airport express by dostatocne pokril 3 izbovy byt….
nevyznam sa v tom a tak poprosim o radu ci vysvetlenie… dakujem pekne :)
16. októbra 2013 o 12:50 #367126Drevoplech
Účastník (Participant)Momentalne by to malo pre teba vyznam hlavne keby si komunikoval v ramci vnutornej siete s inymi zariadeniami, ktore tiez podporuju ac, alebo su pripojene gigabitovym kablom. Napriklad nejake zalohovacie zriadenie pripojene na router, dalsi pocitac s ktorym si vymienas obsah, medialna stanica atd.
16. októbra 2013 o 13:15 #367134J
Účastník (Participant)Ked uz tu je táto téma: aky je teda reálny prínos ac ak mam novy Air a novy router od cisco ktorý ac podporuje? Je tam nejaky pozorovateľný nárast v rýchlosti? Zatial som si to moc nevsimol
16. októbra 2013 o 13:18 #367136Drevoplech
Účastník (Participant)Realny prinos je iba ten, ze tvoj pocitac komunikuje s routerom vysokou rychlostou. Internet ti ale vdaka tomu rychlejsie nepojde. Rychlost internetoveho pripojenia je iba taka vysoka ako jej najslabsi clanok.
16. októbra 2013 o 13:45 #367142majdy
Účastník (Participant)Čo sa týka pokrytia, na trojizbový byt v pohode postačuje Express, sám ho mám a nemám problém :)
To o tej rýchlosti netu pri ac som nevedel, dobre vedieť :)
16. októbra 2013 o 14:25 #367151Bowden
Účastník (Participant)Mam novy MB Air 2013 s 802.11ac, kupil som AirPort Extreme (s Time Capsule), realna rychlost je okolo 800 Mbps, cize rychlost 1300Mbps je teoreticka alebo je to len sirka pasma, ktore by vedeli vyuzit dve pripojene zariadenia s 802.11ac. Mal som mal Air od AirPort Extreme na 3 metre, pasmo mam na 5GHz ciste, takze nejakou interferenciou to nebolo. iMac (early) 2013 co ma „len“ 802.11n, teda rovnako ako AirPort Express, si drzi rychlost na 450 Mbps, takze cca polovicnu oproti 802.11ac. Realne cisla mas, musis uz zhodnotit sam :)
Pokrytie v mojom 3 izbovom byte je cez AirPort Extreme luxusne, ako na 2,4GHz, tak na 5 GHz, signal ukazuje vsade plny kotol, asi je to novym designom anten v AirPort Extreme, ale samozrejme prenosova rychlost poctom stien cez ktore signal tlaci klesa. Ak by si mal zaujem, tak to mozem nejako zmerat a dat sem nejake realne hodnoty v prenosovych rychlostiach cez 1 stenu, dve, tri….
16. októbra 2013 o 15:40 #367160J
Účastník (Participant)Drevoplech: Jasne, mne islo o to, ze dajme tomu ze mam internet ktory realne beha cez kabel 80-90 mbit (nabr Fibernet od orange), lenze cez wifinu to logicky ide o mnoho pomalsie , s obyc modemom co zvlada Nkovy standart sa mi este pred kupou Airu a ac modemu od cisca podarilo max 20mbit (aj to skor 10-15)..otazka je, ci by mi teraz ten net mal behat rychlejsie, ak mam AC ako Air tak modem? ci sa trochu viac ta rychlost cez wifi priblizi tej cez kabel? Mozno sa pytam ako hotentot (aj to predpokladam) ale zaujima ma to..diky
16. októbra 2013 o 16:02 #367167Drevoplech
Účastník (Participant)ak ti ide cez kabel 80-90, tak na wifi je 10-15 velmi malo. Ak mas vsetko spravne nastavene, dobry signal wifi a kvalitne komponenty, tak by si tych 80-90 mal asi tiez dosiahnut.
Teraz som spustil test pripojenia na mojom kompe (kabel) cez http://www.speedtest.net a rovnako aj na telefone, ktory je cez wifi
PC: ping 3ms, Download 31.25Mbps, Upload 11.75 Mbps
Telefon (Lumia 920): ping 47ms, Download 28.91 Mbps, Upload 7.55Tu mozes vidiet, ze vysledky su velmi podobne. Telefon je asi trochu obmedzeny aj hardwarom, preto trochu nizsie.
Internet: Orange
Router: Zyxel 802.11n16. októbra 2013 o 16:28 #367176J
Účastník (Participant)Ano na telefone to asi tak rychlo nepojde, kazdopadne diky za info, budem teda riesit s orange-om, cize ac znamena aj vyssiu rychlost dosiahnutelnu cez wifi, v tom pripade som rad ze som kupil ac modem, aj ked je momentalne nejak pokazeny (nechyta signal, resp, blika ze je nieco v neporiadku, musim ho odniest niekam do cisco support strediska alebo co)…este raz diky za odpoved
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.