Leopard 10.5.2 a problém s NTFS externými HDD

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Leopard 10.5.2 a problém s NTFS externými HDD

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    gummi
    Účastník (Participant)

Tak, ak by ste mi vedeleli niekto poradit. Po aktualizacii Macu na 10.5.2. uz nemozem mount-nut externy 2.5HDD ramcek, s NTFS. Jedine ked ho naformatujem na FAT. Inac pouzivam Paragon NTFS for MAC, kde po sieti v pohode cez Finder zapisujem na NTFS disky ktoré sú pod Windowsom. Vdaka. (pred updateom mi to v pohode šľapalo, mountlo mi to ten istý externý HDD ramček)

Sevo
    Účastník (Participant)

Musis ho znova nainstalovat (Paragon)

gummi
    Účastník (Participant)

Ja som to urobil hned, ked som zistil tento problem. Preinstaloval som Paragon (NTFS for MAC). Vsimol som si, ze po sieti mozem v pohode zapisovat na Windowsacke HDD, ktore mam vsetky na NTFS. Len problem stale zotrval s externym 2,5” HDD ramcekom (USB). Nechapem pred aktualizaciou islo vsetko bez problemov a prekvapujuco rychle to kopirovalo na HDD.

Sevo
    Účastník (Participant)

mne pomohlo preinstalovanie

gummi
    Účastník (Participant)

Hmm. Korektne som to opät odinstaloval, ale po restarte, sa to opät nezmenilo. Skoda. Dal som to na FAT. Teraz to ide. Problem bude s ISO obrazmi DVD, nakolko, FAT podporuje len 2GB limit. Vdaka za ochotu.

Sevo
    Účastník (Participant)

fat32 umoznuje 4GB

Mikesh
    Účastník (Participant)

Já měl obdobný problém, nechtěl mi zapisovat na FLASH, která byla FAT16. Četl, ale nezapisoval, naformátoval jsem jí na FAT32 a v pohodě.

tuc_tuc_tuc
    Účastník (Participant)

takže ak mám na externom hdd ntfs tak sa nijak nedá urobiť aby som nan mohol aj zapisovať?

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

Ak je disk na sieti tak je uplne jedno ako je naformatovany. O zapis sa stara operacny system ktory ho zdiela na sieti. Ty davas prikaz tomu vzdialenemu operacnemu systemu na zapis a on to vykona. Cize NTFS disk na windowsovom kompe zdielany cez sambu/ftp/http/cokolvnek je zapisovatelny aj z OSX bez pouzitia pluginov / aplikacii tretich stran (ak mas spravne nastavene uzivatelske prava).

Ak chces zapisovat na lokalny NTFS disk potrebujes v MAC OS nieco ako Paragon alebo MacFUSE resp. NTFS-3G ( http://macntfs-3g.blogspot.com/ )
    V pripade Snow Leoparda je uz podpora priamo v OS ale zatial nie je standardne zapnuta.

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.